WEEKENDGUIDEN – EN JULEWEEKEND MED KULØR!

Traditionen tro består december af et væld af hyggelige juleoplevelser, og i denne weekend synes VINK, at du skal besøge de skæve af slagsen! Weekenden står derfor på drag-julefrokost, design- og teatermarkeder, hjemmebrygget glögg med udsigt over Københavns havn, arkadespil, jule-rollerdisco og meget mere. Gør dig klar til en farverig juleweekend!

 

TORSDAG 7. DECEMBER 

//FOTO: Karin Skaarup

 

Kirkens Korshærs Herbegs Juletræssalg @Hillerødgade 64

Hvornår: 13:00-18:00 Mønt: Gratis

Findes der noget mere julet end juletræssalg? Det tror jeg næppe! Så mangler du at købe dit eget juletræ, så tag et smut forbi Hillerødgade 64 i Nordvest og støt samtidig Kirkens Korshærs Herberg. Dette år, som noget helt specielt, kommer de to designere Stine Krebs og Stine Linnemann forbi til en ordentlig omgang julehygge, der forplanter sig i to workshops. Disse workshops vil finde sted tirsdag den 5. og 12. december i tidsrummet 13:00-18:00. Så har du ikke fået nok julehygge ved at købe et juletræ, så mød op til deres workshops og vær med til at pynte herberget op og skabe kærlighed og glæde.

 

Pinball & Pebernødder @Ruben og Bobby

Hvornår: 16:00-20:00 Mønt: Gratis

Som en del af nørrebrofestivalen 24 DAGE MED KULTUR kan du nu opleve det nye julespil ”På loftet sidder nissen”, som Ruben og Bobby sætter i gang denne helt almindelige torsdag aften i december. Kom og spice din aften op med gratis arkadespil og en ny frisure – ja, du læste rigtigt, du kan nemlig også blive klippet. Der er ingen undskyldning for at blive hjemme. Medbring dine gamle computerspil og se om du kan bytte dem til nogle nye, mens du spiser pebernødder, spiller spil og får styr på julefrisuren.

 

FREDAG 8. DECEMBER

//FOTO: Karin Skaarup

 

Æbleskiver og glögg i Kulturtårnet på Knippelsbro

Hvornår: 12:00-21:00 (dog ikke mellem 19:00-20:00 da der serveres ”friday food”) Mønt: 70 kr.

I et af tårnene på Knippelsbro har der siden forsommeren været liv. Det lille kobbergrønne tårn er nemlig blevet til et kulturtårn mellem vand og land. Hvis du ikke har været forbi endnu, er det oplagt at gøre det i december. Her fyrer kulturtårnet nemlig op for vaskeægte julehygge med hjemmebrygget glögg og æbleskiver. Arrangørerne lover, at den første sne spottes her, mens julegodterne nydes med udsigt over havnen.

 

Julemarked i Designmuseets have

Hvornår: 12:00-17:30 Mønt: gratis adgang til julemarked og halv pris til udstillingerne.

Mangler du de sidste julegaver? Eller leder du efter en helt særlig gave? Så er julemarkedet i Designmuseum Danmarks have det helt rigtige. Her kan du købe unikavarer og desginprodukter skabt af medlemmerne af Danske Kunsthåndværkere & Designere. Markedet afholdes i et opvarmet telt, og tørsten kan slukkes med glögg fra Café Klimt. Når gaverne er købt, kan du som en ekstra bonus komme ind og se museets udstillinger til halv pris.

 

LØRDAG 9. DECEMBER 

//KOLLAGE: Malene Simone Hansen

 

Julemarked @ Husets Teater

Hvornår: 12:00-17:00 Mønt: Gratis 

VINK elsker decembers skønne julemarkeder, og nu er der oven i købet mulighed for at opleve et lidt mere utraditionelt et af slagsen! Husets Teater inviterer dig nemlig til at komme og shoppe gamle kostumer og kunsthåndværk fra nogle af teatrets tidligere forestillinger, mens du kan nyde et varmt glas glögg. Der sælges også ubrugte bøger, hvor overskuddet i bedste juleånd går til uledsagede flygtningebørn. Og så er det muligt at få fingrene i nogle af teatrets gamle teaterplakater, som du kan bruge til en sjov og anderledes gaveindpakning eller til at pryde væggen med hjemme i stuen.

 

Julefrokost Drag Extravaganza @ Absalon

Hvornår: 18:00-02:00 Mønt: 200 kr. pr. pers. ekskl. drikkevarer (køb din billet HER). Efter kl. 22 er der gratis adgang for alle

Denne lørdag kan du opleve et farverigt brag af en fest, når Absalon inviterer indenfor til en ekstravagant drag-julefrokost! Aftenen står på middag og ikke mindst underholdning af Nicholas Nybro og Nissepigerne, CHANTAL AL ARAB, JUMBO JETTE og ATHENA LADY, kendt fra “Er Du Sunshine” på Radio24syv, samt Vesterbro Drag Udlejningsservice. Der vil være både de klassiske juleindslag men også indslag, der tangerer det grænseoverskridende(!) – så kom hvis du tør, når Absalon byder på både middag, underholdning, dansegulv og fest!

                  

SØNDAG 10. DECEMBER

//KOLLAGE: Malene Simone Hansen

 

Julerollerdisco og julemarked @ Havnekulturkontoret i Nordhavn

Hvornår: 11:00-16:00 Mønt: 50 kr.

Der er gang i Havnekulturkontoret i Nordhavn i disse dage. Hele weekenden har de et spændende program, der blandt andet har budt på workshop med hjemmelavet julepynt ud af genbrugsmateriale og morgensang. Men denne søndag står den på intet mindre end rollerdisco og julemarked. Entréprisen er inklusiv leje af rulleskøjter, sikkerhedsudstyr, deltagelse i workshops og gokart. Julemarkedet vil kunne besøges fra klokken 11:00-16:00, mens små workshops vil blive strøet med let hånd ud over dagen. I bedste december-stil vil du kunne rulle rundt om juletræet eller købe glögg, æbleskiver og varm kakao i loungeområdet.

 

Gør-det-selv-gaveværksted @ Absalon

Hvornår: 13:00-15:30 Mønt: Gratis 

Gider du heller ikke deltage i forbrugsfesten og juleræset op og ned ad Strøget? Nåede du ikke de bedste tilbud til Black Friday, eller synes du bare, at det er lidt hyggeligere at give julegaver lavet med kærlighed? Så inviterer Absalon og Gro Selv til julegaveværksted denne søndag. Du får muligheden for at nørkle med hjemmelavede gaver eller sætte dit personlige præg på gaveindpakning og julekort. Hold øje med eventet på Facebook, hvor de forskellige værksteder vil blive annonceret. Der vil være mad og forfriskninger i Absalons bar til de deltagende, og entréen er ganske gratis.

 

Julevandring i København @ Københavns Rådhus

Hvornår: 15:00-17:00 Mønt: 175 kr. (Køb din billet HER)

I takt med, at decembermørket omslutter vores smukke hovedstad, hvor juledekorationer og farvede lyskæder glimter om kap med hinanden, kan du nu komme på byvandring. I mødes foran Rådhuset og bevæger jer derefter gennem byen, mens I vil høre fortællinger om byens juletraditioner. I vil opleve Københavns latinerkvarter og områdets hemmelige smutveje, før vandringen slutter af med en juleøl eller et glas glogg, der er inkluderet i prisen. En byvandring giver dig mulighed for at se byen med nye øjne og samtidig nyde julestemningen uden at skulle bekymre dig om ønskesedler og mangel på juleænder. God fornøjelse.

 

Denne uges weekendguide er skrevet af kunstredaktionen i fællesskab.

//FORSIDEBILLEDE: Malene Simone Hansen

Kunstskribent og kandidatstuderende på Visuel Kultur ved Københavns Universitet.