WEEKENDGUIDEN – I FÆLLESSKAB

Fællesskab. Det er blevet så moderne. Vi skal gerne være sammen – og fælles – om det meste. Særligt i foråret, hvor vi stormer ud af vores lejligheder, for at sidde side om side med folk, vi egentlig ikke kender (men som vi kunne komme til at kende!). Måske vi kommer hinanden mere ved, på den måde? Det ville i al fald ikke gøre mig noget. Her kommer et par bud på, hvordan du kan tilbringe den kommende weekend i fællesskab med andre. Gør dig klar til påskeklip, fællesspisninger og fredagsfilosofi!


TORSDAG D. 6. APRIL

GÅ EN TUR @ OVERALT I KØBENHAVN (ELLER VERDEN)
Tidspunkt: Når du har lyst Mønt: Gratis

Det er såre simpelt, ganske gratis og tilmed godt for både krop og hjerne. Gå en tur! Der er intet som (hundekold) frisk forårsluft, der kan klare tankerne og højst sandsynlig gøre dig i godt humør. Måske i så godt humør, at du falder i snak med en, der går forbi dig på vejen? Christianshavn er et fint sted at gå sin tur, men i virkeligheden kan du jo gøre det alle steder. Christiania kan give følelsen af fællesskab, og så er din weekend i fællesskabets navn, ellers i gang!

BINGO-BANKO @ Absalon
Tidspunkt:
Kl. 20-23 Mønt: Spillepladerne koster 10 kr. stk.

To gange om måneden holder Absalon Bingo-banko-aften, og denne torsdag er det tid igen. Det er helt klassisk bingo-banko: Man køber pladerne, når man kommer, der er snacks og vådt til ganen i baren, og alle kan deltage uanset alder! Det kan kun blive sjovt!


Klar til bingo-banko! //Foto: Absalon 

FREDAG D. 7. APRIL

FREDAGSFILOSOFI @ MØLLEGADES BOGHANDEL
Tidspunkt: Kl. 17-19 Mønt: Gratis

Er du til fællesskab og filosofi? Så bør du tage et smut forbi Møllegades Boghandel på Nørrebro, for der forenes det smukt. Boghandlen har et åbent event, hvor de har inviteret oplægsholderen Martin Hauberg-Lund til at holde oplæg om spekulativ realisme. Stemningen bliver højst sandsynlig hyggelig og filosofisk, og der skulle også gerne være en litterær overraskelse til de deltagende!

FÆLLESSPISNING @ SEND FLERE KRYDDERIER
Tidspunkt: Kl. 18-00 Mønt: 100 kr.

Ungdommens Røde Kors har teamet op med Send Flere Krydderier, og inviterer til fællesspisning og folkekøkken! Så bliver det ikke meget bedre! Det bliver langbordsstemning, en marokkansk menu bestående af tagine med krydrede ris og kardomme-brownie, samt musik, fest og dans, da DJ Dana gæster arrangementet på Nørre Allé. Alt det får du for 100 kroner, og så er du sikret en rar start på weekenden!


Fællesspisning! //Foto: VINKkbh 

LØRDAG D. 8. APRIL

PÅSKEKLIP OG GÆKKEBREVE @ ABSALON
Tidspunkt:
Kl. 11-15. Mønt: 30 Kr.

Gækkebreve går aldrig af mode! Det ved Absalon, som har lavet et herligt arrangement og inviterer til påskeklip lørdag formiddag. De har en masse papir i forskellige formater og farver, og kreerer tilmed påskefigurer ud af genbrug og nye materialer. For at fuldende påskeidyllen (og fællesskabsfølelsen!) serveres der påskekage og gul sodavand i baren. Alle er velkomme!

FROKOST I SOLEN @ KØDBYENS MAD OG MARKED
Tidspunkt: Kl. 10-18 Mønt: Varierende, men gerne omkring 70-100 kr. per ret

Det ene madmarked efter det andet, popper op i byen. Det må betyde, at vi kan lide dem! Er det, det afslappede koncept, hvor man får udemærket mad til billigere penge (og ikke behøver at vælge fra den samme stand, som sin medspiser) der skyldes populariteten? Eller er det stemningen af, at sidde ved samme bord som tredive andre? Mon ikke, at det er en blanding? I hvert fald giver det en dejlig følelse af fællesskab, når man sidder bænket med en masse andre og drister sig til at spørge, hvad naboen mon får at spise.


Kødbyens Mad og Marked //Foto: AOK.dk 

SØNDAG D. 9. APRIL

FÆLLESMORGENMAD @ ABSALON
Tispunkt: Fra kl. 11 Mønt: 50 kr.

Så er vi her igen! Men Absalon er altså bare absurd gode til det med fællesskab. De forstår at pakke den lidt arrogante distance væk, som vi Københavnere indimellem ruller os ind i. Her indbydes der til afslappet fællesmorgenmad med boller, smør, juice og kaffe plus æggekage, laks og frugtkompot. Er man stadig frisk og frejdig oven på snak og brød, kan man kombinere morgenmaden med deres ”søndags yoga chill” derefter.

RITA BLÅS LOPPER @ KPH VOLUMEN, ENGHAVEVEJ
Tidspunkt: Kl. 12-17 Mønt: Gratis (altså; medmindre at du køber noget)

Populære Rita Blås Lopper er tilbage, og med alle stande udsolgt, tegner det til at blive en succes! Der skulle være både kjoler og bukser, i de fleste farver og størrelser, og som altid uformel stemning for både store og små. Der sælges oven i købet toast, crepes og kaffe. Det vil være en fin måde at runde weekenden af på!

Rigtig god weekend!

Jeg hedder Anna og er 24 år. Jeg bor i en lejlighed på Nørrebro, hvilket jeg er rigtig glad for. Jeg er også glad for blandt andet gåture, efterår, ord, kultur, psykologi, mandage og København.