Weekendguiden der hylder kvinder, køn, kærlighed og Nik & Jay!

 

Værløse drengene i en smuk kønsmodificeret udgave//Illustration: Freja Kammer

 

Denne weekend står i kønnenes – men i særdeleshed kvindernes tegn, når festivalen POW (Power of Women) slår dørene op for to dages kulturfestival, der sætter kvindernes værker, lige fra scenekunst til litteratur, design og arkitektur, i centrum. Derudover inviterer LGBTQ-filmfestivalen MIX til programrelease, hvor sløret løftes for dette års udbud af spillefilm, dokumentarer og kortfilm. Begivenheder er der nok af i denne weekend, og det skal naturligvis nævnes, at popduoen fra Værløse vil sørge for, at du kan danse dig ”Hot” og ”Lækker” i det alt for tidligt ankomne efterårsvejr på Plænen fredag aften.  

 

Torsdag 21. september

MIX Copenhagen er en af Danmarks ældste og måske vigtigste filmfestivaler. Glæd dig til oktober og få en forsmag på torsdag//Grafik: Sofie Oline Bay

 

Loppemarked @ Dansehallerne

Hvornår: 21. og 22. september fra kl. 12:00-18:00. Mønt: Gratis

Ingen weekendguide uden et loppemarked. I forbindelse med at Dansehallerne flytter ud af deres nuværende bygning, afholder de torsdag den 21. september loppemarked, hvor der sælges ud af alskens ting og sager lige fra møbler til gammelt sceneudstyr, rustne klaverer og måske en bardisk. Vejret denne weekend lover mere vådt end tørt, så find din indre krejlerkonge frem og søg indenfor til Dansehallernes loppemarked.

 

MIX 2017 Program Release Party @ Empire Bio og BRUS

Hvornår: Drinks i foyeren i Empire Bio kl. 20:00 med efterfølgende filmvisning. Kl. 21:45 åbner BRUS døren til fest. Mønt: Festen er gratis. Billetter til filmen koster 90kr og kan købes her.

Her kommer et event, jeg personligt glæder mig utrolig meget til. LGBTQ-filmfestivalen MIX Copenhagen, der årligt løber af stablen i oktober måned, frigiver torsdag deres program, der er spækket, ikke blot med smukke, sjove, provokerende og hjerteskærende film, men ligeledes med interessante debatter, talks og hede fester. I forbindelse med at programmet endelig er trykt og stadig dufter af sværte, holdes der fest med visning af filmen Memories of a Penitent Heart (Se trailer her). Der er drinks i Empire Biografen, hvor filmen vises, hvorefter BRUS lægger lokaler til program-release og fest.

 

 

 

Fredag 22. september

Drengene er blevet voksne//Foto: Hugo Jozwicki

 

Filmbranchetalk med Christina Rosendahl @ Kunsthal Charlottenborg

Hvornår: Kl. 10:00-12:00. Mønt: Alle events til POW er gratis, men fungerer efter først-til-mølle-princippet. Få billetter under hver event på Facebook.

Filminstruktøren Christina Rosendahl, som blandt andet er kendt for filmen Supervoksen fra 2006, vil som en del af årets POW festival vise klip fra sin nye dokumentar VOLD – i kærlighedens navn. Denne handler om voldramte kvinder og deres kamp for at bearbejde traumatiske oplevelser og skabe et nyt liv på krisecenteret Danner. Christina Rosendahl vil fortælle om sit arbejde med filmen og dele erfaringer fra filmbranchen.

 

Vækstlaget – nyt fra kønsforskningen @ Kvinfo, Christians Brygge 3

Hvornår: Kl. 16:00-19:00. Mønt: Gratis

Hvordan fremstiller vi vores køn, krop, seksualitet og intimitet på de sociale medier og i dating-apps? Hvordan er forældreskabet anno 2017, hvor et billede af den nyfødte baby samt dens kamptrætte mor er på Instagram bare få minutter efter fødslen? Kom og hør det nyeste inden for kønsforskningen, når Kvinfo og Foreningen for Kønsforskning inviterer til nogle spændende timer i selskab med nyudklækkede ph.d.er og kandidater, der vil komme med deres bud på, hvilken betydning teknologi har fået for vores intime møder med hinanden under temaet Sociale relationer.

 

 

Nik og Jay lukker årets fredagsrockprogram @ Plænen i Tivoli

Hvornår: Kl. 22:00. Kom eventuelt lidt før – jeg anbefaler fem timer forinden, hvis du vil kunne høre og se andet end teenagepigers skrig og mobilkameraer. Mønt: 120 kr. i entré. Gratis hvis du har årskort.

Ord er fattige i denne henseende. Engang var de blot knægte med ingenting at miste. Pludselig blev de voksne, og nu står de her på Plænen i Tivoli og lukker sommeren ned med masser af attitude, autotune, bandana, glitter og glimmer. Nik og Jay skal opleves mindst én gang i livet, og denne aften er en passende chance.

 

Lørdag 23. september

Ekstravagante kostumer og overtro er en del af Noh-teatret//Foto: Pinterest

 

 

Japansk Noh-teater + Designmuseum @ Festsalen, Designmuseet

Hvornår: Kl. 16:00-17:30. Mønt: 50kr.

Som skribent på teaterredaktionen er jeg stolt over at kunne anbefale et så tilpas nørdet og niche-agtigt arrangement som dette. Den 23. september rykker et lille stykke af Japan ind på Designmuseet, hvor nogle af Japans dygtigste Noh-performere vil fremføre sekvenser af det klassiske japanske Noh-teater, der har rødder tilbage i det 14. århundredes Japan. I god forlængelse af temaet for denne weekendguide kan jeg fortælle, at to ud af de fem kategorier, som Noh-teatret deles op i, omhandler kvinder og sindssyge kvinder, da disse anses for essensen af Noh-teatret. Kvinden, på japansk Yugen, står for det okkulte og mysteriet, men på samme tid for det sublim-elegante og essentielle i Noh-teatret. Noh-teatret er kendt for det rolige og poetiske tempo samt for deres eventyrlige kostumer og æstetiske fremførelse. Er du også blevet ramt af Japanmania, så må dette arrangement siges at være et must.

 

Arkitektvandring med Merete Ahnfeldt-Mollerup – Kvinder skaber byen @ Skuespilhusets foyer

Hvornår: Kl. 11:00-13:00. Mønt: Gratis

Endnu et geniarrangement af POW. Tag med på gratis byvandring i Københavns Havn med arkitekt og tidligere rektor ved Arkitektskolen Merete Ahnfeldt-Mollerup. Danmark har flere kvindelige arkitekter end andre lande, og til dette arrangement bliver der set nærmere på, hvilken rolle kvinder har, når byen og dens bygninger tegnes og etableres. Vandringen runder blandt andet Skuespilhuset, som er tegnet af Lene Tranberg og Boje Lundgaard, og fortsætter derefter videre langs havnen til parken på Islands Brygge, der er udviklet og tegnet af nu afdøde landskabsarkitekt Annelise Bramsnæs.

 

Lust for Youth live @ NatBar

Hvornår: Kl. 23:00-05:00. Mønt: Gratis

Lust for Youth har turneret rundt i den store verden og spiller en gratis koncert på hjemmebane på Bremen Teater lørdag aften. Gruppens lyd er mystisk, mørk og fylder dig med dundrende og melodiske 80’er synth pop-arrangementer, som giver klare associationer til Depeche Mode og New Order. Forsangeren Hannes’ vokal hypnotiserer med en dyb og bedrøvet klang – og du må endelig ikke kæmpe imod. Lust for Youth skal man kende, og gør du ikke det, så ses vi på lørdag!

 

Søndag 24. september

Kærlighed i mørket til Københavns Radiobiograf Festival//Foto: Københavns Radiobiograf Festival

 

 

 

Kærlighed i Gloria @ Gloria Biografen

Hvornår: Kl. 14:00 Mønt: 80kr

I forbindelse med Københavns Radiobiograf Festival åbner en række af byens biografer dørene op for en bred vifte af lyttearrangementer. I løbet af de sidste mange år har podcastet gjort lydfortællingerne populære grundet deres let tilgængelige form. Ideen med Radiobiograf Festivalen er, at vi i stedet for at opleve lydfortællingen alene i 5c ned ad Nørrebrogade, skal opleve den i fællesskab, i mørket, i nærvær og i koncentration. Jeg har udvalgt dette arrangement, da det omhandler mit favoritemne: kærlighed. Kærligheden som den frustrerende, åbenlyse og samtidig dybt komplekse, vidunderlige følelse. Kærligheden er som vilde blomster; den findes ofte på de mest usandsynlige steder. Tag med ind i mørket.

 

When I will b no more @ Konservatoriets Koncertsal

Hvornår: Kl 15:00-17:00 Mønt: Gratis

Det Rytmiske Musikkonservatorium og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium har med sangskrivere og komponister fra begge institutioner i samarbejde skabt en symfoni med titlen ”When I will b no more”. Publikum tages med på en rejse gennem en digital livscyklus i en fusion af lyd, tekst, sang og video. Der vil være spoken word, basdroner, computerstemmer og et 12 mand stort kor. Videoindslag vil undervejs blive projiceret op på storskærm ved siden af orkestret. Det kan være en smule svært lige umiddelbart at vide, hvad man går ind til, men jeg tror, at dette arrangement er af en sådan art, at det ikke kan beskrives med ord, men simpelthen må opleves.