WEEKENDGUIDEN – GODT OG BLANDET

 

 

På VINK er vi glade for samarbejder. Vi samarbejder om at skabe pop-up events rundt omkring i byen, vi samarbejder om festivaler, talks og meget mere – og så samarbejder vi om vores kulturmagasin. Denne uges weekendguide er et samarbejde mellem to redaktører og to skribenter, der har håndplukket, hvad de syntes du skal opleve i de kommende milde majdage. En fællesnævner for de fleste er noget med dans og lækker mad, men ellers er de godt og blandet. God fornøjelse.

Ugens weekendguide er skrevet af Aga Paulina Mlynczak, Stine Ella Jørgensen, Maria Bruun-Schmidt og Kjartan Hansen.

 

TORSDAG 4. MAJ

 

//Aga Paulina Mlynczak, filmskribent og videograf.

 

 

Farverige Absalon // Illustration: Freja M. R. Kammer

 

 

MORGENDANS FOR FULD MUSIK @ ABSALON

 

Hvornår: Torsdag 08:30-09:30 Mønt: 50kr.

 

 

Nogen mennesker kommer dansende på arbejde om morgenen. Kunne det ikke være fedt at være en af dem? Den tidligere kirke Absalon kom ind på lystavlen hos mig fordi de efter min mening, er de bedste i byen til skægge kitschede events. Deres farverige interiør og festkoncepter som ”POP TWIN PARTY” der var en hyldest til Beyonces nyfødte tvillinger, var en popfest uden lige hvor tosomheden blev til en vild dansefest der gjorde natten lang og fødderne ømme. Det får mig til at tænke på, måske er deres Morgendans for fuld musik slet ikke en dum idé?

 

 

Sydhavn Station. // Foto: Karin Skaarup

 

 

SYDHAVN STATION PASSER UDSTILLING! @ DEN FRIE

Hvornår: Torsdag 17:00-19-00 Mønt: Gratis

 

På torsdag lancerer Den Frie Udstillingsbygning en serie af torsdagsevents, der markerer deres seneste udstillinger som rækker ud over paladset på Oslo Plads helt til Sydhavnen, nemlig Sydhavn Station. Nu på torsdag guider Mette Juul og Thorgej Steen Hansen dig gennem Den Frie og giver stemme til hemmelighederne bag deres egne kunstværker. En unik mulighed for at få lov til at diskutere ideen bag værkerne direkte med kilden.

 

 

Ideal Bar // Foto: Zuhal Kocan

 

 

CPH ART WEEK PRÆSENTERER ARTBAR @ IDEAL BAR

Hvornår: Torsdag 19:00-02.00 Mønt: Gratis

 

Man skal holde øje med Vega for tiden hvor der som altid, sker en række spændende ting. En af dem er deres koncept Artbar, som er en del af den kommende Copenhagen Art Week. Artbar startede allerede sidste år og går ud på at kombinere kunst og musik i en skøn oplevelse hvor de to kunstarter fint komplimenterer hinanden.
Nu på fredag kurateres aftenen af Salon Valerie Galner og Rose Eken som på hver sin måde er værd at holde øje med. Valerie Galner alias Katrine Grünfeld og Sidse Carstens holder til i Officin, den tidligere pornobiograf Hawaii Bio, og Rose Eken er berømt for sine virkelighedstro keramiske stilleben. De præsenterer sammen musik, kunst og litteratur, der hver især har inspireret deres arbejde. Denne aften kunne antyde at der er et samarbejde i luften. Man har jo lov at håbe.

 

 

 

 

A COLOSSAL WEEKEND 2017 – PRE PARTY @ KB18

Hvornår: Torsdag 20:00-01:00 Mønt: 50 kr. (plus  20kr. til den berygtede garderobe )

Endelig for de festhungrende skal dagen rundes af med noget der er ganske usædvanligt for KB18: Mathcore – altså en mere pertentlig udgave af post-rock eller disharmonisk metalcore, det vil sige noget der lægger et sted mellem heavy metal og punk. Din morfar ville bestemt ikke bryde sig om det.

Ikke desto mindre skulle du seriøst tage og give genren og de her bands en chance: VASA(Scotland) og Town Portal (CPH). Det er spacy drømmende musik, man kan nyde både som metal fan og nysgerrig musikentusiast. Hele eventet er et forspil til A Colossal Weekend som starter på fredag. (Et shout-out og en undskyldning til alle de metalelskende morfædre derude!)

 

FREDAG DEN 5. MAJ


//Stine Ella Jørgensen, litteraturredaktør.

 

Om fredagen skal du fejre nogle af de allerbedste ting her i livet: burgere, champagne, tacos og dine helt fantastiske dance moves!

 

WeDoBurgers – Who doesn’t? //Foto: Anna Huynh

 

ÅBNINGSFEST @ WEDOBURGERS

Hvornår: 15.00 – 21.30 Mønt: Gratis (men medbring lommepenge til en kold fadøl).
Om fredagen skal du smutte tidligt fra arbejde, ringe efter dine venner og cykle ud til Islands Brygge. Her holder WeDoBurgers åbningsfest i anledning af deres første burgerbiks i København. De slår dørene op kl. 15.00 og serverer GRATIS burgere helt frem til kl. 21.30 – what’s not to like!? Jeg foreslår I tager burgeren under armen og sætter jer ned foran Islands Brygge Kulturhus, hvor der er blevet bygget en fantastisk trætrappe lige ned til vandet. Ved kulturhuset har I også mulighed for at købe en fadøl, der med sikkerhed vil komplimentere jeres burger. PS Vejret ser indtil videre ret solidt ud, så husk solbriller!

 

 

Champagne i lange baner //Foto: Eloise Seemann

 

 

CHAMPAGNEFREDAG VED SØERNE @ CHAMPAGNEKÆLDEREN
Hvornår: Fredag 14.00 – 21.00  Mønt: Gratis!

 

Efter I har gnasket jer igennem, hvad der forhåbentlig, er en helt fantastisk burger, skal I afsted til Peblinge Sø – nærmere bestemt vandsiden ved Nørre Søgade – hvor holdet bag Champagnekælderen fejrer, at sommersæsonen så småt er kickstartet. For dig betyder det gratis champagne i solskinnet! Kombiner evt. med en lille gåtur rundt om søerne, så I ikke bliver væltet bag over af boblerne.

 

 

 

Yuca Taco //Foto: Karin Skaarup

 

 

CINCO DE MAYO RUNDT OMKRING I KØBENHAVN
I er nu nået til det punkt, hvor sulten igen melder sig, MEN frygt ej, det er der råd for! 5. maj er nemlig den mexicanske helligdag Cinco de Mayo, så vi synes du skal tage forbi en af Københavns mange fantastiske mexicanske restauranter. Vi har samlet en lille oversigt over restauranter og begivenheder, hvor I kan stille jeres sult i tacos, mescal, burritos og andre mexicanske, mundvandsfremkaldende specialiteter. Ikke alle restauranterne på listen har deciderede events linet up, men deres fantastiske mad er ikke til at tage fejl af!

 

BARBURRITO

YUCA TACO

ROOF TOP PARTY POP UP-EVENT

BLUE TACO

TACOS CHUCHO

 

BONUS INFO: Cinco de Mayo. Dagen er en hyldest til de mexicanske soldater, der mod alles forventning sejrede over de franske tropper i Slaget ved Puebla, der fandt sted den 5. Maj 1862.

 

 

 

LØRDAG 6. MAJ

 

 

//Maria Bruun-Schmidt, chefredaktør

//Foto: Clara Sindal Mosconi

 

TIETGEN FESTIVAL @ TIETGENKOLLEGIET

Hvornår: Lørdag kl. 12 (og søndagen med) Mønt: 120 kr. + lidt i kortgebyr

 

Det er første gang, at Tietgenkollegiet åbner dørene for en festival, og det kan kun blive super fedt! Festlighederne skyldes to ting: 1) Tietgenkollegiet fylder 10 år til maj. 2) Vi skal huske at fejre livet, kærlighed, hinanden. Og det er to gode grunde til, at vi fra VINK tager forbi og skåler med! Der er livemusik, billige øl, rap battle, verdensrekordforsøg i flip-cup og boat race. Ses vi?

 

 

Salsa //Foto: Martin Fält

 

 

COPENHAGEN SALSA FESTIVAL @ KEDELHALLEN

Hvornår: Lørdag kl. 10.00-23.00, men festivalen strækker sig over perioden 5.-8. maj (altså frem til mandag). Mønt: 250 kr. for dagen, men du kan også købe et ”party pass”, som gælder hele festivalperioden. Du kan købe din billet ved indgangen.

 

Der er ikke mindre end tre dansegulve, når Copenhagen Salsa Festival inviterer ud at svinge dine stive, nordiske hofter i Kedelhallen. Kan du ikke danse? Frygt ej (det er der ingen af os, der kan og), der er arrangeret en masse workshops i løbet af dagen, hvor du kan lære at danse fx salsa, mambo eller cha cha cha. Om aftenen er der gallafest – yes det gælder suit, fjerboa og laksko – og her kan du jo altid trippe ud på dance floor og vise, hvordan en rigtig cha-cha-cha skal se ud!

 

VI DYRKER SVAMPE PÅ TRÆSTAMMER @ BIOTEKET

Hvornår: Lørdag kl.17.30-20.30 Mønt: Gratis, yay.

 

Det her lyder for sprødt! Hvem vil ikke gerne kunne dyrke deres egne svampe?! Vi elsker klimaorganisationen GRO SELV og deres DIY-workshops som denne (de har før lavet egen solcreme, og også hjemmelavet ginger beer) og i samme moment er det da fint at smide en (bæredygtig) tanke til moder jord!

Uanset kan vi bymennesker nok have godt af at få lidt jord under neglene – og samtidig sikrer vi champignonhøsten de kommende år!

PS Der er endda sørget for svampeknolde (på plantesprog: hekseæg… google it) og træstammer, så du skal bare dukke op!

PPS BIOTEKET er også et sejt sted, som er et besøg værd; en levende udstilling om grøn kultur i Osramhuset, Nørrebro.

 

 

 

SØNDAG 7. MAJ

 

// Kjartan Hansen, filmskribent

 

Cinemateket //Foto: Mathilde Wendelboe

 

 

FILMARKIVET PRÆSENTERER HÄXAN ELLER MÅNEDENS FILM: THE WITCH @ CINEMATEKET

 

Hvornår: Søndag kl.13:30 eller 16:45 Mønt: Enten 100 kr. (75 for medlemmer) eller 75 kr. (50 for medlemmer) afhængigt af filmvalg.

 

Søndagens første anbefaling er at se hekse-film i Cinemateket. Der er hele to film at vælge imellem. Nogle af de inkarnerede filmentusiaster har en enestående mulighed for at se Benjamin Christensens klassiske stumfilm Häxan (1922) med rock’n’roll underlægningsmusik spillet af Space Dagger. Senere samme dag viser Cinemateket Robert Eggers The Witch (2016) for alle os, som trænger til en god gyser på en søndag. Hvis man er rigtig sej, kan man endda nå at se begge film.

 

 

 

LEARN THE LINDY HOP @ KULTURHUSET INDRE BY, CHARLOTTE AMMUNDSENS PLADS 3, 1359 KØBENHAVN K

Hvornår: Søndag 11:00 – kl.16:00 Mønt: 250 kr. (200 for studerende)

 

Hvorfor ikke lære en sjov, men imponerende pardans, du kan hive ud af ærmet på dansegulvet? Imponer dine venner, familie og fremmede, når du har mestret the lindy hop. Kulturhuset Indre By samarbejder med Hepcats Copenhagen om en fire timers workshop, der svarer til en måneds danseøvelser. Tag en ven med under armen eller mød nogle nye i træningslokalet.

 

 

 

THE ELEMENTS OF CAKE @ CAFÉ RETRO, KNABROSTRÆDE 26, 1210 KØBENHAVN K

 

Hvornår: Søndag 14:30 – kl.16:30 Mønt: 30 kr.

 

Hvis du bliver kagesulten om søndagen, kan du kigge forbi Café Retro, som afholder sin årlige bagedyst for alle os med en sød tand. Man kan både deltage med sin egen kage eller være en af de 60, som får lov til at smage alle kagerne og udpege vinderen. Det er en oplagt aktivitet, hvis man ikke vil nøjes med ét stykke kage. God weekend.

 

 

 

Chefredaktør for VINK. Forlægger på BLÆNDVÆRK og strukturnørd i det private erhvervsliv. Har hang til god litteratur, skæve film og ikke mindst mænd i trikot.