Weekendguiden er gået helt i sort

Det er den sidste weekend i november, hvilket betyder, at det snart er tid til masser af julehygge. Alligevel er mange af os gået lidt i sort og i stå over den mørke vintertid, men vi skal huske på, at den også byder på masser af positive ting. Denne weekendguide står ikke i julens tegn, men tværtimod giver den dig mulighed for og ideer til at nyde den mørke vintertid med afslapning og tid til fordybelse, så det hele kan lyse lidt op i den dunkle og kolde vintertid.

Torsdag 23. november

// Illustration: Anja Oxager

 

Thanksgiving Dinner @Studenterhuset

Hvornår: Kl.16:00-22:00 Mønt: 100 kr.

Den fjerde torsdag i november står i kalkunens tegn, og du kan på bedste traditionel amerikansk vis fejre thanksgiving på Studenterhuset i Indre By. Denne aften kan du spise kalkun, fyldte græskar og den velkendte pumpkin pie i selskab med nære venner eller med nye bekendte. Før middagen er der desuden mulighed for at dyrke andre thanksgiving-traditioner, hvor du blandt andet kan lave din egen dekoration eller smage varm æblecider.

 

Mad, ballade og oplæsning @Café Gonzo 

Hvornår: 19-21.30 Mønt: 2 retter mad + sceneshow 175 kr. 155 for VINK VENNER. Bliv VINK VEN hér

Aftenen foregår med Mad & Ballade på GONZO Café og Spisested, i selskab med nogle af Nørrebros mange fortællinger. For denne aften vil du kunne møde frisørerne Palle og Jørgen, som ejer salonen Ventesalen på Nørrebro, der har eksisteret i over 30 år. De fortæller deres egen historie og giver indblik i livet på Nørrebro. Der vil også være korte oplæsninger fra kunstbogen ”2200 Fortællinger” af Forlaget Blændværk. Bogen er et kreativt samarbejde mellem fotogruppen 2200 Fortællinger og VINKkbh.Inden sceneshowet vil der blive serveret skibberlabskovs og irsk kaffe, som er de to frisørers livret. Så mød os på Café Gonzo til en aften i litteraturens, Nørrebros og hyggens tegn.

 

Fredag 24. november

// Foto: Kim Granli

 

Rejsen til rummet @Politikens Boghal 

Hvornår: Kl. 09.00 Mønt: Gratis

Rummet, sorte huller og livet på Mars er fascinerende, men for mange af os er den del af universet sort snak. Denne fredag morgen har du mulighed for at få svar og forklaring på livets helt store og uhåndgribelige spørgsmål. På den genkendelige trappe i Politikens boghal vil en samtale imellem astrofysiker Tina Ibsen og professor samt børnebogsforfatter Lars Henrik Aagaard finde sted, og den vil omhandle Lars’ seneste bog Rejsen til rummet.

 

Midnatssvømning  @Frederiksberg Svømmehal

Hvornår: Kl.22:00-00:00 Mønt: 75 kr. (Prisen er inkl. én gus)

Har du aset og maset rundt hele dagen efter gode tilbud til Black Friday eller trænger du bare til at koble fra i mørket efter en travl uge? Denne fredag hjælper Frederiksberg Svømmehal dig med at komme helt ned i gear. Lyset slukkes, stearinlysene tændes og vandet kan nydes i fuldstændig stilhed. Er dette ikke nok for at få helt ro i kroppen, har du mulighed for at få alle sanserne tilfredsstillet i en saunagus efter svømmeturen.

 

Lørdag 25. november

// Foto: Arctic Imagination, Den storte Diamant – Det Kgl. Bibliotek

 

Rundvisning i Botanisk have @Botanisk Have 

Hvornår: Kl.15:00-16:30 Mønt: 150 kr.

I den kolde og grå vintertid kan det være tiltrængt med lidt frodigt grønt. Denne lørdag kan du få stillet din trang til tropevarmen, når Botanisk Have tilbyder en guidet tur rundt i Danmarks største levende plantesamling. På turen vil der være fokus på stribevis af spændende og flotte planter og et besøg i det berømte Palmehus.

 

Nikolaj Coster-Waldau, Minik Rosing og Martin Breum- Arctic Imagination @Den Storte Diamant – Det Kgl. Bibliotek 

Hvornår: Kl. 17:00 Mønt: 90-150 kr.

Midt i den store forbrugsfest og det kommende julegaveræs bør vi måske stoppe op og overveje, hvordan det står til med klodens tilstand. I en samtale mellem skuespiller og goodwill-ambassadør for FN Nikolaj Coster-Waldau, professor Minik Rosing og journalist Martin Breum bliver den dystre sandhed om isen på Antarktis taget op. Arctic Imagination, som står bag arrangementet, er et globalt kunstnerisk samarbejde, hvor ideer til en løsning på den stigende temperatur og smeltende is er på programmet.

//Foto: Louise Leth

 

Film premiere ‘Us, Who Went Ahead’ + Q&A @ Venligbohus

Hvornår: Kl. 16:00-18:00 Mønt: Gratis

Denne filmvisning fortæller historien om de to unge mænd Tarek og Omair og et liv på flugt. De fandt hinanden på deres vej til Danmark, begge i håb om, at deres familier kunne følge med en dag. Efter filmen vil det være muligt at gå i dialog med Tarek og Omair og stille spørgsmål til det liv, der kan virke så fjernt fra vores.

 

Søndag 26. november

// Foto: Veras Market

 

Veras Market @Westmarket

Hvornår: Kl. 11:00-16:00 Mønt: Gratis

Hvis du ikke er den helt store fan af Black Fridays materialistiske fest, men alligevel mangler lidt tøj til vintergarderoben, så er der genbrugsfest hos Veras. Markedet er rykket indenfor hos det populære madmarked Westmarket, og det giver rig mulighed for at få slukket tørsten og stillet sulten i lækker streetfood, imens du finder gode loppefund.

 

Søndagsoplæsning @Blågårds Apotek

Hvornår: kl. 15-18. Mønt: Gratis

Hvis du ikke nåede at høre oplæsninger af forfatterne bag 2200 Fortællinger i torsdags, får du denne søndag på Blågårds Apotek muligheden igen, imens du drikker øl og slutter ugen af på rolig vis. Oplæsningerne vil blive efterfulgt af et godt grin, når komikeren Zainab Ahmed vil optræde med sin humoristiske tilgang til den fandens, finurlige og fantastiske omverden.

Af HUN SOLO, DR Koncerthus

 

HUN SOLO @ DR Koncerthuset

Hvornår: Kl. 20:00-23:00 Mønt: Entré 150 kr.

Tager du til koncert med HUN SOLO, kommer du til at opleve fem unikke liveoptrædener med hvert sit musikalske udtryk. HUN SOLO i DR Koncerthuset Studie 2 udgøres af Sys Bjerre, Mendoza, Cajsa Siik, Kirstine Stubbe Teglbjærg og Nana Jacobi. Der er 100 % fokus på de kvindelige kunstnere, der let kan blive overset i musiklandskabet. Så slut weekenden af med en oplevelse, som rummer masser af intensitet og intimitet.

Denne uges guide er lave i samarbejde mellem Marie Lyng Wium og Lærke Sofie Wahid Knudsen

Danskstuderende på KU med en kæmpe svaghed for alt der har med chokolade, ost og kolde øl at gøre. Jeg løber København rundt i min fritid, og er afhængig af Instagram og grød til morgenmad. Kan ikke lide oliven, men kan aldrig få nok af asiatisk mad.