WEEKENDGUIDEN – ENDELØS SOMMER

Følelsen der kan ramme én i starten af juni. En følelse af, at sommeren er uendelig, og at dage med sol, luft omkring hjertet og kolde øl i diverse parker strækker sig ud i horisonten. VINK guider dig til din første juniweekend med drag-diktat, øl under himlen og kunstperformance hos vores yndlings VESS-drenge.

 

TORSDAG 8. JUNI

 

Denne torsdag byder på bankospil i Absalonkirken og på en blind-biografoplevelse, hvor filmen først afsløres, i og med den fremvises. Om du er til højtråberi, billige øl og bingoplader, eller til popcorn og spænding i biografsædet, har vi fundet de rette events til dig.

 

BINGO BANKO @ABSALON

Hvornår: 20:00-22:00 Mønt: Bankoplader til 10 kr. Pr. Stk. Og billig bar.

Hver torsdag kan du spille banko i Absalonkirken, som efterhånden er et af Københavns knudepunkter for kulturelle begivenheder, fællesmiddage og andet sjov. Setuppet et simpelt: Pladerne koster en 10’er, baren er billig, og stemningen er høj. Denne gang er det navnebanko, hvilket aftenens værter, Stefan og Luna, vil føre dig blidt igennem.

 

BLINDE-BIO @CINEMATEKET

Hvornår: 20:00-23:00 Mønt: 75 kr. 50 kr. for Cinematekets medlemmer.

I Cinemateket denne aften får du en filmoplevelse af den helt  særlige slags. Der er danmarkspremiere på en hemmelig film, som først afsløres, når den vises i biografen. Rygtet lyder, at der også serveres kolde øl. Tidligere film, der er blevet vist til Blind Chance, er The Perks of Being a Wallflower og Maggie’s Plan. Billetter kan bestilles hér. 

 

//Foto: Cory Benford-Brown. Griffenfeldsgade er én af de hyggeligste om sommeren.

 

FREDAG 9. JUNI 

 

Fredagen bliver denne weekend i det spragledes tegn . Der er drag-diktat og vaskeægte stavekonkurrence i Pumpehusets Byhave i hjertet af København, og der er kunstnerisk oplevelse af den særprægede (og pølsede) art, når drengene bag VESS-studiet på Vesterbro åbner dørene denne fredag.

 

DRAG-DIKTAT, SPELLING BEE OG KULØRTE LAMPER @PUMPEHUSETS BYHAVE

Hvornår: 15:30-23:55 Mønt: Gratis

Pumpehusets Byhave med dens kulørte lamper og ligeså kulørte stemning er for mig et ekstremt sanseligt billede på sommeren. Både når jeg rent faktisk står derinde med en øl, eller når jeg cykler forbi på vej hjem i sommernatten. Denne aften byder på fredagsbar, drag-diktat og stavekonkurrence. Senere på aftenen spiller Guldimund, som jeg kun kan anbefale af personlig erfaring, og Kitsch & Camp efterfølgende. Der vil blive serveret rosé, øl og snacks. Afsted!

 

KUNST OG PØLSER @VESS

Hvornår: 17:00-19:00 Mønt: Gratis

Vi er vilde med VESS. Både fordi drengene bag er søde, men også fordi de gør den smalle kunst tilgængelig for den almindelige københavner. Deres lille kunststudie på Vesterbro emmer af gode vibes og art – på den fede måde. Fra den 9.-13. junier det kunstneren Phillip Reeves og hans udstilling ”Sausage Pile Up”, der pryder lokalerne. Du vil til ferniseringen både opleve kunstværker, en pølsemaskineperformance og musikalske indslag.

 

//Foto: Anna T. Huynh. Øl, øl og flere øl.

 

LØRDAG 10. JUNI

 

Udmattet fra torsdag og fredag? Nej, vel? Det er dét, sommeren gør ved en; tanker en op med energi og gode vibes, der gør, at vi bare kan fortsætte  og fortsætte. Så når du kan strikke og drikke i Politikens Boghal og overvære kåringen af 2017’s ”Byens Bedste”-priser med dertilhørende fejring i Kødbyen, er det intet problem for dig.

 

STRIK OG DRIK @POLITIKENS BOGHAL

Hvornår:  17:00-19:00 Mønt: 129 inklusiv drikkevarer

Konceptet er simpelt: Politikens Boghal stiller lokaler til rådighed. Du skal medbringe dit strikketøj, mens ejerne bag Danmarks første sherrybar serverer et par glas for dig. Som aftenen skrider frem, lægger I strikketøjet fra jer og bevæger jer ned mod baren på Nyhavn, hvor det sidste glas serveres. Billetter kan købes hér.

 

AOK OG ”BYENS BEDSTE”-VINDERE @KØDBYENS MAD&MARKED

Hvornår: 18:00-22:00 Mønt: Gratis

Kan du lide Kødbyen? Ja. Kan du lide festlig stemning? Ja. Kan du lide at vide, hvem årets ”Byens bedste”-vindere bliver? JA. Du får det hele i ét denne lørdag til Kødbyens Mad & Marked. Anders Stegger er vært, og Thøger Dixgaard og ANYA spiller senere på aftenen. Priserne uddeles klokken 18, hvorefter DJ’en står bag pulten til klokken 22, hvor festen bevæger sig videre ud i nattelivet.

 

//Illustration: Amalie Ingeborg Hjelm. Zzzzøndag.

 

SØNDAG 11. JUNI

I dag er det til gengæld acceptabelt at tage tingene lidt med ro. Derfor skal du på bæredygtighedsmesse og lære om veganisme og generel grønnere livsstil, og derefter slutte aftenen på Staden med en Nemoland-øl i den ene hånd, én du elsker i den anden hånd, imens du svajer til lyden af Thomas Buttenschøn og Lis Sørensen.

 

GRØN KBH OG BÆREDYGTIGHEDSMESSE @REMISEN

Hvornår: 10:00-17:00 Mønt: Gratis

GreenSpeak inviterer til bæredygtighedsmesse på Remisen i København. Messen byder på en række virksomheder, der prøver at implementere og sprede den grønne tanke. Der kan købes vegetarmad og samles en hel masse inspiration.

 

SØNDAGSKONCERT @NEMOLAND

Hvornår: 18:00-22:00 Mønt: Gratis adgang, og en flaskeøl koster cirka en 20’er

Det er en sikker søndagsvinder. Christiania, Nemoland, en kold flaskeøl og musik. Vi anbefaler det ofte, men kun fordi det altid fungerer. Vi elsker at stå, mens solen går ned over Staden, med let solbrændte kinder og vugge til musikken. Jeg har både stået herinde i øsende regn, drukket Ale no. 16 og danset til Djämes Braun og gået amok til Østkyst Hustlers i bragende solskin. Det er gratis, det er fællesskab, det er sommer i København.

 

Madredaktør med hang til gin, snackpølser og store følelser. Skriver meget poesi og squatter tungt. Har lært at elske koriander. Har ikke lært at elske østers.