WEEKENDGUIDEN – ALL THAT JAZZ

Fredag 7. juli sparkes Copenhagen Jazz Festival i gang, og frem til søndag 16. vil byen være spækket med tilbud til både nye og garvede jazzentusiaster – samt til alle dem, som bare er med på en nysgerrig lytter. I sin nuværende form har festivalen eksisteret siden 1979 og fremstår som en af Europas mest velrenommerede jazzfestivaler, hvilket også vil sige, at der i den grad diskes op med noget for enhver smag med mere end 1000 koncerter fordelt på over 100 scener.

Weekendguiden kommer i denne omgang til at fokusere på nogle af de mange musikalske tilbud, så clap your jazzhands og få din bebop på!

 

Sol og jazzstemning i Kongens Have //Foto: Kristoffer Juel Poulsen, jazz.dk

 

TORSDAG 6. JULI

Jazzfestivalen er endnu ikke gået i gang, så du kan bruge din torsdag på at varme stille og roligt op til weekenden med en G&T… eller lidt brevskriveri.

 

GIN & TONIC POP UP BAR 0.3 @ NORDRE TOLDBOD 23, KØBENHAVN K

Hvornår: 6. – 9. Juli fra kl. 12:30. Mønt: Afhænger helt af, hvor tørstig du er.

WhyNotGin holder endnu engang ginfest – denne gang med udsigt over Københavns havn – og der skulle efter sigende siden oktober være indhentet alskens gin fra nær og fjern og nord og syd til at kreere et sandt overflødighedshorn af smagsoplevelser for den nysgerrige gindrikker.

Post A Letter

 

 

 

POST A LETTER COPENHAGEN @ ENIGMA MUSEUM FOR POST, TELE OG KOMMUNIKATION

Hvornår: 6. juli kl. 18:00 – 21:00. Mønt: en mindre donation efter eget valg.

Er du efter en syv-otte gin&tonics slingret lige lukt ind i dit eftertænksomme hjørne og er kommet til at tænke på alle de dejlige mennesker, du aldrig får set, snakket med eller skrevet til, så kan du passende drage mod museumscaféen i Enigma Museum for post, tele og kommunikation. Her afholder Post a Letter Copenhagen deres juli-event, hvor du ganske enkelt kan dukke op og få skrevet nogle gode, gammeldaws, håndskrevne breve til dem, du holder af. Der vil blive stillet pen og (brev)papir til rådighed, så det er bare om at have adressebogen klar og komme i gang.

 

 

FREDAG 7. JULI

Så blev det jazztid. På med den tilbagelænede attitude, vippehælen og fadølshånden. Det swinger, du swinger, og her første dag gælder det om at få orienteret sig lidt og starte blødt op.

PALÆ BARS Jazzpris 2017 @ PALÆ BAR, NY ADELGADE 5, KØBENHAVN K

Hvornår: kl. 14:00. Mønt: fri entré (men du skal selvfølgelig betale for dine fadbamser).

Hvilken bedre måde at begynde sin festival på end med en lille prisuddeling? Palæ Bars Jazzpris blev stiftet i 1990, og den uddeles hvert år i den lille, rustikke bar fuld af brun, københavnsk værtshusstemning. I år går prisen til Elith Nykjær Jørgensen – også og måske bedre kendt som Nulle, og han kvitterer selvfølgelig med en lille koncert efter overrækkelsen. Senere på weekenden vil der også være mulighed for at opleve ham sammen med det navnkundige Verdensorkester.

 

NEW ORLEANS BEGRAVELSESOPTOG @ DRONNING LOUISES BRO (STARTSTED)

Hvornår: kl. 16:00. Mønt: fri entré.

Fra Dronning Louises Bro går turen ad Nørrebrogade hele vejen til Assistens Kirkegård i en klassisk street parade som en del af festivalens tema ’The Sound of New Orleans’, der sætter fokus på den traditionelle musik i New Orleans og ikke mindst de nye navne, som bærer den videre. Der afsluttes med koncert bag Kulturcentret ASSISTENS på Assistens Kirkegård med en række danske og internationale New Orleans-musikere.

 

 

Søerne – et dejligt sted til lidt jazz og en kold pils // Illustration: Christine Buchholtz.

 

SCANDIC ORGANIC @ KAFFESALONEN, PEBLINGE DOSSERING 6, KØBENHAVN N

Hvornår: kl. 19:00. Mønt: fri entré.

For at blive i stemningen kan du gå videre til Kaffesalonen på Peblinge Dossering, hvor det skandinaviske funkjazz-orkester, Scandic Organic, spiller musik fra New Orleans. På Kaffesalonens brygge kan du nyde en kaffe, en pils eller måske en lille snack, mens du lader dig underholde af orkesterets energifyldte og legesyge samspil.
Traditionel og Funk/Groove er på menuen.

LATE NIGHT JAM SESSION @ JAZZHUS MONTMARTRE, STORE REGNEGADE, KØBENHAVN K

Hvornår: kl. 23:30. Mønt: 100 kr.

Hvis du ikke har fået helt nok endnu, kan du smutte til Late Nigt Jam Session på Jazzhus Montmartre, hvor nogle af Københavns mest talentfulde unge musikere: Zier Romme, Felix Moseholm og Malte Arndal styrer slagets gang.

 

Til dig uden jazzhat:

CIDERFEST PÅ ERIKS KRO @ GRØNTTORVET 42, 2500 VALBY

Hvornår: kl. 15:00 – 22:00. Mønt: igen… afhænger af tørstens omfang. 

Er du slet ikke til jazz, og vil du bare gerne fortsætte torsdagens hyggelige G&T-buzz, så er der Ciderfest på pop-up baren Eriks Kro på Grønttorvet i Valby. Der er release på årgang 2016-cideren Alkmene samt herligheder fra de forgangne årgange – det hele til rimelige priser, lover Æblerov, som står for arrangementet.

 

 

LØRDAG 8. JULI

Du har nu fået varmet jazzmusklen godt op, og så er det egentligt bare at go with the flow og tage for dig af retterne…

JAZZ BRUNCH – JAZZERIET @ HALVANDET, REFSHALEØEN, REFSHALEVEJ 325, KØBENHAVN K

Hvornår: kl. 11:00. Mønt: 175 kr. for koncert og brunch.

Du kan jo starte lørdagen med brunch på Refshaleøen. De små lækre retter af nordiske råvarer serveres med stille jazzballader, Billie Holiday-fortolkninger og nye og gamle swingnumre on the side.  Det er Halvandet, der står for brunchen, og Jazzeriet, der sørger for musikken.

 

NULLE OG VERDENSORKESTRET @ VANDKUNSTEN, KØBENHAVN K

Hvornår: kl. 16:00. Mønt: ganske gratis.

Dette er en jazzfestivalklassiker! Og en mulighed for at opleve Palæprisvinderen Nulle endnu en gang. Om du er jazznovice eller erfaren festivalgænger, kan du være sikker på en oplevelse fuld af højt humør og musikalsk overskud. Pladsen bliver hurtigt fyldt, så kom i god tid og nup eventuelt en siddeplads ude foran Sørens Værtshus.

 

 

Stemning og vild musik i rustikke omgivelser i 5e// Foto: jazz.dk

 

BLANDET AVANTGARDE @ ILK 5E, SLAGTEHUSGADE 5E, KØBENHAVN V

Hvornår: kl. 18:00, 20:00, 21:30 og 23:00. Mønt: 1 koncert: 80 kr. Dagsbillet: 150 kr.

Koncerterne i den gamle slagtestald i Den Grå Kødby er en personlig favorit. Det er som om, stedet bare har det hele. Stemningen er i top, musikken er af høj kunstnerisk kvalitet, lyden er god og drinksene til at betale. Genremæssigt er vi forholdsvis langt ovre i avantgarde-land; freejazz og eksperimental, og ikke sjældent er jeg gået derfra og har tænkt ”det var godt nok vildt – men hvor var det fedt!”. Imellem (og under) koncerterne kan man hænge ud og få et glas på den lille plads mellem de gamle kødbarakker, og når mørket falder på, tændes der op i olietønderne til den helt store hyggemedalje.

Se programmet for 5e her

 

 Til dig uden jazzhat:

BAS UNDER BUEN 2017 @ BISPEENGEN, 2000 FREDERIKSBERG

Hvornår: kl. 15:00 – 23:00. Mønt: fri entré.

Okay, du vil faktisk gerne ud at høre musik, men du orker ikke det der jazz! What to do? Bare rolig, under Bispeengbuen kan du få din lyst styret – i hvert fald hvis du tænder på tung (bas)musik på store lydanlæg. Reggae, dancehall, dubstep, drum & bass – you name it! Alle er velkomne, og der vil være barer med kolde drikkevarer samt en hel madbazar med food trucks fra Kødbyens Mad og Marked, hvor du kan købe stort set alt, hvad hjertet begærer. Hvabehar’!

 

 

SØNDAG 9. JULI

Det er ok, hvis du er lidt mat i koderne her søndag og gerne vil skrue lidt ned for programmet og sove længe. Det skal der også være plads til.

TRI4TH (JAPAN) @ KONGENS HAVE, KØBENHAVN K

Hvornår: kl. 14:00. Mønt: ganske gratis.

Men nu er det jo ikke så tit, der er mulighed for at opleve japansk jazz i en københavnsk park, så du skulle da være et skarn, hvis ikke du lige smuttede forbi Kongens Have for at opleve kvintetten Tri4th, der spiller som en del af dette års festivals japanske tema. Gruppen har efter sigende stor succes i hjemlandet, og der loves funky, festlig og gennemgroovy moderne (søndags)jazz.

Så’ der dansefest! //Foto: jazz.dk

 

WORKSHOP – GRATIS SWINGDANSUNDERVISNING @ PUMPEHUSETS BYHAVE, STUDIESTRÆDE 52, KØBENHAVN K

Hvornår: kl. 18:00 – 19:00. Mønt: som nævnt – gratis!

Weekenden er ved at gå på hæld, og selvom du har bevæget dig godt rundt i byen, må du indrømme, at du har siddet meget ned. Det er jo det, man gør, når man sidder dér og lytter! Det er derfor oplagt, at du slutter jazzweekenden af med at swinge skankerne, om man så må sige. I Pumpehusets Byhave trakteres med gratis danseundervisning ved professionelle undervisere og to dansable livekoncerter.

Der er garanteret hygge og høj stemning i byhaven – også for dig uden jazzhat.

 

Uddannet cand. mag i teatervidenskab og dansk med forkærlighed for det groteske og den dramatiske tekst. Dårlig grammatik gør mig trist. Er til gengæld vild med kunstskøjteløb, udstoppede dyr og tatar. Mådehold er min store udfordring.