WEEKENDGUIDEN – JULEFRI ZONE

Supermarkederne bugner allerede med juleskum og julehjerter. Det har de faktisk gjort siden oktober. Julen lurer lige om hjørnet, og i næste weekend er det første søndag i advent, hvilket giver tilladelse til at tyvstarte julen allerede i november. Så det betyder, at vi skal nyde denne sidste weekend, inden vi for alvor vælter os i julefrokoster, julemarkeder, julehygge, julekonfekt, flæskesvær, kravlenisser og risengrød. Glade jul, dejlige jul. Men julen kræver også, at vores batterier er fuldt opladede, inden byen forvandler sig til et kæmpemæssigt nisselandsskab. Så i denne weekend skal vi nyde, at det endnu ikke er jul. 

 

TORSDAG 17. NOVEMBER

Teaterrum: Det kongelige teater // Foto: Kim Granli

Teaterrum: Det Kongelige Teater //Foto: Kim Granli

 

VINK x Teaterrum @ Dansehallerne

Torsdag 19.00-23.00 Mønt: Gratis

I morgen er sidste chance for at opleve VINK’s helt egen udstilling: VINK x Teaterrum. Vores kreative hold af tegnere og fotografer har på hver deres måde fortolket de hemmelige verdener bag scenetæppet hos Teatermuseet i Hofteatret, Det Kongelige Teater, Bådteatret, Teater Får302 og Dansehallerne. De fine fortolkninger hænger til frit skue i Dansehallernes foyer – og hvis dine hvide vægge derhjemme mangler lidt liv, er det endda muligt at købe værkerne.

 

Picture politics @ Hovedbiblioteket

Torsdag kl. 17.00-19.00 Mønt: Gratis

Sving forbi Krystalgade og vær med i diskussionen om de fordomme og stereotyper, der eksisterer i mediernes dækning af flygtningekrisen – og hør tre flygtninge fortælle om deres flugt op gennem Europa.

Inspireret af det tyske webprojekt, Bildkorrektur, har Hovedbiblioteket sat tre danske tegnere, en tysk tegner og tre flygtninge i stævne til en åben diskussion om, hvordan man angriber flygtningekrisen fra en kunstnerisk vinkel.

Det store spørgsmål denne aften er, hvordan man nærmer sig et så ømtåleligt emne med satiriske tegninger, hvilket skal resultere i tegninger, der bliver udgivet i løbet af 2017.

 

Film, tapas og cocktails @ Cinemateket

Torsdag kl. 17.00 Mønt: 210 kr.

Forsvind ind i den lune biograf, når Cinemateket inviterer på date i det franske. Som datehåndbogen foreskriver det, starter aftenen med en let middag i Cinematekets restaurant SULT. Suppe, røget svinestank og Madeleine-kager – og en spritzer som det boblende sidekick.

Herefter blænder Cinemateket op for det franske drama En lang forlovelse fra 2004 af Amélie-instruktøren Jean-Pierre Jeunet. Filmen lægger op til et ægte kærlighedsdrama, når Mathilde og Manechs kærlighed bliver afbrudt af 1. verdenskrig. Manech må drage i krig, og efter to års adskillelse får Mathilde beskeden om, at hendes forlovede er faldet i kamp. Hun er dog sikker på, at han stadig lever, og hun drager derfor selv ned til fronten.

Der er lagt i kakkelovnen til, at denne helt almindlige torsdag i november bliver fuld af romantik og amoriner!

 

FREDAG 18. NOVEMBER

Pleasure //Foto: Daniel Larsson

Pleasure //Foto: Daniel Larsson

 

Pleasure #3 @ Café Bopa

Fredag kl. 23.00-04-00 Mønt: Gratis

Tag dine bedste dansekammerater med ned til en svingom på Bopa. Inden længe bliver dine fredage og lørdage fyldt med snaps, kryddersild, kopirumsfjollerier og Last Christmas på repeat. Men denne fredag indtager First Family endnu engang Bopa med Pleasure no. 3 og skaber det vildeste dansegulv på Østerbro. Svedige brune beats flyder ud af højtalerne, når sprøde DJ’s forfører dig med hiphop og R’n’B. Mens du får pusten mellem dansetrinene, kan du stikke i baren og slukke tørsten med en af Bopas lækre cocktails.

 

Weirdwalks // Foto: Karina Liv Fuglsang

Weirdwalks //Foto: Karina Liv Fuglsang

 

Crimetour med Weirdwalks @ Københavns Byret ved Nytorv

Fredag kl. 20.00 Mønt 100 kr., under 15 år: 50 kr.

Lad uhyggen herske denne fredag. Jeg forestiller mig, at lange underhylere og tykke vanter er en nødvendighed, inden du begiver dig på byvandring i den kolde novembernat.

Weirdwalks tilbyder en anderledes byvandring, der tager dig med rundt til Københavns skumle fortællinger om bødler, gadebander og københavnergangsteren Edderkoppen.

Mød op foran Københavns Byret på Nytorv, drag med ud i byens mørke og lær din by at kende fra en ny vinkel.

 

LØRDAG 19. NOVEMBER

Museum of Broken Relationships //Foto: Ana Opalic

Museum of Broken Relationships //Foto: Ana Opalic

 

Museum of Broken Relationships @ Rundetårn

19. november 2016–22. Januar 2017, alle dage 10-18 Mønt: 25 kr.

Julen er hjerternes tid. Så inden alt bliver for rosenrødt og romantisk, skal du tage et smut forbi udstillingen i Rundetårn, der har de knuste hjerter i fokus. Alle genstandene i udstillingen er fysiske rester fra romantiske brud doneret af mennesker fra hele verden. Et keramisk hjerte, kærestebreve, en plastikgris – alle har de den ting til fælles, at de er tillagt en emotionel værdi.

Museum of Broken Relationships er et kroatisk kunstprojekt, der, foruden et permanent museum i Zagreb, lader deres udstilling poppe op i byer rundt om i verden. For første gang er den nået til København, hvor den løber frem til den 22. januar 2017. Det er desuden muligt at donere objekter til udstillingen!

 

Øl & Poesi //Foto: Café Fovl

Øl & Poesi //Foto: Café Fovl

 

Øl & Poesi @ Café Fovl

Lørdag 20.00-00.00 Mønt: Gratis

Den lille café Fovl i Nordvests fuglekvarter bliver på lørdag fyldt til randen med poesi, når Caspar Eric, Hanne Højgaard Viemose og Mads Mygind lægger vejen forbi. De tre digtere vil læse højt fra allerede udgivne værker, men de åbner også op for notesbøgernes hemmeligheder.

Mens du nyder digternes ord, kan du mæske dig i kolde øl – og måske du endda bliver inspireret til nogle af julens gaver?

 

SØNDAG 20. NOVEMBER

Third Ear x Politiken

Det er helt sikkert koldt og gråt udenfor, og den nye uge, der lurer rundt om hjørnet, forlanger utallige forberedelser til julens start: kassen med julepynt skal ned fra loftet, internettet skal gennemsøges for den perfekte gløggopskrift, og adventskransen skal formes, inden klokken slår første søndag i advent.

Brug derfor din søndag på at lade dine batterier op, så du er klar til at indtage julen med manér. Tag dit blødeste tøj på og lav dig en kæmpe kop varm kakao – og lyt så til Third Ears nyeste samarbejde med Politiken Kvinden med den tunge kuffert, hvor Krister Moltzens følger i fodsporene på en mystisk kvinde med en utrolig tung kuffert, der turnerer rundt på jyske klostre og refugier. Hvis du endnu ikke er startet, ligger der allerede fire afsnit og venter på dig.

 

Jeg håber, du får en forrygende weekend!

Helena