WEEKENDGUIDE – UD I SOLSKINNET

Det er midt-maj, det er (forhåbentlig) sol og så er det helligdag! Nu har vi siddet inde hele vinteren og trillet tommelfingre, mens vi har praktiseret skærmkiggeri, dyneindrulning og længdes efter sommeren, og alt det fine, der er ved den. Det er samme scenarie hvert år. Samme store glæde, når solen endelig rammer og alting synes lettere. Man kan næsten høre hvordan skuldre i plenum sænkes, når solens stråler skinner i gaderne; vi skal ud! Lad os håbe på, at maj viser sig fra sin bedste side. Der er nemlig mange hyggelige udendørsaktiviteter denne weekend.


Fest i Byhaven denne weekend! //Foto: Oplevbyen.dk

TORSDAG D. 11. MAJ

SOMMERFEST MED RAP, DEBAT OG DISCOFEST @ LITAUENS PLADS
Hvornår: Kl. 15-22 Mønt: Gratis at deltage, og baren er billig

Den alternative madklub og Ukirke inviterer til sommerfest på Litauens Plads. Arrangementet er for alle, og med det program de har i ærmet, kan det kun blive en fest! Kl 15 er der tøjbyttemarked efterfulgt af rosé. Derefter er der freestyle rap, debat, aftensmad og discofest. Det bliver vist en god blanding af lidt af det hele! Der serveres desuden økologisk kaffe, te, sodavand, vin og øl.

BRUS FEJRER FØDSELSDAG @ BRUS
Hvornår: Kl. 16-01 Mønt: Gratis

BRUS på Guldbergsgade fejrer 1-års fødselsdag, og det gør de med 2200 gratis øl, der serveres direkte fra deres populære haner. Til dem, der ikke drikker øl, er der is og et band, der sætter prikken over i’et på den solskinsdag, der forhåbentlig kommer. Arrangementet er for både børn og voksne (og dem midt imellem), og hvis vi ikke tager helt fejl, udvikler det sig gerne til en afslappet og uformel gadefest.

BYHAVEN HOLDER ÅBNINGSFEST @ PUMPEHUSET
Hvornår: Kl. 16-02 Mønt: Gratis indgang

Pumpehusets Byhave begynder sommersæsonen, og dette gøres med manér. De lokker med økologiske øl, cocktails på fad og sågar plantning af blomsterbede. Senere på aftenen gæster Girls Night Out, JÆRV og DJ Rita Blå, hvor der bliver sørget for forårsvenlig musik og kulørte lamper. Det er også muligt at købe en ”flammegrillet burger” på stedet. Kolde øl, blomsterbede og gode toner – det lyder til at være en ret fin måde, at starte sommeren på!


Et supermarked på hjul //Foto: AOK 

FREDAG D. 12. MAJ

LOKALT GRØNTMARKED PÅ HJUL @ SYDHAVNEN, NØRREBRO, ØSTERBRO, VESTERBRO
Hvornår: Kl. 12-15 Mønt: Muligvis dyrere end Netto, men også lidt hyggeligere!

Når nu vejret (forhåbentlig) byder på solskin, er det ærgerligt, at tilbringe sine timer i et køleskabskoldt supermarked. Heldigvis er der en løsning! Dit Lokalmarked, som er et lille marked – en bod på hjul – har nemlig et herligt udvalg af frisk frugt og grønt, kød, fisk og brød. Alle varer produceres lokalt, og bag markedet (der egentlig blot er en ladcykel) står Kødbyens Mad og Marked. Det er muligt at købe varerne direkte fra ladcyklen, og så ser sådan et lille marked unægteligt fint ud i bybilledet. Mandag holder Dit Lokalmarked til i Sydhavnen, tirsdag på Nørrebro, onsdag på Østerbro, torsdag på Vesterbro, og lørdag igen på Nørrebro. Fra næste uge, vil markedet også være at finde på Amager om fredagen. Præcise adresser og tidspunkter kan ses på deres Facebookside.

RIGA-BODEN @ DANNEBROGSPLADS
Hvornår:
Kl. 10-23 Mønt: Københavnerpriser

Midt på Litauens Plads på Vesterbro ligger Riga-boden, der foruden en smadderhyggelig atmosfære, tilbyder tjekkisk pilsner, sommervine og god kaffe. Det er en lille bod med bænke og borde placeret ude foran. Her finder man en god blanding af Vesterbro og Københavns folk; unge, gamle, børn og voksne. De holder åbent frem til september, og deres åbningstider varierer lidt af vejret. Men heldigvis er det jo sjældent for koldt til en tjekkisk øl.


Løb på Nørrebro for de morgenfriske! //Foto: Norrebrolobet.dk 

LØRDAG D. 13. MAJ

NØRREBRO-LØBET @ BLÅGÅRDSPLADS
Hvornår: Kl. 9-13 Mønt: 115 kr.

Hører man til den lørdagsmorgenfriske (og aktive) type, kan det være en idé at tage til Nørrebroløbet, der starter på Blågårdsplads. Selve løbet er på fem kilometer, så det kræver ikke marathontræning, men heldigvis er man også velkommen som tilskuer. Bag løbet står 8 engagerede drenge i alderen 14-16 år, der donerer 10 procent af overskuddet til Mellemfolkeligt Samvirke. Det lader til at blive en dejlig formiddagsfest, der støtter op om Nørrebros aktivitetsliv.

DIY-VÆRKSTED @ ABSALON
Hvornår:
Kl. 12-16 Mønt: Gratis

Absalon holder et hav af kreative arrangementer, og en af dem bliver heldigvis afholdt denne lørdag. GRO SELV, der er et ungt fællesskab, som forsøger at skabe nye grønne løsninger, har nemlig slået sig sammen med Absalon. De vil skabe en hyggelig stemning og holde et vaskeægte DIY-værksted. Et værksted, hvor man blandt andet kan komme forbi og lave sin egen solcreme, ginger beer, selvvandende potte og/eller svamp ud af kaffegrums. Man er velkommen til selv at medbringe tomme syltetøjsglas og andre remedier, men ellers søger Absalon for sagerne. Det lyder nytænkende, og vi tænker, at det tegner til at blive nogle gode forårstimer!


Loppemarkeder i gaderne! //Foto: Flickr

                                                                                                  SØNDAG D. 14. MAJ

LOPPEMARKED @ JÆGERSBORGGADE
Hvornår: Kl. 10-16 Mønt: Gratis

Der er efterhånden loppemarked hver weekend året rundt, og denne weekend er ingen undtagelse! Jægersborggade holder deres årlige marked denne søndag, og det er en fin og folkelig måde at tilbringe sin for- eller eftermiddag på. Foruden de mange privatpersoner, der har slæbt deres bedste tøj med, har flere af butikkerne åbent og fine rabatter at tilbyde. Der sælges kaffe, is og bagværk i gaden, og en ægte loppemarkedsstemning plejer at kunne fornemmes. Vi glæder os!

BALDERS BIKS MARKED @ BALDERS PLADS
Hvornår:
Kl. 11-17 Mønt: Gratis

Er du endnu ikke træt af markeder på Nørrebro, kan det med fordel betale sig at tage (videre) til loppemarkedet på Balders Plads. De kalder sig Balders Biks, og VINKs skribent vil gerne stå inde for, at det er et af Københavns hyggeligste markeder. Det særlige ved Balders Biks, er de mange fine stande med upcomming designere, der (blandt andet) sælger smykker, planter, keramik og beklædningsgenstande. Vimpelflag, madboder og velvalgt musik sætter stemningen, og er med til at gøre søndagen ekstra rar.

Rigtig god weekend, forhåbentlig vil solen skinne!

Jeg hedder Anna og er 24 år. Jeg bor i en lejlighed på Nørrebro, hvilket jeg er rigtig glad for. Jeg er også glad for blandt andet gåture, efterår, ord, kultur, psykologi, mandage og København.