Weekendguide: Ting du kan lave i efterårsmørket

Mørket har lagt sig over København. Solen står op efter klokken 8 og går allerede ned før klokken 17. Dagene bliver kortere og kortere, og dog føles det som var det i går, at man sad ved vandet og drak kold rosé iført shorts og sandaler. Fortvivl ej. I stedet for at ærgre dig over, at det er blevet mørkt, skal du omfavne mørket og byde det velkommen med åbne arme. Denne uge guider VINK dig til en weekend i mørket.

Torsdag 31. oktober

Foto:// Lasse Salling

Halloween @ Tivoli

Hvornår: 11:00-23:00 Mønt: Entré 130 kr.

I aften er det allehelgensaften, hvor gaderne ifølge de gamle skrøner hjemsøges af genfærd og onde ånder. I Danmark har vi taget den amerikanske tradition halloween til os, og Tivoli har igen pyntet haven med udskårne græskar, spøgelser, spindelvæv og edderkopper. Man behøver ikke at være en barnlig sjæl for at tage i Tivoli, og i dag er bestemt ikke nogen undtagelse. Tivoli byder på trick-or-treat, lysshow over søen, og i år kan du opleve rædselshuset ’Hospitalet’ under den Gamle Rutschebane, hvor kittelklædte zombier vil gøre deres bedste for at skræmme livet af dig.

ØJ-dag @ Brus

Hvornår: 18:30-00:00 Mønt: 50-90 kr.

Hvad skal man drikke, når det er koldt og mørkt, og man ikke længere kan drikke lyserød rosé? Svaret er selvfølgelig mørk, mørk øl. Gerne juleøl. De fleste forbinder nok J-dag med kaos, blå nissehuer og bitter, billig julebryg fra Tuborg. Dette udfordres af Øl-entusiasternes J-dag (ØJ-dag), en alternativ J-dag for øl-elskere med fokus på kvalitet og variation. Tapperiet Brus langer hjemmebryggede juleøl som ’HyggeBajer,’ ’Yule Mælk’ og ’My Honningkage Is Bigger Than Yours’ over disken til årets ØJ-dag. Alle er velkomne, uanset om du er en dedikeret øl-entusiast eller bare nysgerrig på at smage på en velsmagende mørk øl.

Fredag 1. november

Foto:// Freja Krammer

Varm suppe til aftensmad @ Men-O Ramen

Hvornår: 12:00-22:00 Mønt: 40-139 kr

Det kolde vejr og de mørke dage kalder på comfort food og varm suppe. Den japanske nudelsuppe med mørt kød og blødkogt æg er efterhånden blevet en populær spise i København, og det nyeste skud på stammen af ramen-restauranter er Men-O Ramen på Åboulevarden. Biksen er indrettet med japanske tegneseriefigurer på væggene og serverer – efter min mening – den bedste skål ramen i byen. Den veganske shoyu ramen er min egen favorit, men deres chicken karagee(marineret og friturestegt kylling) er et absolut must, hvis du slår et smut forbi Men-O Ramen.

Blod, bødler og bordeller @ Weird Walks

Hvornår: 20:00-21:30 Mønt: 120 kr.

Beretninger om storbedragere, gadebander og en seriemorder med speciale i babydrab. Det er ikke for sarte sjæle, når Weird Walks fredag aften inviterer på en historisk byvandring om blod, bødler og bordeller i København. Du vil blive taget gennem Københavns gamle stræder og mørke afkroge, hvor nogen af Københavns mest skræmmende forbrydelser har fundet sted. Afsted, afsted. Det er blevet mørkt.

Lørdag 2. november

Foto:// Max Mestour / CopenHill Urban Mountain

Afterski @ Copenhill

Hvornår: 10:00-22:00 Mønt: En øl: ca. 50 kr. Gåtur på bakken: Gratis.

Du behøves ikke at stå på pisterne hele dagen for at tage til afterski i København. Københavns helt egen skibakke, Copenhill, åbnede for godt en måned siden, og i bunden af pisten ligger en skicafé, som lørdag aften holder afterski på østrigsk manér. Skicaféen sørger for at få dig i ægte afterskistemning med 1-liters weissbier, lederhosen og schlagermusik. Sørg for at komme inden mørket falder på, så du kan nå at gå en tur op ad bakken inden du skal drikke øl og høre schlager. Det er gratis, og udsigten over København fra toppen af bakken er fantastisk.

De dødes dag @ The Barking Dog

Hvornår: 18:00-02:00 Mønt: Drinks fra 35-129 kr.

Der er tequila, mezcal og stærke drinks i farvesprudlende dødningehoveder på menuen, når cocktailbaren The Barking Dog i år fejrer den mexicanske højtid dia de los muertos – de dødes dag. I stedet for at sørge over døden, fejrer mexicanerne livet og hylder de døde med farver, musik og mezcal i lange baner. Der er gratis drinks til de udklædte mellem 20 og 22, så trods mørket og tag dit farverigeste outfit på, når du skal være med til at fejre døden på The Barking Dog.

Søndag 3. november

Foto:// Empire Bio A/S

Loppemarked @ Ritas Blå Lopper

Hvornår: 11:00-16:00 Mønt: Gratis entré.

Min absolutte yndlings søndagsaktivitet er at tage på loppemarked, og eftersom de næste måneder bliver koldere og mørkere, har man en fremragende undskyldning til at få opdateret vintergarderoben med varme sweatre, støvler og halstørklæder. Denne søndag holder Ritas Blå Lopper loppemarked i Kulturhuset Indre By, så tag en mulepose og en god ven eller veninde med under armen og gå på jagt efter loppeguld.

Joker @ Empire Bio

Hvornår: Spilletider: 17:00, 19:30, 22:15 Mønt: 95 kr.

Afslut weekenden med slik, popcorn og cola i biografsalens mørke. Hvis du ikke har set Joaquin Phoenix som Joker endnu, skal du gøre dig selv en tjeneste at se den i aften. Joker er meget mere end en film om en ond superskurk – en barsk fortælling om social ulighed og psykisk sårbarhed. Så put dig i biografsæderne og oplev den rå og grumme historie om hvordan Batmans nemesis blev til.