WEEKENDGUIDE – STILHED FØR STORMEN

 

I næste uge står den på gadefest og uendelige mængder af både øl og forsøg på at finde dine venner i en uoverskuelig menneskemængde til Distortion. Inden du kaster dig ud i det eventyr, det unægteligt bliver, skal du bruge den her weekend på at lade lidt op; fordyb dig i ny litteratur, gør din krop lidt smidigere og værdsæt de små ting som håndindbundne bøger. Og hvis du tænker, at det lyder lige afslappet nok, har jeg også smidt en øl ind her og der.

 

Torsdag 24. maj

//Foto: Absalon

 

Stiv som et bræt – Yoga @ Absalon
Hvornår: 16.45-18.00 Mønt: 50 kr.

Start din weekend en dag tidligere med en omgang afslappende yoga i Absalon. Din krop vil takke dig for både den mentale pause og for lidt aktivitet i korpus, så du kan gå ind til ugens sidste dage med et afspændt sind og ligeså krop.

Yogatimen foregår i ’Klubben’ på 1. sal i Absalon, og du skal dukke op omklædt 5-10 minutter før timen starter.

 

Girls Are Talking @ Republikken
Hvornår: 18.30-21.30 Mønt: 60 kr.

Når du nu er i gang med at tanke op på den gode samvittighed, hvorfor så ikke hoppe på jernhesten og cykle til Republikken efter yoga, hvor tre inspirerende kvinder deler de afveje, sving og genveje, der har formet hvert af deres liv.

De tre kvinder taler som en del af projektet Girls Are Talking, som er et tiltag under Girls Are Awesome, der gør deres bedste for at opfordre kvinder til at bryde normer, støtte hinanden og gribe chancer. Det er carpe diem tilsat feminisme, og jeg er helt nede med det.

 

Fad og Foredrag @ Tøjmuseet
Hvornår: 17.00-19.00 Mønt: 95 kr.

Hvis du er typen der bliver lidt historie- og øltørstig, når ugen går på hæld, skal du måske mere bruge din torsdag i selskab med seniorforsker ved Nationalmuseet Martin Petersen. Han kan nemlig give dig begge ting og endog lukke dig lidt ind i det ellers så mytiske og mystiske Nordkorea. Mere specifikt i hvordan man i Nordkorea bruger tegneserier som krigspropaganda, hvilket også lyder ret badass for en torsdag aften.

Billetten inkluderer en kold fadøl og giver gratis adgang til Tøjhusmuseet fra kl. 16 samme dag.

 

Fredag 25. maj

//Foto: Overgaden

 

Bogreception for ’De Ansatte’ af Olga Ravn @ Overgaden 
Hvornår: 16.00-19.00 Mønt: Gratis
I forrige uge var jeg til Duras+Didion matiné hos Gyldendal, hvor Olga Ravn var moderator, og jeg faldt pladask for hende på stedet. Heldigvis for dig er jeg ikke videre nærig med min kærlighed, så du skal også have lov til at falde for det fascinerende væsen, hun er.

Det kan du gøre på fredag, når Overgaden holder reception for hendes nye sci-fi roman De ansatte, som du i aftenens indledning kan opleve læst op af Niels-Henning Falk Jensby, Lone Aburas, Tom W-O Silkeberg, Lea Guldditte Hestelund, Johanne Lykke Holm og Caspar Eric.

 

Sorgens sprog @ Poesiens Hus 
Hvornår: 19.00-21.00 Mønt: 30 kr.

Høj på litterær fascination kan du nu begive dig videre i aftenens program, som står på et modigt tungt emne for en fredag aften; sorg og det sprog, den skaber.

Det er forfatterne Daniel Boysen og Johanne Bille, der fortæller om deres egne erfaringer med at skrive sig ind i sorgen, ud af den og gennem den.

 

KU’s Forårsfestival @ Universitetsparken
Hvornår: 14.00-02.00 Mønt: Gratis, men kun for ansatte og studerende ved KU

Jeg bliver nødt til at nævne KU’s forårsfestival, fordi – full disclosure – det er her, yours truly kommer til at tilbringe fredagen. Den enorme 12-timers mastodont er desværre kun åben for KU’s ansatte og studerende, men hvis du er en af dem, kan du glæde dig til afslutning på uni-fodboldturneringen, Nelson Can, Veto og den første rigtige festival i sæsonen.

 

Lørdag 26. maj

//Foto: Studenterhuset

 

Learn to draw @ Studenterhuset
Hvornår: 10.30-12.30 Mønt: Gratis

Dersom du vågner fri af tømmermænd og klar på at udnytte din weekend i fulde drag, hvorfor så ikke slå et smut forbi Studenterhuset og blive en bedre tegner. Det er kunstneren Marta Sienkiewicz, som vil give dig både en filosofisk og praktisk indgang til det at tegne.

Det er ganske gratis og du behøver ikke at have erfaring eller vilde skills.

 

Et lille seminar om den håndindbundne bog @ Ræven og Pindsvinet 
Hvornår: 15.30-17.30 Mønt: Gratis, men tilmeld dig gerne

Jeg har selv før skrevet en mindre ode til Ræven og Pindsvinet, så jeg er mere end tryg ved at sende dig til Frederiksberg og ned i en af Københavns bedste boghandlere til et seminar om det at binde bøger ind. Du kan selv få lov til at se, hvordan det efterhånden lidt glemte og niche-prægede håndværk rent faktisk føres ud i livet af multihåndværker H.C. Christophersen.

Og hvis Adam er der, så hils og sig, at jeg helt klart har læst Ulysses færdig.

 

Søndag 27. maj

//Foto: Tribeca / Ugly Duck

 

Brunchpizza @ Tribeca/Ugly Duck 
Hvornår: 12.00-18.00 Mønt: 99 kr.

Hvis du har skyllet din kulturelle lørdag ned med en øl eller to, må jeg medgive, at brunchpizza lyder som en ret god tømmermændskur. Hvis du på den anden side var en engel lørdag, kan du jo belønne dig selv med selvsamme. Pizzaen er toppet med æg, italiensk luksus bacon, tomater, grillede kartofler og – vigtigst af alt – masser af ost. Det er søndagsvibes for alle pengene.

 

Den fortællende have – Omvisning på Assistens @ Assistens Kirkegård
Hvornår: 14.00-15.30 Mønt: 50 kr.

Slå mave med en gåtur på Assistens Kirkegård og lær mere om oasen midt på Nørrebro, hvor sæsoner, botaniske sjældenheder og kunst gennem 250 år smelter sammen.

Det er kulturvejleder og cand.scient. Christoffer Jørgensen, der skal gøre dig klogere på alle de fortællinger, der gemmer sig på kirkegården.

 

La Famiglia fællesspisning @ Beviamo Winebar
Hvornår: 18.30-21.30 Mønt: 150 kr.

Slut weekenden af med italian-style familiemiddag med forret, pasta, vin, vand, brød og en særlig drink for den nette sum af 150 kr. Du kan berette for din nye familie om alle de fantastiske oplevelser, du har haft gennem weekenden – og måske finde nogen at tilbringe den næste med.

Du kan bestille plads ved langbordet  på +45 6053 7677 eller +45 9111 1558

 

//Forsidefoto: Malene Simone