WEEKENDGUIDE – på opdagelse gennem byen

//Foto: Malene Simone Hansen

 

Denne weekend skal du lade dig forsvinde ind i alverdens fortællinger om Nørrebro, om eksperimenterende musik og om danskere i Hollywood, mens du i andre kroge af byen kan blive klogere på latte art og fiskenes liv i Københavns indre søer. Der er med andre ord lagt i kakkelovnen til en forrygende weekend i din yndlingsby!

 

Denne uges weekendguide er skrevet af Line Stibinsky, Emma Jenny Pedersen, Maria Bruun-Schmidt og Helena B. Pallesgaard

 

TORSDAG 28. SEPTEMBER

//Foto: Augusta Carøe

 

HEIMA – a film by Sigur Rós @ VESTER VOV VOV

Hvornår: 19:45-21:30 Mønt: 30 kr.
Sigur Rós går under den musikalske kategori, der formår at indhylle mig i en stemning af både at være glad og ked af det på samme tid. Det er et helt bestemt spil mellem melankoli og nostalgi, bandet fra Island excellerer i. I anledning af deres koncert i Forum den 7. oktober fremviser hyggelige Vester Vov Vov dokumentaren Heima, der giver et indblik i den verden, Sigur Rós skaber sin musik i. Filmen handler om, hvordan de tre islændinge har fundet et univers omkring vulkaner, blå laguner og grå himler i naturen højt mod nord. Ud fra den stemning, deres musik bærer med sig, er jeg overbevist om, at Heima er en af den slags film, der efterlader en følelse af udlængsel mod den barske natur og et lille hul i hjertet, der både føles smukt og trist på samme tid. Gør dig selv en tjeneste og giv dig hen til det denne eftersårstorsdag.

 

LATTE ART THROWDOWN @ THE COFFEE COLLECTIVE BERNIKOW

Hvornår: 19:00-22:00 Mønt: 20 kr. hvis man deltager, ellers ganske gratis.
Københavns muligvis mest populære kaffekæde har åbnet ny forretning på Kristen Bernikows Gade midt i byen. Herinde kan du blandt kaffeentusiaster, latte art-maestroer og ganske almindelige dødelige deltage i et vaske ægte throwdown. Her kan alle, professionelle som amatører, deltage. Det koster 20 kr. at deltage i konkurrencen, og Coffee Collective stiller selvfølgelig udstyr og produkter til rådighed. Derudover går vinderen hjem med summen af deltagelsesbeløbet og pengene fra den mængde af øl og drinks, der sælges denne aften. Om du selv ynder at deltage eller bare synes latte art er for fedt, bør du møde op og mænge dig med de kaffedrikkende, velklædte københavnermasser.

 

FREDAG 29. SEPTEMBER

Toogtyve fortællinger om Nørrebro bag butiksfacaderne. Her Bobby Ågren fra salon og butik Ruben og Bobby //Foto: Zarko Ivetic & Thomas Christensen

 

VINK: 2200 FORTÆLLINGER // LAUNCH @ LITERATURHAUS

 Hvornår: 17:00 – 00:00 Mønt: Gratis entré og gratis øl til de første, en bog koster 299,- og kan forudbestilles her.
Her på redaktionen prøver vi hele tiden at tænke i samarbejder, både på tværs af magasinet og med aktører ude i byen. På fredag åbner vi dørene til LiteraturHaus’ store sal og inviterer indenfor til et projekt, vi har arbejdet på i et års tid. Nemlig bogprojektet 2200 FORTÆLLINGER. Kort fortalt har vi tilsat intrigante historier til smukke stemningsfyldte billeder taget af lokale karakterer og forretningsdrivende på Nørrebro. Det er der kommet en smuk kunstbog ud af. Har du lyst til at tjekke universet ud, kan du læse nogle af de sneak peaks, vi løbende har udgivet her på sitet, blandt andet fortællingen om Harry’s Place.
Når det så er gjort, så er det bare op på cyklen og afsted til launchfest, for programmet er spækket med godter. Jeg nævner i flæng: gratis øl sponsoreret af Nørrebro Bryghus til de første, talk med aktørerne bag om bogen, oplæsninger fra forfatterne, koncerter med ET Tumason og Uffe Lorenzen og selvfølgelig DJ til at runde det hele af. Se, det kalder vi en fed boglancering! Læs mere her.

 

CPH PIX: BEACH RATS @ GLORIA

Hvornår: 21:15 Mønt: 90,- for en enkelt film, 360,- for et rabatkort til fem film.
Hvis du er mere i dit indadvendte hjørne, så er en filmanbefaling på sin plads. CPH PIX er i gang for fuld udblæsning, og du kan læse filmredaktionens egen guide til det her, men en anbefaling skal der også lyde herfra til filmen Beach Rats. Et dystert og dybfølt portræt af 19-årige Frankie, der træder vande i tilværelsen og forsøger at finde rodfæste i en endeløs sommer fuld af store valg. En coming-of-age film, der har fået fænomenal kritik og vundet flere priser allerede. Se en trailer for filmen her.

 

LØRDAG 30. SEPTEMBER

 

Det mekaniske orkester Pièrre Bastian kommer på FoEG i weekenden!

FESTIVAL OF ENDLESS GRATITUDE 2017 @ SYDHAVNSGADE 28

Hvornår: fredag 28. september kl. 17:00 – søndag 1. oktober kl. 04:00. Mønt:  260 kr. for hele festivalen, 140 kr. for én af dagene.
Det lyder lækkert, og det er det også! Har du ikke oplevet den endnu, leverer musik- og kunstfestivalen Festival of Endless Gratitude (FoEG) igen i år et fantastisk line-up af eksperimental verdensmusik, som du ikke kender fra P3. Blandt musikerne er det buddhistiske freejazz-band Pekka Airaksinen fra Finland og franske Duo PuechGourdon, som giver dig fransk stomp* -festmusik fra 1799. Mere underfundigt bliver det ikke.

Stomp: henvisning til de energiske, rytmiske tramp som udøverne foretager med foden. Forstår du det stadig ikke? Se dem i kød og blod her.

Festivalen er non-profit, kudos fra VINK! Find billetter her.

 

//Foto: Tacopop Taqueria

 

MEXICANSKE TACOS @ TACOPOP TAQUERIA

Hvornår: Alle dage i ugen kl. 12:00-21:00. Mønt: 65 kr. for en lille ret, vi spiste to!
I en hengemt brostensgade på Østerbro ligger en ny, mexicansk perle. El nombre es ”Tacopop Taqueria”! Førhen var det en lille street food truck, men for bare få uger siden forvandlede vognen sig til en restaurant, som nu ligger fire trin under Odensegades overflade.

Bag Tacopop står de sødeste mexicanere, som bor i Danmark, men som gerne ville dele et strejf af deres hjemland – og det er vi glade for her på VINK! Vi har allerede prøvesmagt, og de tacos er bare d-e-l-i-c-i-o-s-a! Prøv selv! (ps. de har også arkadespil, what’s more to say?)

 

SØNDAG 1. OKTOBER

//Foto: No Title


FISKENE I SØERNE 
@ SORTEDAMS DOSSERING

Hvornår: kl. 14:00-15:00 foran Søernes Ølbar Mønt: Gratis

De fleste københavnere kender til det travle liv rundt om Søerne. Kaffedrikkende par og nybagte mødre slentrer rundt på stierne, mens svedende løbere suser forbi. Men hvad kender du egentlig til livet under overfladen? Det kan du blive klogere på denne søndag, når biolog Kim Michelsen kommer og fortæller om fiskelivet i Søerne.

Måske har du lagt mærke til det 200 meter lange vægmaleri Byfisk, der løber langs Sortedamssøen? Maleriet er lavet af kunstneren No Title og portrætterer fiskearterne, der lever i Søerne. Formålet er at gøre opmærksom på livet under overfladen, og arrangementet på søndag er netop et supplement til vægmaleriet, så både børn og voksne kan få bedre kendskab til og passe bedre på fiskelivet i Søerne.

 

CPH PIX: DANSKERE I HOLLYWOOD @ CINEMATEKET

Hvornår: kl. 12:45-16:00 Mønt: 25 kr.
Vi elsker, når danskere bryder igennem ovre i filmenes by! Vi hujer og hepper, når endnu en dansk skuespiller dukker op i Game of Thrones, eller når en dansk instruktør står bag en storslået Hollywood-produktion.

På søndag får du rig mulighed for at dyrke danskernes succes i Hollywood, når de to filmanmeldere Jacob Wendt Jensen og Christian Monggaard gæster Cinemateket. Med udgangspunkt i deres nye bog ”Drømmen om Hollywood” vil de fortælle om danske filmfolk, der har været med til at forme Hollywood. De får desuden besøg af en instruktør, skuespiller og filmfotograf, der alle arbejder i den glamourøse filmby.

 

Rigtig god weekend!