WEEKENDGUIDE – ORDKLØVERI FRA SMÅ OG STORE STEMMER

Påsken er forbi, og hverdagen har atter lagt sig over os efter en uge med karrysild, kryddersnaps og chokoladeæg.

Så hvis du stadig ser påskekyllinger og trænger til at tænke på noget andet, er der her en række forslag til en masse weekendsjov med ord, kunst og stemmer.

 

Torsdag 5. april

//Foto: Storm&Müller

 

Jeg møblerer blandt andet min mund // I furnish my mouth @ Storm&Müller

Hvornår: 18.00-20.00  Mønt: Gratis

”Jeg møblerer blandt andet min mund” er en udstilling af forfatter, dramatiker og billedkunstner Tomas Lagermand Lundme. Udstillingen er lavet særlig til Storm&Müller Art & Design Space og fokuserer på, hvordan møbler og materielle ting påvirker samtidens menneske. Titlen til udstillingen er fra et digt, Lundme skrev til en gruppeudstilling i Illums Bolighus i 2013, som jeg tror er en god beskrivelse af, hvad man kan forvente:

 Jeg møblerer blandt andet min mund 
med tredive tusind rester af stof fra sofaer, stole, puder og sengetæpper.
Her har vi ligget mellem hinanden og afventet situationerne,
vi blev dem selv, da vi holdt op med at være weekender,
der tog i sommerhuse for at lufte ud,
og fandt nye steder, lejligheder, villaer, parcelhuse,
hvor vi kunne udskifte det, der ikke længere passede ind mellem os.

 

Fredag 6. april

 

//Foto: Hans Alf Gallery

 

Fernisering: Carl Krull – ”Resonance” @ HansAlfGallery

Hvornår: 17.00-20.00 Mønt: Gratis

Carl Krull er en dansk kunstner, hvis kunst fokuserer på tegning. Nu udstiller han for første gang på Hans Alf Gallery på Holbergsgade, med udstillingen ”Resonance”. Krulls kunst udfordrer det todimensionelle papir, og inviterer beskueren indenfor i kunsten, gennem naturens former, som for eksempel jordaflejringer og træers årringe. Han har tidligere udstillet på ARoS Kunstmuseum og i Charlottenborg Kunsthal. I denne udstilling vil der være udpluk fra forskellige af Krulls kunstserier.

 

Releaseception: ”43 BAGATELLER” af Katrin Ottarsdóttir @ LiteraturHaus

Hvornår: 16.30-18.30 Mønt: Gratis

Katrin Ottarsdóttir er en færøsk filminstruktør, manuskriptforfatter, skuespiller, novelleforfatter og digter. Nu har hun udgivet en ny bog ”43 BAGATELLER”, som LiteraturHaus på Nørrebro fejrer med en udgivelsesreception. Her vil Karin Ottarsdóttir læse højt af bogen, og der vil være en samtale mellem hende og Tore Leifer fra DR. Bogen består af 43 skæbnefortællinger, og hver fortælling er på præcis 300 ord. Fortællingerne kan udadtil virke som bagateller, men om de i virkeligheden er det, må være op til læseren.

 

Lørdag den 7. april

 

//Foto: Vesterbro Bogfest

 

Vesterbro Bogfest @ Folkehuset Absalon

Hvornår: 10.00-15.00 Mønt: Gratis

Absalon har inviteret en række af Vesterbros litteraturtiltag og små forlag inden for til, hvad de selv kalder en fortællefest. Der vil være stande med salg af bøger fra både forlagene, men også private, der sælger ud af bogsamlingen. Derudover er der et program for Scenen i Absalon, hvor der vil være oplæsning af værker samt musik. Du kan blandt andet høre Shekufe Heiberg læse op af sin digtsamling ”Æg” eller eleverne fra Vesterbros forfatterskole, der vil læse højt af egne tekster.

 

Unitopia af Steen & Hejlesen og Den Sorte Skole på Frue Plads @ Metropolis – Københavns Internationale Teater

Hvornår: 21.00-21.45 Mønt: Gratis

Steen & Hejlesen er performancekunstnere, som med videoanimationer og optiske illusioner vil vække arkitekturen til live, sammen med musik fra Den Sorte Skole, en duo med en stemningsfuld og hypnotiserende lyd. De to performere begyndte at samarbejde allerede tilbage i 2015. Denne aften vil de forandre Københavns Universitets facade på Frue Plads og sætte gang i tankerne om, hvordan teknologien vil påvirke os i fremtiden.

 

Søndag 8. april

//Foto: Det Kgl. Teater

 

Ordsalon @ Skuespilhuset

Hvornår: 11.00-14.00 Mønt: Gratis

I samarbejde med Gyldendal åbner Skuespilhuset sin foyer for det læseglade folk. Her vil der blive introduceret til sæsonens læsning af både forfattere og skuespillere. Her kan du blandt andet møde forfatteren Harald Voetmann med bogen ”Amduat. En iltmaskine” eller debutanten Reimar Torkil Juul med ”Livet under solen” og mange flere, som vil fortælle om deres bogs proces fra idé til print. Skuespillerne Simon Bennebjerg og Morten Hee Andersen vil læse op af forfatternes bøger, hvilket jeg tror bliver noget af en livlig oplevelse. Hele programmet kan findes på Skuespilhusets hjemmeside eller via deres begivenhed på Facebook, så kan man selv vurdere, om man skal kværne hele programmet igennem eller kun lige høre yndlingsforfatteren.

 

Stemmens Dag 2018 @ Rundetårn

Hvornår: 10.00-17.00 Mønt: 25 kr./Børn 5 kr.

Stemmens dag er et arrangement, som har fundet sted i Rundetårn siden 2006, med henblik på at oplyse folket om stemmen. Her fortæller, viser og undersøger en række fagfolk det unikke ved stemmen. Du kan blandt andet møde sangere, logopæder, skuespillere, retorikere, fonetikere og andre mennesker som synes, at stemmen er ekstra beundringsværdig.

 

Tilflytter til København fra provinsen, som har et hjerte der bløder god litteratur og finurlige ordspil.