WEEKENDGUIDEN

NATUREDITION: Kære Københavner. Påskeferien står på spring, og det skaber mulighed for at komme ud i naturen – og måske endda bevæge dig uden for byen og udforske og nyde Storkøbenhavn i al sin pragt! Der er både bondegårde med nyfødte lam, akvarier, der rummer havenes dybeste hemmeligheder og bier på toppen af vores tage.

TORSDAG 17. MARTS

// Illustration: Natasha Linde Krebs

 

 

Frø fra de egyptiske kongegrave

 

Når rugbrødet er ristet, æggene kogt og mayonnaisen sprøjtet som dit forbogstav, mangler du altid det sidste lille touch! Du har prøvet med alverdens krydderier og peberod, men stadigvæk smager den hjemmegjorte smørrebrødsmad ikke, som da farmor smurte den. Det er karse, du mangler! På Avedøre Bibliotek kan du komme til karseworkshop, hvor der både bliver pyntet æsker og bøtter til at plante i og fortalt lidt om den sjove lille plante. Måske fortæller de endda, at der er fundet karsefrø helt tilbage i de egyptiske kongegrave!

 

Hvad: Karseworkshop.

Hvor: Avedøre Bibliotek, Enghøjhuset, Bødkerporten 6A, 2750 Hvidovre.

Hvornår: Torsdag 17. marts kl. 15:00-17:30.

Portemonnæ: Fri entré.

 

 

FREDAG 18. MARTS

// Foto: Stine Christiansen / Skovdal.dk Insta: @stinemadglad @skovdalfotografi

 

 

Dyrk din by!

 

Hvis du er nede med det hippe ’urban living’, overvejer at anlægge din egen taghave på toppen af andelsforeningen eller blot har forsømt altankasserne det seneste stykke sted, er denne workshop lige noget for dig! Her vil du blive introduceret for byhavens udfordringer og muligheder, og lære, hvordan hjemmedyrkede grøntsager kan bære både nærhed og kvalitet ind i de simpleste måltider! Efter workshoppen får du din egen urtehave  med 3-4 forskellige slags økologiske frø med hjem.

 

Hvad: SLOW-Workshop om byhaver.

Hvor: Det Økologiske Inspirationshus, Allegade 7, 2000 Frederiksberg.

Hvornår: Fredag 18. marts kl. 10:30-12:00.

Portemonnæ: 340 kr. (Prisen indeholder, ud over workshoppen, ens egen lille urtehave, te, kaffe eller et glas biodynamisk vin, samt hjemmebagt kage.)

 

 

// Foto: ByBi

 

 

Smag forskel på Københavns bydele

 

Kan du smage forskel på Østerbro og Amager? Tag med BYBI op på toppen af Københavns Rådhus, og sæt dine smagsløg på prøve med de forskellige bydeles honning. BYBI har omkring 20 bigårde i byen, hvoraf de fleste står på tagene eller i nærheden af deres samarbejdspartnere. Fra rådhustaget vil der blive fortalt om livet som honningproducent i storbyen, hvor byens grønne arealer, altankasser og villahaver lader bierne hente nektar.

 

Hvad: Smag honning fra din bydel!

Hvor: Mødested er foran hovedindgangen til Københavns Rådhus.

Hvornår: Fredag 18. marts kl. 12:45.

Portemonnæ: 85 kr.

 

 

LØRDAG 19. MARTS

// Foto: Mie Laurenberg

 

 

Havedag på KW3

 

Går du med de skøreste og mest fantasifulde haveideer, men mangler jord, plads og højt til loftet? Så kig forbi KW3 på Østerbro lørdag, hvor haven er åben for frivillige hænder, som vil sætte præg på kulturhusets omkringliggende arealer. Der er blandt andet planer om højbede, drivhus og folkekøkkenhave! Hvis du blot medbringer de gode ideer og havehandskerne, giver KW3 frokosten og aftensmaden.

 

Hvad: Udfold dine haveideer i kulturfællesskabet KW3.

Hvor: KW3, Krausesvej 3, 2100 København Ø.

Hvornår: Lørdag 19. marts kl. 11:00-18:00.

Portemonnæ: Gratis.

 

//Foto: Bar Next Door

 

Rødbedecocktail

 

Efter en lang dag med jord under neglene hvad mere kunne du så ønske dig end en sund afslappende drink fyldt med vitaminer fra jorden! Prøv at tage et smut på Bar Next Door, hvor du kan bestille nr. 7, som er en cocktail med Beefeater gin, appelsin, kardemomme, ingefær og rødbedejuice! Lige i øjet efter en lang dag sammen med KW3’s kulturhoveder! Bar Next Door er anbefalelsesværdig på både smag og udsigt.

 

Hvad: Bar Next Door.

Hvor:  Sortedam Dossering 3, 2200 København N.

Hvornår: Tirsdag-onsdag: kl. 16:30-24:00. Torsdag-lørdag: kl. 16:30-02:00.

Portemonnæ: Priser fra 75-95 kr. for en cocktail.

 

 

Havets påskeæg

 

Har du altid ledt efter muligheden for at klappe en vaskeægte og levende taskekrabbe? Eller blot altid drømt om at medvirke i en famøs ægge-quiz og finde en dyrepassers gemte påskeæg? Så besøg Øresundsakvariet, som i anledningen af påsken inviterer indenfor til et kig på havets æg og de æglæggende havdyr. Det bliver en oplevelsesrig dag, hvor du opdager æggenes farveforskelle, hajens måde at fæstne æg på, og hvordan strandkrabben gemmer æggene under sin hale. Ikke noget man har lyst til at være foruden, hvis du spørger mig!

 

Hvad: En undervandsdag i æggenes tegn.

Hvor: Øresundsakvariet, Strandpromenaden 5, 3000 Helsingør.

Hvornår: 19. til 28. marts kl. 10:00-17:00 (Mellem kl. 11:25 og 13:25 kan man klappe en taskekrabbe).

Portemonnæ: Entré er 79 kr.

 

 

SØNDAG 20. MARTS

// Foto: Esmé Fransen

 

 

Store Læmmedag på Grantoftegård

 

Det er en kendsgerning, at dyr er både blødest, sødest og mest medgørlige i deres første tid. Denne søndag inviterer Grantoftegård til Store Læmmedag, hvor man kan både se, ae og nusse køer, geder, grise og nyfødte lam. Der vil være hestevognskørsel, oplysende foredrag fra en naturvejleder og måske, hvis man er heldig, en læmning!

 

Hvad: Store Læmmedag.

Hvor: Grantoftegård, Pederstrupvej 69, 2750 Ballerup.

Hvornår: Søndag 20. marts kl. 10:00-16:00.

Portemonnæ: Gratis.

 

 

Svampetur

 

Er du også en af dem, der altid har undret dig over, hvilke svampe, der prydede jordbunden, men aldrig har ført interessen videre end det? Så er det på tide at tage med på Hareskov-turene sammen med en masse andre både svampe-entusiaster og nybegyndere indenfor branchen. Søndag kl. 13 begynder gåturen gennem Hareskoven, hvor der både kan sladres om drenge, make-up og diskuteres seneste Paradise-udsendelse, imens svampene puttes i kurve. Når kurvene er fyldt op, samles alle, og der sættes navne på svampene – både de giftige og de spiselige!

 

Hvad: Oplysende og berigende svampe-tur.

Hvor: Mødested er ved bordet ved Hareskov Station.

Hvornår: Søndag  20. marts kl. 13:00.

Portemonnæ: 20 kr. pr. gang, dog er det gratis, hvis du enten er medlem af svampeforeningen eller abonnerer på tidsskriftet BioNyt Videnskabens Verden.

 

Jeg studerer dansk på Københavns Universitet, smider ofte billeder på instagram og er udpræget fan af indisk mad. Det fascinerer mig, når politiet beslaglægger digtsamlinger. Jeg er mest produktiv om morgenen. Og jeg drømmer om at deltage i billige keramikkurser.