Weekendguide – med masser af lysglimt

Efteråret er en tid for romantisk melankoli og sanselighed. Derfor skal du også fylde weekenden med masser af kunstneriske lysglimt, højstemt islandsk post-rock, loppehygge og morgenmad med øl. Du kan lade sommeren gå på hæld med mesterskaber i smut og sætte weekenden i sving med fri dans, mens du nyder efteråret i al dets pragt.

 

TORSDAG 5. OKTOBER

//PR-Foto

REFLEKTOR LIGHT FESTIVAL @Søndermarken

Hvornår: Torsdag til lørdag kl. 18:30-23:00 Mønt: Gratis
Tag på en romantisk aftentur i Søndermarken, hvor 10 unikke kunstværker og installationer, skabt af danske og internationale kunstnere, forvandler parken til et inddragende og sanseligt lysunivers. Under temaet ”lys og mørke” udforsker værkerne lysets emotionelle egenskaber. Deltag i talks og walks, tag på fototur og nyd dette lille lysglimt i efterårets begyndende mørke og melankoli.

 

FREDAG 6. OKTOBER

// PR-Foto

DANS WEEKENDEN I GANG @Absalon

Hvornår: Kl. 17:00 – 18:00 Mønt: gratis
Børst ugens stress af dig og ryst måsen i gang til weekenden med dans i Absalon. Her vil musikken få fuld skrue, og du kan gå amok med alle dine vildeste moves, når aftenens værtinde guider dig ud i fri dans. Og det bedste er, at alle kan være med uanset danseerfaring og mangel på samme. Det kan kun blive en festlig start på weekenden.

// PR-Foto

IN PARALLEL @Atelier Hotel Pro Forma

Hvornår: Kl. 17:00 – 21:00 Mønt: gratis
Tag til efterårets første Lounge på Atelier Hotel Pro Forma, hvor underverdenen denne gang skal udforskes. Med en drink i hånden kan du ”investigate the underworld; a place no one can tell you about, where everyone will go. A nowhere land. A state of mind.” Med installationer skabt af lys og mørke, lyde, sprog og billeder lyder det til at blive en spændende og dyster begyndelse på weekenden. Som altid med Hotel Pro Forma kan vi nok forvente, at det bliver ganske specielt, og vi glæder os vildt til at besøge deres underverden.

 

LØRDAG 7. OKTOBER 

//PR-Foto

SMUTMESTERSKAB @Nordhavn

Hvornår: 13:00 – 15:30 Mønt: gratis
Som en dejlig afslutning på sommeren inviterer Careless Confetti og Kulturhavn 365 til Smutmesterskab; en folkelig konkurrence i denne barndommens sportsgren, hvor sten lystigt springer hen ad vandoverfladen. Hovedpræmien er et gavekort på 1.500 kr. til Letz Sushi, så det kan absolut betale sig at finde de flade sten og barndomsminderne frem og begive sig ned til Nordhavn og smutte med sten.

// PR-Foto

AN EVENING WITH SIGUR RÓS @Forum

Hvornår: kl. 20:00 Mønt: 420 kr.
Der venter en storslået musikalsk oplevelse i denne weekend, når islandske Sigur Rós fylder Forum med deres grænseløse, sælsomme og patosladede lydunivers. Der er en ekstra stor koncertoplevelse i vente, da Sigur Rós spiller hele to sæt, hvor de dykker ned i deres imponerende musikalske bagkatalog og finder både deres mest ikoniske numre og helt nye kreationer frem. Den storladne musik akkompagneres af et visuelt univers, så du ikke kan undgå at blive suget helt ind i Sigur Rós’ fantastiske verden.

 

SØNDAG 8. OKTOBER

//PR-Foto

RITA BLÅ’S LOPPER @KPH Volume

Hvornår: 12:00 – 17:00 Mønt: kun hvad du bruger på glitter, glam og gøjl
Vinden er begyndt at blive koldere, og bladene falder af træerne. Derfor bør du trække indenfor i varmen og dykke ned i gemmerne på Rita Blå’s loppemarked på KPH Volume. Her kan du finde alt mellem himmel og jord, sjov tingeltangel og smukt brugt til efterårsgarderoben. Nyd en crêpes og en kop kaffe og forbered dig på at slæbe meget mere med hjem, end du regner med.

// PR-Foto

ALL DAY BREAKFAST @Hyggestund

Hvornår: alle hverdage dage kl. 8:30 – 15:00. Weekend kl. 9:30 – 15:00 Mønt: alm. cafepriser
Mikkeller har åbnet det perfekte tømmermændsspot på Vesterbro i nærheden af Mikkeller Bar & Øl og Brød. Stedet er en velsmagende cocktail af hip berlinerbar og amerikansk diner, hvor menuen byder på donuts, vafler, fried chicken, organiske sodavand og selvfølgelig Mikkellers pragtfulde, forfriskende øl. Så er der pludseligt noget ved at være tømmermandsramt en søndag morgen.

At få lov at lytte til og fortælle andre menneskers historie er et stort privilegium. Det gøres allerbedst med en øl i hånden. Revolutionen kommer nedefra, jeg lader andre om de store linjer.