WEEKENDGUIDE: lidt af alt det gode

Denne uges weekendguide er præget af samarbejde. Hjælpende hænder der krydser på tværs, og skaber noget sammen. Dette ses både i torsdagens event, hvor vi samarbejder med Back To Future Sounds, men også i denne guides tilblivelse. Her ser du nemlig arbejdet fra fire redaktørers hænder, der forsøger at give dig betingelserne for den bedste weekend i København. Nyd det.

 

Denne uges weekendguide er skrevet af Maria Bruun-Schmidt, Emma Jenny Pedersen, Stine Ella Jørgensen og Line Stibinsky.

 

TORSDAG 20. JULI

 

For de der har sommerferie, er torsdag ligeså fri som fredag og lørdag, og man kan tillade sig at kaste drinks i den tørstige krop, og danse ud i sommeraftenen. For de der arbejder, må man stadig holde lidt igen, inden weekenden sætter i gang. Derfor har vi to forslag til, hvad du kan bruge din torsdag på, ét med lidt mere farver og fart på, og ét af den mere rolige slags.

 

 

BTF X VINK THURSDAYS @POSTGRUNDEN

Hvornår: 17:00 – 20:00 Mønt: Varierende efter dit indtag af drikke og mad samt køb af kunst.

 

VINK elsker sommer, samarbejde og musik. Derfor har vi slået os sammen med det københavnske musikselskab Back To Future Sounds (BTF), for at skabe rammerne for den perfekte sommertorsdag i Københavns nye kulturelle oase ved containerbyen. Aftenen kommer både til at byde på eminente DJ’s, udstilling med upcoming kunstnere, auktion og mad. Konceptet ”Mit første kunstværk” er kreeret af VINK til denne aften. Meningen er at skabe et kunstnerisk frirum, hvor både kunstneren og kunstkøberen kan få lov til at handle og skabe i uformelle rammer. På aftenen vil det altså være muligt at byde på og købe værkerne fra en række dygtige kunstnere. Fra klokken 17:00 – 18:00 vil Stoli Vodka stå for happy hour, så du kan få din torsdags-buzz på. Vi glæder os allerede!

 

ÆRTER OG KIRSEBÆR OMGIVET AF PLANTER @BOTANISK HAVE

Hvornår: Når det passer dig Mønt: Gratis indgang til haven, og ca. 25-35 kr. For kirsebær og ærter.

 

Københavns haver er fyldte hele sommeren, og en af vores favoritter er Botanisk Have, som ligger midt i byen. Måske er det Palmehusets instagramvenlige indre, den smukke arkitektur, de små stier med alverdens blomster og planter, eller de store græsområder, hvor man kan slænge sig. Ellers er det den lille bod ude foran havens indgang, der blandt andet sælger ærter og kirsebær. Du kan få begge dele for 60 kr. I to fine brune papirsposer. Med dem under armen, og et dejligt menneske i den anden, har du opskriften på en ret fantastisk eftermiddag.

 

 

FREDAG 21. JULI

 

Denne fredag står i romantikkens tegn. Det bliver sukkersødt, kvalmende faktisk. Du kan selvfølgelig tage en kæreste eller date under armen, men du kan også hverve en veninde. Det her kræver noget stamina.

 

Romantikken står skarpt i Tulipanfeber //Foto: Pressefoto

 

TULIPANFEBER @EMPIRE BIO  

Hvornår: Fredag kl. 17:15 og ellers når det passer dig Mønt: 85 kr. og så husk at budgettere med slik, popcorn, eller hvad du nu har brug for at styrke dig på.

 

Ulykkelig kærlighed, stjålne blikke, potent ungdom og kvinder i smukke maleriske kjoler.
Vi skal ikke tale om den her film som nyskabende på nogen måde, men vi skal tale om rollelisten der indeholder delikate Alicia Vikander, Cara Delevingne, Christoph Waltz, Judi Dench, sprøde unge mænd (i flertal) og tilmed Zach Galifianakis, der lige er med på en gæstebillet.

En ung kvinde er gift med en handelsmand, som ønsker at forevige sin smukke kone med et portræt. Hun forelsker sig i maleren og så starter balladen. Scenen er et driftigt Amsterdam i 1634, hvor tulipanfeber har ramt de handelsdrivende og begær flyder i kanalerne. Filmen er baseret på en bestsellerroman af samme navn, manuskriptet er skrevet af Tom Stoppard, som også skrev Shakespeare in Love. Der er noter til klassikeren Pige med perleørering.

Du skal se den. Bare for at nyde det lidt. Gør det i Empire Bio, hvor sæderne er bløde og lyset venligt.

 

 

MADS LANGER @PLÆNEN, TIVOLI 

Hvornår: Kl. 22:00 Mønt: 120 kr. for entré eller 330 kr. for et Årskort så du kan se flere koncerter henover sommeren.

 

Ja ja, det er jo ikke en upcoming artist i et lille lokale i Kødbyen, men det er jo Mads Langer. Uomgængelig dansk singer-songwriter.
Med mindre du har levet en tragisk tilværelse uden musikafspillere i det seneste årti, så har du med garanti hørt (og nok også sunget med på) minimum en af hans sange. Nu er der nye numre fra den søde lille krøltop og hans guitar. Tag en ven eller en ”ven” med, køb en vaffel i Vaffelbageriet og gå dernæst ned og læg armene om hinanden, mens der er nydelse i en times tid.

 

NATMASKINEN @KB18  

Hvornår: 23:55 – 08:00 Mønt: 80kr.

 

Efter en overdosis af sukkersød romantik kan det måske blive nødvendigt med en modkur. Nu du er på Vesterbro, kan du fra Tivoli gå ned til Kødbyen, og med fordel drikke en gåbajer. Nu skal du nemlig danse. Natmaskinen er klar til dig, med et stærkt setup af house musik. Ikke noget med at græde snot, ikke noget med at synge med. Bare lidt humle i blodet og så dans. Sved sukkersødmen ud, det er fredag, det skal fejres!

 

LØRDAG 22. JULI

 

 Lørdagen byder på øko-fællesspisning, og under jorden gemmer sig kulturoplevelser, som du ikke kan gå glip af!

 

Øko fællesspisning og langbordstemning på Fasangården //Foto: Aarstiderne 

 

JAPANSK TOTALINSTALLATION @CISTERNERNE

 Hvornår: Kl. 11:00 – 20:00, men åbningstiderne varierer i takt med dagens længde, da dagslyset er den primære faktor i årets udstilling. Mønt: 60 kr., eller (hvis du er mega kulturglad) du kan købe en fællesbillet til Frederiksbergmuseernes fem museer for 125 kr. Se mere om det her.

 

Brug et par eftermiddagstimer på at tage ned i det underjordiske udstillingssted Cisternerne, som oprindeligt blev bygget som et vandreservoir i 1800-tallerne. De mørke gange byder på en udstilling af den japanske arkitekt Hiroshi Sambuichi, som bygger sine værker med sol, vand og luft. I over et år har Sambuichi undersøgt Søndermarkens skiftende udtryk, og det er der kommet denne fine – og populære – udstilling ud af. Derfor kan du også forvente lidt kø, men det er det hele værd!

 

 

ØKO FÆLLESSPISNING @FASANGÅRDEN 

Hvornår: Fællesspisningen foregår fra onsdag til søndag i hele juli måned: kl. 13:00, kl. 17:00 og kl. 19:00 Mønt: 150 kr. for voksne, 75 kr. for børn under 13 år.

 

I et skjult hjørne af Frederiksberg Have, gemt væk fra offentligheden og de velmarcherede stier, ligger Fasangården. I 1682 blev den bygget til kongens fasanmester. Disse dage fylder Aarstiderne de gamle værelser og den omkringliggende have med hyggelige fællesspisninger og friske råvarer fra deres pop-up gårdbutik. Det er både omgivelserne og oplevelsen værd, synes vi.

 

 

SØNDAG 23. JULI

 

Om søndagen chiller man. Alt skal være rart. Ingen hårde kanter, bare godt selskab og nydelse. Vi har fundet et par søndagsarrangementer frem, der med garanti vil forsøde ugens sidste dag. Så rammer mandag heller ikke lige så hårdt, når vækkeuret ringer.

 

Søndagsgåtur på Assistens Foto:// Anna T. Huynh 

 

BRING YOUR PET @BOGHALLEN

Hvornår: 11:00-18:00 Mønt: Gratis – Boghallen stiller vandskåle og godbidder til rådighed.

Boghallen har endnu en gang været innovative, når det kommer til særprægede litteraturarrangementer. Denne gang afprøver de et koncept, der vidst ikke er set hos en dansk boghandler før. Arrangementet kaldes meget mundret Bring your pet! Og opskriften er simpel: tag dit kæledyr med på besøg i Boghallen. Selvom du ikke ejer et kæledyr, kunne et smut forbi boghallen være et ret unikt syn, og render du rundt og er lidt kæledyrs-skruk, så må du nok godt hilse på nogle af alle de pelsede og firbenede venner. Alle slags kæledyr er dog inviteret, så har du en talende papegøje eller en venligsindet slange, så er de også velkomne.

 

INSPIRATIONSTURE I BYEN @KØBENHAVN


Søndagen er som skabt til gåture, men hvad gør man, når de sædvanlige ruter ikke rigtig slår til? Man hægter sig på en rundvisning, hvor man kan få nye perspektiver på det velkendte eller opdage nye steder, man aldrig har besøgt før. Her er et par forslag til spændende gåture og rundvisninger, der kan pifte en ellers lidt sløv søndag op.

1. En omvisning i DR-koncerthuset
Hvornår: kl. 10:45 Mønt: 85-150 kr.

2. En tur i det smukke Dragør, hvis du har brug for luft under vingerne
Hvornår: kl. 14:00-15:00 Mønt: 75 kr.

3. Digterruten på Assistens
Hvornår: kl. 14:00 Mønt: 50 kr.

 

BISSE OG NØRLUND @NEMOLAND

Hvornår: 18:00-22:00 Mønt: Gratis.

Sommeren igennem har Nemoland på Christiania arrangeret en række gratis søndagskoncerter, og i aften står den på koncert med Bisse og Nikolaj Nørlund. Bisse er et enestående stjerneskud, der med nerve og originalitet, lyser klart på den danske musikhimmel. Nikolaj Nørlund har gennem hele sin musikalske karriere haft sit helt eget lyriske særpræg, der kravler helt ind i sjælens afkroge. Koncerten er en unik mulighed for at opleve to af Danmarks største musikpoeter under åben himmel. Vi beder til vejrguderne om godt vejr og kolde øl!

 

Madredaktør med hang til gin, snackpølser og store følelser. Skriver meget poesi og squatter tungt. Har lært at elske koriander. Har ikke lært at elske østers.