WEEKENDGUIDE – KULTURKANONEN

WEEKENDGUIDE: Denne måned står i kommunalvalgets tegn, så brug weekenden på at genopfriske de ismer, du lærte om i skolen, bliv mindet om kulturens vigtighed og tank din kulturelle kapital op. Jeg lover dig, det er sjovere, end det måske lige lyder. Hvis du spørger mig, er det i hvert fald en langt bedre måde at forberede sig til valg på end DR’s kandidattest.

TORSDAG 16. NOVEMBER

Release af ”Spekulativ realisme: En introduktion” @ Møllegades Boghandel
Hvornår:16:00-19:00 Mønt: Gratis
Start din weekend tidligt med snacks, vin og filosofiske tanker, når Møllegades Boghandel inviterer til release af bogen ”Spekulativ realisme: En introduktion”. Så hvis du har gået og ventet på en chance for at lære mere om menneskets vilkår under hastige, uforudsigelige og ekstreme klimaforandringer, der underminerer dine levevilkår, så led ikke længere. Hvis realiteterne bliver lidt for virkelige, så snup et ekstra glas vin eller to.


Videnskab
| Lidenskab: TotalNatur @ Glyptoteket
Hvornår: 19:00-21:00 Mønt: Fra 50 kr.
I tilfælde af at dagens første begivenhed har tændt en ny interesse for jordens økosystem, så kan du fortsætte direkte fra Møllegade til Glyptotekets hellige haller. Udover perspektiver på ekstremernes natur er der også indslag fra Carlsberg Laboratorium, guidede nærstudier af nogle af Glyptotekets mesterværker og gratis udskænkning af aftenens øl. Den perfekte slutning på enhver torsdag aften.

 

FREDAG 17. NOVEMBER

//Foto: SMK

Seminar: CUT THE GAP @ SMK
Hvornår: 09:00-16:00 Mønt: Gratis med billet
Fredag star i feminismens tegn helt fra morgenstunden af. Statens Museum for Kunst byder op til dans, når det internationale symposium CUT THE GAP løber af stablen. Gør dig klar til en dag, hvor feministiske praksisser nærstuderes, og det at være besværlig hyldes i alt fra institutioner, klasseværelset, kunsthistorien, atelieret og til kommercielle gallerier.


SMK Fridays: CUT THE GAP @ SMK
Hvornår: 16:00 – 22:00 Mønt: Gratis
Hvis du ikke er typen, der har fredag formiddag fri, så frygt ej! Statens Museum for Kunst fortsætter det feministiske tema hen ad aftenen, når dørene åbnes for årets sidste SMK Fridays. Aftenen byder på et væld af forskellige oplevelser, så om du vil lære mere om, hvorfor kvindelige kunstnere i 70’erne opfandt den fiktive kurator Bob Smith, opleve popmusik omringet af guldaldermalerier eller læne dig tilbage i museets biograf og se feministisk kultfilm, så er der noget for dig.

LØRDAG 18. NOVEMBER


Boghandel, skifter @ Bremen Teater
Hvornår: 11:00-16:00 Mønt: Gratis
Brug din lørdag formiddag på at blive klogere på den litterære undergrund, når Bremen Teater omdannes til boghandel og -messe for alle landets skæve og eksperimenterende forlag.


Kubrick-udstilling + ”Rumrejsen år 2001” @ Gl. Strand & Cinemateket
Hvornår: 14:00-18:00 Mønt: 250 kr. Billetter skal købes i Cinemateket.
Hvis du endnu ikke har oplevet Kubrick-udstillingen på Gl. Strand, så er det her måske lige sagen. Arrangementet starter i udstillingen på Gl. Strand med en guidet tur. Herefter går turen til Cinemateket, hvor der sammen med vin vil være fortællinger om ’Rumrejsen år 2001’. Hele arrangementet rundes af med Kubricks fænomenale billeder på det store lærred.


Millenium Dance Party @ Absalon
Hvornår: 21:00 – 02:00 Mønt: 30 kr.
Efter et par dage stopfyldt med den bedste kultur, er det tid til lidt mental afslapning, så slå håret ned, og dans natten væk. Absalon inviterer til Dance Party med alle dine guilty pleasures fra 00’erne.


SØNDAG 19. NOVEMBER

//Foto: Glyptoteket

En hyldest til Rodin @ Glyptoteket
Hvornår:
13:00–16:00 Mønt: Fra 50 kr.
Ovenpå nattens festligheder skal søndagen ikke starte alt for tidligt. Hvis du ikke har fået nok kultur endnu, så sving forbi Glyptoteket til en hyldest af den franske billedhugger Auguste Rodin i anledning af 100-året for kunstnerens død. Du kan både tage med på en omvisning i Glyptotekets imponerende Rodin-samling, høre om hans forhold til den danske brygger Carl Jacobsen, se en Rodin-inspireret danseforestilling og drikke gravøl for dagens helt i skysovs.


DM I GLØGG @ Torvehallerne
Hvornår: 12:30–16:00 Mønt: Gratis adgang
Nu hvor din kulturelle kapital er tanket helt op, kan du begynde at tage forskud på juleglæderne. Torvehallerne gør det nemt, når de inviterer til uofficielt DM i gløgg. Få varmet de kolde hænder og tænd op for julestemningen med et dejlig varmt glas gløgg, og glem alt om snarligt forestående valg og overhængende eksaminer. Efter tre glas bliver det nok nemmere.

//Forsidefoto: Malene Simone

For ubeslutsomt og selvbevidst et menneske til at skrive copy om mig selv.