WEEKENDGUIDE – Hvad kan agurketiden byde på?

Det er midt i juli, og alle mand er på sommerferie. Dronning Louises Bro i myldretid er ikke en ufremkommelig jungle, aviserne skriver kun nyheder om ferietyskere, mulige regnbyer og andre ligegyldigheder. Overalt er der feriecamps for de mange børn, der ikke har skoler at gå i. Højsommer, kære ven, hvad kan du egentlig tilbyde en voksen i København? 

 

TORSDAG 19. JULI

//Foto: Anna Huynh

Træer Vokser Ind I Himlen @ Teater Pondus

Hvornår: 20:00 Mønt: 90 kr. (70kr. under 25 år)

På Vestre Kirkegård kan du tage i teateret midt imellem græs og gravstene og opleve Teater Pondus skildring af livet som pårørende til alzheimerspatienter. Skuespillerne inviterer til et univers, hvor minder bliver glemt og tosomhed bliver til ensomhed for et ægtepar, hvor den ene halvdels bevidsthed langsomt forsvinder. Det er en bedrøvelig historie baseret på virkelige menneskers fortællinger, og kirkegården virker som en perfekt, men næsten grotesk omgivelse til dette doku-teaterstykke.

 

Cheesy Wedding Music Bingo @ Absalon

Hvornår: 20:00-22:00 Mønt: 30 kr.

Så snart sommeren nærmer sig, vokser antallet af glade brudepar drastisk. De skal selvfølgelig fejres, hvad end du selv skal til bryllup denne sommer eller ej. Skal du ikke til bryllup, kan du i stedet tage forbi Absalon på Vesterbro og få dine sommerbryllupsvibes derfra. Her kan du spille banko med en plade fuld af lidt for sukkersøde kærlighedshits og skråle med når Whitney giver fuld hals på “Aaaaa-i-aaaii will alwaays love youuuuu”. Det er også en glimrende ide til en selvironisk leg, når du selv engang står brud eller gom.

 

FREDAG 20. JULI

//Foto: Randi Hagemann

 

Midnatsbad i Juli @ Sjællandsgade Bad

Hvornår: 20:45-23:45 Mønt: 150 kr.

Vi hopper i havnen dagen lang hele sommeren. Fordi vi kan og fordi København er et rent slaraffenland af badeanstalter. På Sjællandsgade Badeanstalt kan du også hoppe i natten lang. De inviterer til midnatsbad med saunagus og loungestemning, så savner du saunaen her i sommervarmen, kan du smutte til Nørrebro. Når aftenduggen er faldet og temperaturen er dalet til et niveau, hvor et 80 grader varmt rum lyder tillokkende, står saunamesteren klar med viftende håndklæder.

 

Meeting of Styles Copenhagen @ Pumpehuset

Hvornår: 12:00-21:00 Mønt: Gratis.

Graffiti og vægmalerier er en underkendt, men voksende kunstform, og Meeting of Styles sponsorerer den. Dette gør de blandt andet ved at afholde events i byer over hele verden, hvor kunstnerne kan udfolde deres vægkunst og finde inspiration i hinandens forskellige stilarter. For publikum uden kunstneriske evner er det en unik mulighed for at se værket vokse frem og følge den kunstneriske proces. Kunstnerne fra hele verden vil være at finde i Pumpehusets Byhave hele weekenden.

 

LØRDAG 21. JULI

//Foto: Maria Haabye

 

Helstegt Pattegris i Baghaven @ BAGHAVEN

Hvornår: 17:00 Mønt: 165 kr.

Langt ude på Amager midt i en haveforening kan du få lidt kolo-sommer-stemning i Baghaven. De har inviteret en grillmester og serverer helstegt pattegris denne lørdag. Grillmad, sommersalat, kolde øl og kolonihave. Det er svært at finde noget så dansk, dejligt og sommerligt.

 

Christianshavn fylder 400 år @ Kulturtårnet

Hvornår: 12:00-22:00 Mønt: 20 kr.

Den Christianiabaserede kunstner Henrik Schütze har lavet en udstilling, der hylder Christianshavn og dets mangfoldige historie og ikoniske arkitektur. Det foregår på tærsklen mellem København og Christianshavn i Kulturtårnet på Knippelsbro. Udstillingen kan opleves i hele juli måned, og kommer du mellem klokken 16 og 19 er der gratis entré.

 

SØNDAG 22. JULI

//Foto: Karin Skaarup

DM i TETRIS @ Bip Bip Bar

Hvornår: 12:00-18:00 Mønt: Gratis.

Hvis vi nu lige leger at vi var børn med endeløs sommerferie, hvad skulle vi så lave? Vi kunne jo spille Tetris dagen lang. Især på regnvejrsdage, selvom der godt nok ikke er mange af dem denne sommer. På Bip Bip Bar på Fælledvej kåres danmarksmesteren i Tetris, og alle kan stille op, hvis bare du kan spille Game Boy eller NES. Du har faktisk muligheden for at blive mester i noget denne sommer, men føler du dig ikke helt kompetent nok i Tetris, kan du også bare heppe og drikke et par øl. Det er også en ganske god søndagsaktivitet.