WEEKENDGUIDE – den gode og rolige

Så er det endnu en gang weekend, denne gang en af de sidste i juni. Juni rimer på studenterhuer, vaffelis, majskolber, sol og regn. Men juni (og i særdeleshed juli) rimer også på sommerferie og festivaler, og er der noget, der kan rydde byen, så er det flybilletter til storbyer med hedebølger, eller syv dage i telt og urinstøv. Har man ikke tænkt sig at pakke sydfrugterne og starte ferien denne weekend, så frygt ej. Byens stille sommersummen kan nemlig også noget. Nyd tiden, roen og de fine arrangementer, der er denne weekend.

Et besøg på Louisiana er altid en god idé //Foto: Louisianamuseum.dk

TORSDAG D. 22. JUNI

KUNSTBESØG @ LOUISIANA

Hvornår: Tirsdag til fredag kl. 11-22. Lørdag til søndag kl. 11-18 Mønt: Voksen 125 kr. Studerende 110 kr.

Det er muligt, at et besøg på Louisiana kræver lidt mere end en hurtig cykeltur. Men en halv time med toget har aldrig skadet en københavner, så hop på toget mod Helsingør og stå af på Humlebæk, hvor Louisiana ligger en gåtur fra. Kunstinteresseret eller ej- det er et af de fineste steder med flot havudsigt, hyggelig café og altid en stemning af ro og karakter. Æstetikken er i top, så er man træt af at kigge på skæve brosten og containere med graffiti, er det alletiders idé at drage mod Louisiana og tilbringe en dag (eller aften) deroppe.

HULAHOP @ ABSALON, KBH V

Hvornår: Kl. 19:30-20:30 Mønt: 50 kr.

Engang var hulahop forbeholdt (forgæves forsøg) gymnastiktimerne i folkeskolen, men nu er det muligt at lære det i Absalon på Vesterbro. Det er effektiv træning for hele kroppen, det skulle være temmelig sjovt og tilmed til at finde ud af, når man har fundet balancen. Man er velkommen en enkelt gang for en halvtredser, og skulle man blive grebet af hulahoppen, kan et titurskort købes for 500 kroner. Det er muligt at låne hulahopringe i Absalon, men er man mere øvet, kan egen også medbringes.

Bålfest i Frederiksberg Have //Foto: AOK.dk

FREDAG D. 23. JUNI

BÅL OG BRAND OG FORHÅBENTLIG SOL @ SANKT HANS

Hvornår: Fredag aften (de fleste bål bliver tændt omkring kl. 22) Mønt: Gratis

Sidste år regnede det meste af Sankt Hans væk i imponerende regnskyl, men i år bliver det forhåbentlig anderledes. Og har man lyst til at fejre Sankt Hans, er der nok at vælge imellem (måske endda så mange, at det kan være svært at vælge). Der er nemlig både bålfest på Papirøen, i Enghaveparken, på Islands Brygge, den klassiske i Frederiksberg Have, på Amager Strand, ved Søerne, på Blågårds Plads og i Nyhavn. Alle tilbyder noget forskelligt, så det kan være værd at undersøge inden. Men et bål er nu engang et bål, så man kan også bare hoppe på det, der er tættest på eller ser hyggeligst ud.

Saxogade holder gadefest med blandt andet loppemarked og langbordsstemning //Foto: AOK.dk

LØRDAG D. 24. JUNI

NYD AT BYEN ER DIN (OG RELATIVT STILLE) @ KØBENHAVN

Hvornår: Når du synes Mønt: Hvad du synes

Det kan næppe være gået nogle næser forbi, at Roskilde Festival (i hvert fald køen og teltopsætning) starter denne dag, så nyd at byen er relativt stille og ryddet for folk. Det kan give FOMO af særlig kaliber, men det kan også være en usædvanlig fin måde at nyde roen på i en ellers altid larmende storby. Sæt dig i en park eller på en café – måske en af dem, der ellers altid er propfyldt – og bestil det på menukortet, som du har allermest lyst til. Køb også gerne en is med tre kugler, mens du slentrer rundt i gaderne. Glem uret, tiden, telefonen og lyt til byens lyde og stille sommersummen.

SOMMERMARKED MED JAZZ OG FERMENTERING @ OSRAMHUSET, VALHALSGADE 4, KBH N

Hvornår: Kl. 12-16 Mønt: Gratis

Osramhuset på Nørrebro skruer op for sommerstemningen, når de inviterer til sommerarrangement lørdag eftermiddag. Med fermenteringsworkshop (hvor man blandt andet kan lære at fermentere forskelligt grønt), foodsharing, kædedans og jazzkoncert tegner det til at blive en dejlig dag. Derudover vil der være loppemarked og Bioteket vil servere mad til de frokostsultne.

GADEFEST @ SAXOGADE, KBH V

Hvornår: Kl. 12-22 Mønt: Gratis

For 31. gang holder Saxogade fest! Alle er velkomne til denne gadefest, hvor der både vil være loppemarked (Rita Blås Lopper) samt langborde, debatter, sambadans og et såkaldt menneskebibliotek. Her kan man få lov at låne en person, der har stillet op, og snakke med ham eller hende i 30 minutter om et bestemt emne. Temaet for gadefesten er netop mangfoldighed og fællesskab, og det vil heldigvis – og helt sikkert – kunne ses og mærkes til denne hyggelige gadefest!

Søndagskoncert på Christiania //Foto: AOK.dk

SØNDAG D. 25. JUNI

SILENT DINNER @KØDBYENS MAD OG MARKED, FLÆSKETORVET 1, KBH V 

Hvornår: Kl. 13-15 Mønt: 265 kr.

Kødbyens Mad og Marked har slået sig sammen med det efterhånden blomstrende koncept Silent Dinner. Om sig selv skriver de ”Konceptet går ud på at lukke verdens støj ude med høreværn og alligevel skulle kommunikere med et nyt bekendtskab, mens man nyder en spændende menu. Ved brug af billedekort og en række nedskrevne spørgsmål, skal du lære en ny person at kende”. Der er plads til 60 personer, og man kan nok godt regne med fuldkommen madro. Derudover bliver menuen bestemt af kokke fra Kødbyens Mad og Marked, men hvad der bliver serveret, er en overraskelse. Er man til ro og nye udfordringer, er de knap 300 kroner godt givet ud!

SØNDAGSKONCERT @ NEMOLAND, CHRISTIANIA

Hvornår: Første artist går på kl. 18. Anden artist går på kl. 20. Mønt: Gratis

Tolv søndage sommeren igennem afholder Nemoland gratis aftenkoncerter i en hyggelig og uformel atmosfære. Hver uge er det nye artister, for programmet spænder vidt og bredt. Denne søndag er det Hanne Boel og Moonjam, der gæster Christiania. Det må være en oplagt måde at runde ugen af på, på en rar og rolig måde.

Rigtig god weekend!

Jeg hedder Anna og er 24 år. Jeg bor i en lejlighed på Nørrebro, hvilket jeg er rigtig glad for. Jeg er også glad for blandt andet gåture, efterår, ord, kultur, psykologi, mandage og København.