WEEKENDGUIDE – FILM, ROCKABILLY OG DRENGEKOR

Påsken er over os, og mange har fri i de kommende dage. Her er en række, meget forskellige bud på, hvad du kan bruge dine påskedage på, udover at spise æggesalat og drikke snaps til overflod, selvfølgelig. Der er noget for enhver smag, hvad enten du bare gerne vil slappe af med en god film i biffen, fyre den af på dansegulvet eller tegne nøgne mennesker. God påske!

 

 

TORSDAG 29. MARTS

//Foto: Kim Granli

Happy End i Grand @Grand Teatret, Mikkel Bryggers Gade 8

Hvornår: 12:00, 14:20, 16:40, 19:00 og 21:30 Mønt: 90kr

Fem år efter sit Oscarvindende mesterværk Amour (2012) er østrigske Michael Haneke biografaktuel igen med endnu en gennemhegling af Europas velbjergede middelklasse. Midt i flygtningekrisen følger filmen en families adspredelser i deres luksusvilla ved den smukke havneby, Calais. En by, som også huser Frankrigs mest berygtede flygtningelejr. Så tag i en af byens mere classy biografer, vælg et glas rødvin i stedet for cola og se det seneste udspil fra en af vor tids mest talentfulde filmskabere.

 

Skattejagt @Glyptoteket, Dantes Plads 7

Hvornår: 12:00 og 13:30 Mønt: 10kr for skattekort, gratis for børn og 115kr for voksne

Det er skærtorsdag. Børnene har fri fra skole og skal underholdes af tanter og onkler, såvel som forældre. Her kommer Glyptoteket til undsætning. I museumshoppen kan man erhverve sig et skattekort til yngre lykkejægere, og med det i hånden kan børn, i følgeskab med en voksen, finde forsvundne skatte fra Romerriget rundt omkring i museets skønne omgivelser. Den spændende skattejagt afsluttes ved, at deltagerne maler deres helt egne festkopper til påsken.

 

FREDAG 30. MARTS

//Foto: Marie Svart

Reimagining the Harbor City @DAC, Strandgade 27B

Hvornår: 17:00-20:00 Mønt: Gratis

Mød kunstnere, arkitekter og politikere til en værdiskabende debat om Københavns smukke havne. Hvordan bevarer vi de historiske omgivelser samtidig med, at vi tager dem med os ind i fremtiden?
Hos VINK København har vi haft særligt fokus på hovedstadens mange forskellige havnebeliggenheder i marts, så vi glæder os til at afslutte måneden med en aften om fremtidens havneby.

 

The Ramblin Bandits @Mojo Blues Bar, Løngangstræde 21 C

Hvornår: 22:00 Mønt: 80kr

Hvad enten du vil vise dine rock’n’roll-dansetrin frem eller bare nyde musikken med en god øl i autentiske, skæve omgivelser, bringer Mojo Blues Bar 1950’er-stemningen ind i nutiden. Orkestret The Ramblin Bandits skruer nemlig op for lyden, når de spiller deres livlige, nostalgiske rock-rytmer, som de det seneste år har turneret rundt i Europa med. Langfredag er der derfor ægte, retro rockabilly-stemning i baren, hvor du kan slippe din indre Brigitte Bardot eller James Dean fri i selskab med ligesindede.

 

LØRDAG 31. MARTS

//Foto: Brittany Laura Overgaard

Tegneworkshop: Croquis @Statens Museum for Kunst

Hvornår: 13:00-14:00 Mønt Gratis med entrébillet til SMK, 110kr Voksen, 85kr under 30/SMK Årskort

”Draw me like one of your French girls,” kan man næsten kælent høre den unge Rose anmode om, i James Camerons Titanic. Om croquis-modellerne på SMK har samme motivation, for at stå der, er tvivlsomt, men ikke desto mindre kan du få lov at prøve kræfter med dine mere kunstneriske sider, når SMK inviterer til tegneworkshop. Workshoppen afholdes i forlængelse af SMK’s nuværende udstilling Art in the Making, der sætter fokus på kunstværkets tilblivelse og den kunstneriske proces. Tag afsted og bliv en del af selvsamme proces lørdag eftermiddag!

 

Påskevesper ved Københavns Drengekor @Vor Frue Kirke, Nørregade 8

Hvornår: 19:00-20:00 Mønt: Gratis

Kormusik og klassiske toner hører næsten en kirke til. I hvert fald sørger både rum og højtidelig stemning for en betagende oplevelse. Der findes løbende klassiske koncerter rundt omkring i Københavns mange kirker – og det gør der selvfølgelig også aftenen inden påskedag. Københavns Drengekor synger traditionen tro påskedag ind ved en påskevesper denne lørdag aften, i en af Københavns smukkeste kirker. Her kan man, ganske passende, tage et kig frem for sig til enden af det hvide, majestætiske rum og blive mindet om, hvis opstandelse påsken i virkeligheden handler om.
Eller også kan man bare for en stund glemme tid og sted.

 

SØNDAG 1. APRIL

//Foto: Alexander Jespersen

Den fortællende have @Kulturcentret Assistens, Kapelvej 4

Hvornår: 13:45 Mønt: 50kr

I århundreder har Nørrebro med sine løsslupne beværtninger, slumområder, kongeslottet Blågården og mangfoldighed været slagmark for kultur- og klassekampe, der har defineret vores historie. Man kan derfor hurtigt lade sig rive med af historiens vingesus, når der påskesøndag afholdes byvandring i Assistens Kirkegård med levende fortællinger om kvarterets ejendomlige historie og de markante skikkelser, som ligger begravet på kirkegården.

 

Lions Love @Cinemateket

Hvornår: 13:45 Mønt: 80kr

Den skæve komediefilm Lions Love (1969) følger tre seksuelt frisindede skuespillere, som filmes af en instruktør, der overvældes af ungdomsoprøret og den frie kærlighed. Før optagelserne til filmen var instruktør Agnès Varda selv fascineret af Flower Power-bevægelsen og tog til Los Angeles for at hente inspiration blandt unge hippier. Med sin smeltedigel af filmgenrer og skæve eksistenser i alternative miljøer, er filmen et pragteksempel på, hvorfor hun netop er blevet hyldet med en æres-Oscar for hendes utrættelige bidrag til filmkunsten.

Bonusinformation: Musiklegenden Jim Morrison spiller en birolle i Lions Love.

Tara Regina Clausen er cand.mag. i Dansk og Film- og Medievidenskab fra KUA med en særlig faible for hårdkogte filmgangstere, helst ved navn Tony, europæiske kunstfilm og dokumentarer der udfordrer virkelighedsforståelsen. Hun elsker grise og sproglige blomster.