WEEKENDGUIDE – FÅ FYLDT KULTURDEPOTERNE

Denne weekendguide går all in på Københavns kulturtilbud! Få fodret dine sanser med film, kunst, musik, dans og mad. Bliv klogere på dansk kunst og filmkultur, og lad dig betage af kunsten og filmene fra en svunden tid. Søg ind i biografmørkets varme og få et indblik i en udokumenteret verden. Udvid dit musiske univers med kunstnere fra både ind- og udland. Tag til dansefest med kage, øller og dansabel musik! Og slut weekenden af med et gedigent måltid dansk mad og masser af hygge.

 

TORSDAG 9. NOVEMBER

Elena Setién // Foto: Huset KBH

 

Cinematekets morgentime: Nordisk Film 111 år @ Cinemateket

Hvornår: kl.08:30-09:00 Mønt: Gratis

Cinematekets morgentime fejrer denne gang Nordisk Films 111-års fødselsdag. Her vil Isak Thorsen dele sin specialviden om filmselskabets historie med gæsterne. Man vil desuden kunne købe hans nye bog ’Nordisk Films Kompagni 1906-1924: The Rise and Fall of the Polar Bear’ signeret og til en favorabel pris. Ved arrangementet vil der være friskbrygget morgenkaffe. Så kan weekenden bare komme an.

 

Elena Setién (ES) + support: Own Road@ Huset KBH

Hvornår: Kl.21:00 Mønt: 100 kr.

Spanskfødte Elena Setiéns, som har boet i Danmark i 19 år, laver musik med en ganske særegen klang. Den lyder som en god drøm, man ikke vil vågne op fra, og befinder sig genremæssigt et sted mellem jazz, eksperimental pop og indie. Sammen med enmandsbandet Own Road bestående af Simon Skjødt Jensen optræder hun med en setliste, der blander nordisk mystik med sydeuropæiske varme. I godt selskab og med en god, kold øl fra Musikcaféen i Huset, kan torsdagen næsten ikke blive bedre.

 

FREDAG 10. NOVEMBER

Foodwork // Foto: Pumpehuset

 

Footwork holder fødselsdag @ Pumpehuset

Hvornår: 22:00-04:00 Mønt: 70 kr. i døren mellem 22-23 og 100 kr. mellem 23-04.

Danseklubben Footwork fylder tre år og inviterer i denne anledning til en aften og nat fuld af sved, kærlighed og rytmisk vibrerende toner. Musikalsk set kan man se frem til alt fra electropop, RnB, disco, house og latin, så der er et bredt udvalg af musikalske oplevelser at se frem til på dansegulvet! Footwork byder derudover på gratis kagemand og Heineken-øl, inden aftens DJ’s sætter festen i gang. Dans, musik og kage – what’s not to like? Så hvis du trænger til at slippe kroppen løs, så tag forbi Pumpehuset på fredag!

 

LØRDAG 11. NOVEMBER

Love Theme // Foto: Musik Loppen

 

Kunstlørdag: Foredrag, filmvisning & udstilling @ Cinemateket

Hvornår: kl.13:00-16:00 Mønt: 100 kr. For Cinematekets medlemmer 75 kr.

Denne lørdag kan du få et indblik i kunst- og filmhistorie, når Cinemateket og Den Hirschsprungske Samling inviterer til kunstlørdag. Dagen byder først på foredrag om den danske symbolistiske maler Ejnar Nielsen (1872-1956), dernæst en visning af stumfilmen ’Dødedansen’ med den danske Asta Nielsen – stumfilmens stjerne, til denne visning med akkompagnement af livemusik. Som afslutning går forsamlingen til Den Hirschsprungske Samling, hvor man kan opleve en nyåbnet, intim udstilling af Ejnar Nielsens værker. Ejnar Nielsens kunst var blandt andet en inspiration til Asta Nielsens arbejde med én af sine roller. Tag på tidsrejse i filmen og kunsten!

 

Love Theme @ Musik Loppen

Hvornår: Døre kl.21:00 & koncertstart kl.22:00 Mønt: 115 kr.

Love Theme er et musikprojekt dannet af Alex Zhang Hungtai. Han har under kunstnernavnet Dirty Beaches udgivet flere indiealbums, hvor det mest kendte er ’Badlands’. I dette projekt er han gået sammen med to andre musikere, Austin Milne & Simon Frank. Love Themes debutplade er en rejsefortælling. Den fysiske og mentale rejse er et tema, der også har optaget Alex Zhang Hungtai i hans tidligere musiske virke. I gennem det år hvor Love Themes debutplade har været i produktion, har bandet rejst rundt omkring i verden. Musikken har også taget form og farve af de forskellige destinationer og deres lydlandskaber.

 

SØNDAG 12. NOVEMBER

Something Better to Come // Foto: Hanna Polak

 

Børnene på Putins losseplads @ Grand Teatret

Hvornår: kl.10:00 Mønt: Gratis

Denne søndag formiddag skal du tage til gratis filmvisning i Grand Teatret. Det er nemlig en unik mulighed for at opleve en skildring af en uopdaget og udokumenteret del af verden. Den Oscar-nominerede instruktør Hanna Polak har over fjorten år fulgt en gruppe børn, der bor blandt skrald på en af verdens største lossepladser, beliggende i Rusland. Hanna Polak er gået imod loven og har ført det første kamera på denne grund. Der venter dig nok en samfundskritisk og barsk film, men hvor der stadig eksisterer et håb i børnenes drømme om en bedre fremtid.

 

Mormormad @ Ingolfs kaffebar

Hvornår: fra kl. 17:00 Mønt: 75-150 kr.

Ingolfs kaffebar er min yndlingscafé på Amager, måske endda i hele København. Selvom de fleste måske er for dovne til at tage cykelturen ud af Amagerbrogade, så vil jeg alligevel stærkt anbefale, at man gør en undtagelse for dette sted. Der er altid en hyggelig og uformel stemning, og de serverer lækker mad og god vin. Hver søndag serverer de mormormad. God, gammeldags dansk mad. Det er perfekt til at få varmen på en kølig efterårsaften. Det er ej heller dårligt til tømmermænd. Træd ind bag caféens duggede ruder, lad hyggen og mormormaden varme dig og give dig energi til en ny uge.

Filmskribent hos VINK og kandidatstuderende i Medievidenskab og Performance Design på RUC.