WEEKENDGUIDE – FÅ FART PÅ DIN ART

//Illustration: Linnea Storgaard

 

Denne weekend står København i kunstens tegn, når Cph Art Week breder sig ud over byen! Det vrimler med tilbud til kunst-aficionadoer og de mildt kunstnysgerrige og til dem, der slet ikke er til kunst eller mangler et afbræk fra de artsy begivenheder, byder byen bl.a. på cubansk stemning, akroyoga og kanalsvømning.

 

TORSDAG 24. AUGUST

 

//Illustration: Nicole Blicher Jonasson

 

 

CPH ART WEEK: GRAND OPENING PARTY – NÀSTIO MOSQUITO, MOLINO M.FL. @ VEGA

Hvornår: Kl. 18:00-1:00 Mønt: 165 kr.

Det er lillefredag, og på denne Cph Art Weeks allerførste dag byder VEGA op til dans, øl, musikalske og visuelle vibes og noget af et kunstnerisk kalas!
I mødet mellem billede og lyd finder vi årets tema for kunstugen: ’Vision and sound’. Det illustreres denne aften på bedste vis af de musikalske indslag, som både byder på eksperimenterende performancemusik, elektropop og god gammeldags discjockey i samspil med de visuelle indslag og omgivelser.

Det hele er banket sammen af et lækkert samarbejde mellem Cph Art Week, VEGA og ARKEN – museum for kunst, så du er garanteret en oplevelse ud over det sædvanlige. Lille VEGA bliver omdannet til en kunstudstilling, og der bliver rig mulighed for at gå på opdagelse og nyde de usædvanlige omgivelser. Hvad enten man ønsker sig en musikalsk, kunstnerisk eller blot festlig torsdag aften, så indfries ønsket her.

 

 

FREDAG 25. AUGUST

 

//Illustration: Lisa Larsen

 

SMK FRIDAYS: SOUND AND VISION @ STATENS MUSEUM FOR KUNST

Hvornår: Kl. 16:00-22:00 Mønt: Gratis

 

Statens Museum for Kunst inviterer indenfor til musik, drinks, art talks og grønne ører. Under titlen ’Sound and Vision’ breder museet en vifte af kunstudstillinger og installationer ud med fokus på mødet mellem det visuelle og auditive.

Eksempelvis kan du få malet dit øre grønt, som en del af en performance arrangeret af den danske fluxus-kunstner og komponist Henning Christiansen. Det skal symbolisere, at man lytter til naturen og alt derude, som var det musik. Også værd at se nærmere på, er en performance med Peter-Voss Knude, som gennem popsange, tegninger og videoværker udtrykker tanker og oplevelser fra tidligere udsendte soldater fra det danske forsvar.
Denne aften på SMK ser ud til at blive et overflødighedshorn af interessante kunstkoncepter med rig mulighed for en mere kunstnerisk fredagsbar end ellers.

 

FRIDAY NIGHT DELIGHT & AF·ART MAGAZINE LAUNCH! @ ABSALON

Hvornår: Kl. 18:00-1:00 Mønt: 100 kr. for fællesspisning, herefter gratis adgang

 

Det hyggelige Absalon på Vesterbro er også hoppet på den artsy bølge denne fredag, når det frivilligt drevne AF·ART Magazine lancerer deres femte udgivelse på stedet. Absalon hylder denne fredag den danske, spirende kunst- og musikscene og inviterer til ’Friday Night Delight’ med livemusik og højt humør i kunstens tegn.

Vil man også spise med i Absalon, hvilket virkelig varmt kan anbefales, afholder de fællesspisning med mad og dessert for en flad 100-lap. Mød op i god tid, da køen kan være lang, og nyd en afsindigt hyggelig, social og summende stemning i det skønne kirkerum, der på sin vis er kunst i sig selv.

 

CUBANSKE DAGE I KØBENHAVN @ SANKT ANNÆ PLADS 36

Hvornår: fredag 25. august kl. 14:00 – søndag 27. august kl. 18:00 Mønt: Gratis

Har du hang til rom, lime og mynte i herlig symfoni, så er Cubanske dage et godt bud på en anderledes stemningsfuld fredag ved Københavns kanal. Lad os håbe på høj luftfugtighed og lune nætter, når Sankt Annæ Plads omdannes til cubansk kulturmekka, hvor du kan slå dig løs med salsa og cigarrøg og blive forført til varmere himmelstrøg. Meyers serverer mad på terrassen til det smukke Skuespilhus, der er cubansk livemusik til at sætte stemningen, og din Mojito nydes med udsigt til den livlige Papirø på modsatte side af vandet.

 

LØRDAG 26. AUGUST

 

//Illustration Amalie Ingeborg Hjelm

 

CHRISTIANSBORG RUNDT/COPENHAGEN SWIM @ DEN SORTE DIAMANT

Hvornår: Kl. 8:00-18:00 Mønt: Gratis

Efter at have været fredagskunstnerisk, er det måske tid til et afbræk af den mere hjernefrakoblende slags. Der er næsten intet bedre end de københavnske kanaler på en fridag, og på denne lørdag bliver det om end endnu mere attraktivt at hænge ud ved vandkanten.

Der svømmes nemlig Christiansborg Rundt, og der er derfor masser af god stemning og udmærket, underholdende tidsfordriv, når en masse mennesker glider hurtigt og kunstfærdigt gennem det klare kanalvand.

Hæng ud her, medbring proviant og nyd København i sin primetime.

 

ART BAR @ COPENHAGEN CONTEMPORARY

Hvornår: Kl. 19:00-21:00 Mønt: Gratis

Efter kanalsvømning kan du passende drible over Inderhavnsbroen og lige over på Papirøen, hvor ART BAR er at finde på Copenhagen Contemporary.

Her er de klar med lørdagens kunstindsprøjtning, denne aften med LP-er som omdrejningspunkt for udstillingen. Nyd en drink, og tag dine venner under armen til et socialt arrangement af kunstnerisk eksperimenterende karakter og i smukke omgivelser.

ART BAR huserer samme tid, samme sted hver aften i den efterfølgende kunstuge – blot med forskellige performances.

 

 

SØNDAG 27. AUGUST

 

//Illustration: Nicole Blicher Jonasson

 

AKROYOGA FESTIVAL @ ARSENALVEJ 6

Hvornår: fredag 25. august kl. 17:00 – søndag 27. august kl. 18:00 Mønt: Gratis

Det er nu tid til at slå hovedet fra og bruge egen krop til kunstnerisk udfoldelse!

Denne søndag er der mulighed for at springe ud i den ellers måske intimiderende beskæftigelse: akroyoga – en blanding mellem akrobatik, yoga og thai-massage.

Der afholdes Akroyoga festival på Arsenalvej 6 på Christianshavn, hvor du i afslappede omgivelser har mulighed for enten at få dig et godt grin, få strukket din krop gevaldigt eller opdage et af dine skjulte talenter. Du kan også nøjes med at se på, når der laves opvisninger.

Festivalen/workshops foregår faktisk hele weekenden, og søndagens workshops begynder kl. 12:00. Mød op med eller uden følgeskab og med åbent sind.

 

KUNST I DIT NÆRMILJØ – ØSTERBRO & NORDHAVN @ CLASSENSGADE

Hvornår: Kl. 16:00-19:00, mødested Classensgade 7D Mønt: Gratis

Det er blevet søndag, og bor du på Østerbro eller i Nordhavn, er denne begivenhed ekstra overskuelig.

Der er nemlig kunst i dit nærmiljø, og det eneste, du skal gøre, er at hoppe på cyklen, møde op kl. 16:00 og opleve, hvor og hvordan kunsten er til stede i denne bydel.

Søndagens tour de kunst foregår som en slags projektrumscrawl, hvor du guides til udstillinger, som lurer i kvarteret og hører om, hvordan man driver projektrum. Det hele sluttes af med billig bar, så hvis du kan mønstre energien, er der mulighed for en festlig og dansabel søndag aften!

’Kunst i dit nærmiljø’-konceptet fortsætter over de følgende dage i kunstugen, så bor du et andet sted i byen, er der rig lejlighed for også at opdage kunsten, hvor du holder til.

 

NOTABENE!
Cph Art Week fortsætter helt til 3. september med kunstneriske kanalrundfarter, flere skønne events og masser af kunst i alle afskygninger! Se kunstredaktionens guide til din Art Week HER.

 

 

 

 

Studerer Humanistisk Teknologi på RUC. Nørder med bæredygtighed, strik, kunst og kultur. Har for nylig også kastet kærlighed på analog fotografi og broderi. Er muligvis en lidt ældre sjæl, fanget i en for ung krop.