WEEKENDGUIDE – DITLEVSEN, DRAGS, DISCO OG DET LØSE…

Julen sig nærmer, og den kan ikke undgås at snige sig ind hist og her på både festlig, hyggelig og andægtig manér i denne uges weekendguide. Der bliver dog også plads til 2 × 100-års fejring, cidersmagning, lydløs disco og tømmermændspleje.  

// Pressefoto: Jacob Tekiela, Queer Xmas Cabaret.

 

TORSDAG 14. DECEMBER

 

Tove Ditlevsen: En rejse ind i et kvindeliv @ Biblioteket Frederiksberg

Hvornår: 14. december kl. 17:00-18:00 Mønt: Fri entré

Tove Ditlevsen ville være blevet 100 år den 14. december i år, og mange steder er og bliver denne mærkedag fejret. På Biblioteket Frederiksberg har skuespiller Dinna Ophelia sammensat en forestilling, som med udgangspunkt i tekster og øvrigt materiale tager publikum med ind i Tove Ditlevsens kvindeliv.  Forestillingen er en del af en arrangementsrække, som netop hylder Tove Ditlevsen som en af vores helt store forfattere.

 

Illustration: Amalie Hjelm, Tove Ditlevsen.

 

 

Tove i tårnet – en introduktion og radiobio! @ Kulturtårnet på Knippelsbro

Hvornår: 14. december kl. 19:00 – 21:00 Mønt: 20 kr. (der kan købes glögg og æbleskiver i tårnets café)

Fik du ikke nok Tove på Frederiksberg, kan du fortsætte aftenen i Kulturtårnet på Knippelsbro, hvor litteraturforsker Annemette Hejlsted fortæller underholdende om Ditlevsens liv, forfatterskab og indflydelse på samtiden. Derefter tændes radiobioen på alle tårnets dæk, og gennem gamle klip og interviews fra DR P1 åbnes der yderligere for Ditlevsens liv, ægteskaber og misbrug.

 


Julecabaret i Carlsberg Byen @ Carlsberg Byen

Hvornår: 14.-16. december kl. 21:30 – 02:00 (torsdag 01:00) Mønt: 200 kr. inklusiv julekurv med en bitter, en øl og et par overraskelser.

Efter nogle gribende timer i Toves selskab trænger du måske til lidt sang og dans, lidt spas og løjer. Så kan du smutte forbi Kulturgeneratoren i Carlsberg Byen, hvor det spirer med kunst- og kulturarrangementer i den gamle, historiske maskincentral. Torsdag, fredag og lørdag er her julekabaret, hvor man blandt meget andet kan opleve den sprudlende drag queen Di Di Cancarella i en hæsblæsende juleperformance.

 

 

FREDAG 15. DECEMBER

 

Den store historiske Badefest @ Sjællandsgade Bad

Hvornår: 15. december kl. 16:00 – 23:59 Mønt: ganske gratis

Efter en hektisk dag med julegaveshopping, hvad kan så være bedre end at overgive sig til træuldsskrub og saunagus. Den gamle badeanstalt kan prale af 100 år med varmt vand, kropslig og åndelig renselse og socialt samvær og fejrer fødselsdagen med aktiviteter af både på- og afklædt karakter. Du kan blandt andet nyde lidt højtlæsning i kaffesalonen på 1. sal, mens du nyder et stykke kiksekage (påklædt!) eller hoppe i den opstillede svedhytte på pladsen foran Badet. Du skal selv medbringe håndklæde, badesko og sæbe, og så er det helt op til dig selv, om du vil iføre dig badetøj eller nyde badeaktiviteterne au naturel.

 

Ciderbar på Fovl: Pop-up-bar med Ciderrevolutionen @ Fovl

Hvornår: 15. december kl. 16:00 – 23:59 Mønt: Pris for smagning af 5 stk. cider 150 kr. (derudover efter behov og lyst)

Hvis du ikke lige er til det dér badehalløj og måske bare går og længes efter sol, varme og liflige sommerdrikke, så er der lys i mørket. I hvert fald med hensyn til de liflige sommerdrikke. På den hyggelige café, Fovl, i Nordvest er der cidersmagning, når Kristoffer og Paw fra Ciderrevolutionen kigger forbi og deler ud af deres passion for god cider. Det hele krydres med mad og god musik, og de lover, at det bliver festligt!

 

 

// Illustration: Martina Minette Dreier, “Princess Hans”, pressemateriale.

 

Screwed Again! – Queer Xmas Cabaret @ Warehouse9 I Kødbyen

Hvornår: 14.-16. december kl. 21:00 – 02:00 (selve showet 22:00 – 24:00) Mønt: 80 – 150 kr.

Ligesom det kan være svært at få nok af Tove Ditlevsen, kan det være svært at få nok af show og kabaretstemning.  Fik du ikke nok torsdag i Carlsberg Byen, er der trøst at hente, for Warehouse9s intime scene i Kødbyen lægger igen i år hus til julekabareten Screwed Again! som byder på et sandt overflødighedshorn af et satirisk og humoristisk show bestående af stand up, burlesque, akrobatik, performance, drag, fællessang, live musik, sketches og dansenumre. Blandt andet medvirker Prinsesse Hans fra Berlin, som er blevet omtalt som den perfekte hybrid mellem Pamela Anderson og Rasputin, og som i øvrigt fremstår som alle hipsteres våde drøm, når han iført glamourøse kjoler spiller på sav og flasher sit velplejede skæg.
Aftenen styres af burlesque-performeren Christian Van Schijndel, som introducerer de medvirkende og samtidig etablerer en både udfordrende og humoristisk dialog med publikum om aktuelle politiske temaer og kønspolitiske spørgsmål – sjældent så oppe i tiden som netop nu!

 


LØRDAG 16. DECEMBER

 

Julebazar i Absalon @ Absalon

Hvornår: 16. december kl. 10:00 – 15:00 Mønt: helt afhængig af hvor meget, du køber!

Lørdag kan du jule dagen langsomt i gang med en slentretur i Absalon, hvor alverdens julegodter, håndlavet julepynt, kunsthåndværk, hjemmestrikkede alt-muligt og hyggelige spiserier kæmper om pladsen i boderne og dine julesparepenge. Der kan selvfølgelig også købes hjemmelavet glögg og julekager i baren, så du har noget at stå imod med.

 

 

// fra Pinterest, Silent Disco.

 

Silent Disco at Verdenshjørnet @ Verdenshjørnet

Hvornår: 16. december kl. 20:00 – 23:59 Mønt: leje af hovedtelefoner 50 kr.

Du kan enten lige nå hjem og få en lur eller fare videre ud i juleindkøbsmøllen, inden aftenens festligheder for alvor sætter i gang. I det hyggelige kultur- og madmarked, Verdenshjørnet, på Ydre Nørrebro diskes der op med en god ombæring silent disco, hvor du godt pakket ind i hovedtelefoner selv kan vælge dit helt eget dansegulv og alligevel hænge ud med dine venner hele aftenen!

 


Final Party – PapirØen @ Copenhagen Street Food, Papirøen

Hvornår: 16. december kl. 16:00 – 04:00 Mønt: alt fra næsten ingenting til en hulens masse penge!

Året er så småt ved gå på hæld, og det betyder også, at Copenhagen Street Food på Papirøen lukker og slukker – men det gør de selvfølgelig ikke uden et brag af en fest! Allerede fra klokken 16:00 skrues der så småt op for den gigantiske afskedsfest, som afholdes i samarbejde med Royal Beer og Soundvenue. Der loves musik med kant og i det hele taget en fed aften i skæret fra diskokugle-koen i loftet.

 

 


SØNDAG 17. DECEMBER

 

Dagen Derpå × Dupong @ Dupong

Hvornår: 17. december kl. 12:00 – 17:00 Mønt: 50 kr.

Efter en lang og festlig lørdag aften midt i den julestressede december kan der meget nemt være behov for både mental og praktisk forkælelse og klappen-håret-blidt sådan en søndag. På Dupong i Griffenfeldsgade på Nørrebro kan du pleje dine tømmermænd i rare og behagelige rammer, så det hele bliver lige lidt mindre hårdt og uoverskueligt.
Der loves slippers til alle og morgenkåber til de hurtigste og derudover bydes på pizza, slik, falafler og frugt til din tømmermændsmave samt film og hovedbundsmassageworkshop på storskærm til dit hoved.  Dertil konkurrencer med fede præmier og live stand-up. Af sti af sted med dig!

 

// Eventfoto, Trinitatis Kirke.

  

Julemusikgudstjeneste @ Trinitatis Kirke

Hvornår: 17. december kl 17:00 – 18:00 Mønt: Fri entré

Efter nogle dage med masser af aktiviteter og en dejlig, afslappet og småslatten søndag kan du runde weekenden af i andægtig lytten og åndelig opladning med en julemusikgudstjeneste i den smukke kirke ved Rundetårn. Trinitatis Kantori og Barokensemble synger Johann Sebastian Bachs kantate 61 ”Nun komm der Heiden Heiland”, julemusik af Corelli samt danske julesalmer – og så er du ellers klar til en ny uge!

 

 

 

 

 

Uddannet cand. mag i teatervidenskab og dansk med forkærlighed for det groteske og den dramatiske tekst. Dårlig grammatik gør mig trist. Er til gengæld vild med kunstskøjteløb, udstoppede dyr og tatar. Mådehold er min store udfordring.