WEEKENDGUIDE – CARPARK FESTIVAL, BANKO OG MÅNEFORMØRKELSE

Rundt omkring i det danske land ligner plæner og marker afbrændte savanner, og sveden driver kontinuerligt af os alle sammen. Men det gode vejr er også en fantastisk undskyldning for at slæbe dig selv ud af hulen og nyde årets Carpark Festival, som finder sted fredag og lørdag i denne weekend! Eller hvad med en måneformørkelse på første parket på Amager Strand?  

TORSDAG 26. JULI

//Foto: Overgaden. Udstilling: Populus

OPEN MIC @Teater Play

Hvornår: 20:00-22:30 Mønt: 50kr for 2 personer (2-for-1-pris)

Tag et godt bekendtskab med til stand up og betal for én. Det er princippet til Open Mic, som Teater Play på Amager afholder hver torsdag aften. Her kommer alt fra mere ukendte navne til landets mest prominente komikere og afprøver deres standup-materiale foran et publikum – og håber på, at de griner! Så tag afsted og hør nogle (forhåbentlig) splinternye jokes og drik en bajer eller 3. Det er jo trods alt lillefredag!

 

Oplæsning & Koncert @Overgaden. Institut for Samtidskunst

Hvornår: 18:00-20:00 Mønt: gratis

Kunst, poesi og musik. Nedskrevne, reciterede ord og improviserede toner. Det er hvad, du kan opleve på udstillingsstedet Overgaden. torsdag aften på Christianshavn. Jan H. Hansens samtidskunstneriske udstilling Populus udgør settingen, hvori digter og musiker Jonas Okholm vil læse op fra sine tidligere værker samt kommende udgivelse. Den elektroniske duo Collisional Piledriver vil improviserende slutte aftenen af ved live at lægge musik til omgivelserne, nemlig Hansens udstilling.

 

FREDAG 27. JULI

//Foto: Vesterbro Drag Udlejningsservice

VINK SESSION: DRAG BANKO MED MISS SPECIAL K @Carpark Festival

Hvornår: 13:30-14:30 Mønt: én bankoplade koster 10kr (kan købes på dagen)

Vi kan vist alle sammen godt blive enige om, at man ikke behøver at have rynker og gråt hår for at spille banko. Banko er skidesjovt, især når man vinder fede præmier. Prøv så lige engang at forestille dig, hvor festligt og farverigt det bliver, når VINK hoster Drag banko på fredag! Kom og vær med når Miss Special K fra Vesterbro Drag Udlejningsservice vil agere vært til et brag af en bankoeftermiddag. Jeg er sikker på, at det bliver en fest. BANKO!

 

MÅNEFORMØRKELSE @Amager Strand

Hvornår: 21:19-00:19 (måneformørkelse: 21:30) Mønt: gratis

I disse dage strømmer folk fra land og udland til Amager Strandpark for at stege og svømme i den stærke julisol. Men på fredag er der helt andre grunde til at tage en tur på Amager Strand – nemlig for at opleve solens natlige lillebror. Eller rettere sagt, se den forsvinde for en kort stund, når jordens skygge kl. 21:30 dækker for hele månen. Naturcenter Amager Strand og Tycho Brahe Planetarium har til formålet opstillet tre formidlingspunkter, hvorfra måneformørkelsen til fulde kan nydes, og hvor børn og voksne kan blive klogere på dette særlige naturfænomen.

LØRDAG 28. JULI

//Foto: Rapolitics

Yoga og GRØD @Carpark Festival

Hvornår: 10:45-13:00 Mønt: 60kr ekskl. gebyr (kan købes her)

Jeg har svært ved at forestille mig noget mere zen og øko-fitliving-agtigt end at dyrke yoga under åben himmel for derefter at spise chiagrød og drikke limonade. Og lige præcis denne kombi kan du opleve på søndag. Det er både for dig, der laver en eksemplarisk One-legged King Pigeon-pose (ja, det er der noget, der hedder – jeg har lige googlet det), eller dig som aldrig før har sat din popo på en yogamåtte. NAMASTE.

 

VINK SESSION: RAPOLITICS PERFORMANCES – STRANGER @Carpark Festival

Hvornår: 12:30-13:15 Mønt: gratis

Storytelling, raptivisme og demokratiske visioner. Hvis du synes, at dette lyder som en fed og interessant cocktail, så kig forbi Carpark Festival lørdag eftermiddag, når RAPOLITICS  lægger vejen forbi. Her har du muligheden for at møde to modige, unge historiefortællere med flygtningsbaggrund, der som et led i Rapolitics små forestillinger STRANGER, for publikum vil performe en af de sværeste tider i deres liv. Rapolitics er en non-profit organisation med fokus på unge fra hele verden og deres mod og ret til at fortælle deres historier, særligt igennem rappen, men også gennem andre kreative udtryk.

HUSK desuden at tjekke alle de andre fede arrangementer på Carpark Festival ud på festivalens facebook- og hjemmeside – samt de øvrige VINK SESSIONS her.

SØNDAG 29. JULI

//Foto: Tristan Oliver

GÅTUR: ØRESTAD SYD. METRO, GRÆS OG ET 8-TAL @Dansk Arkitekt Center

Hvornår: 11:00-12:30 (mød op 10 min. inden) Mønt: 130kr ekskl. gebyr

‘Den mangler sjæl…’ er en hyppigt brugt frase til at beskrive Ørestaden. En bydel som må siges at være blevet udskældt meget igennem årene: spøgelsesagtig, u-hyggelig, bygninger og arkitektur på bekostning af fællesarealer og menneskeligt samvær. Ikke desto mindre derfor er det en god ide at tage med på denne guidede tur og høre Dansk Arkitektur Centers bud på, hvad distriktet Ørestad Syd, som i disse år er i rivende udvikling, har at byde på. Kæmpe naturområde, nyt koncertsted, spændende arkitektur – mon ikke der er et eller andet at komme efter?

 

ISLE OF DOGS @Grand Teatret

Hvornår: 9:30, 21:30 Mønt: 90kr

Hvis du kan lide Japan og hunde (og hvem kan ikke det?!?), så er der en rigtig god grund til at tage ind og se auteuren Wes Andersons sidste skud på stammen. Anderson er kendt for sit distinkte visuelle udseende, skarpe filmiske opsætninger, uforglemmelige karakterer og finurlige historier. Isle of Dogs er, ligesom Andersons tidligere film Fantastic Mr. Fox (2009), en stop-motion-film og handler om, ja, en ø fuld af hunde. Fremragende! Så snup en kop kaffe og en kage i Grands hyggelige café og se Isle of Dogs, inden den formentligt snart bliver taget af plakaten igen.

Tara Regina Clausen er cand.mag. i Dansk og Film- og Medievidenskab fra KUA med en særlig faible for hårdkogte filmgangstere, helst ved navn Tony, europæiske kunstfilm og dokumentarer der udfordrer virkelighedsforståelsen. Hun elsker grise og sproglige blomster.