Weekendguide – Bingo, demo og festlige fornøjelser

August og sommeren synger på sidste vers – i hvert fald hvis man spørger kalenderen, og ikke vejret. Kys sommermånederne på gensyn med et miks af herlige weekend-godter, der både hylder musikken, naturen og minder os alle om, hvad det er, København kan.

TORSDAG 23. AUGUST

// Illustration: Freja Kammer

 

Bevar Amager Fælled – Demonstration på Rådhuspladsen @ Rådhuspladsen

Hvornår: Kl. 18:00–21:00 Mønt: Gratis

Start din weekend med en god sag. Trop op på Rådhuspladsen, og støt de mange københavnere, som hver dag kæmper for at bevare byens rigeste dyre og planteliv, Amager Fælled. Kl. 18.00 slås der ring om rådhuset og fra kl. 18.15 vil der være taler og indslag fra Per Vers, Anders Morgenthaler, Josefine Klougart og mange flere.

 

Moonage + Byhave bingo @ Byhaven Pumpehuset

Hvornår: kl. 19:00–22:00 Mønt: Gratis

Det føles næsten som de gode gamle dage i mormors kolonihavehus, når Pumpehusets Byhave blænder op for Bingo-aften. Bank under bordet for, at du får de bedste plader. Du kan vinde billetter til pumpehusets koncerter, men også drinks fra baren, som du passende kan indkassere senere på aften, hvor Moonage går på scenen og fylder Københavns hyggeligste byoase med synthpop-vibrationer.

 

FREDAG 24. AUGUST

//: Illustration: Marie Emilie Simonsson

 

Scarlet Pleasure @ Tivoli

Hvornår: kl. 22:00 Mønt: Fredagsrock-entré 175 kr.  

I Tivoli er sommeren langt fra ovre, når alle tiders California-summerfling-band Scarlet Pleasure fyrer op for teenageromancen. Find bøllehatten, de lyserøde solbriller og lightwashed denim jeans frem og drag mod ballongynge-toppen i horisonten. Det giver bonus, hvis du også har en at holde i hånden gennem hele herligheden. Youth is wasted on the young.

 

UHØRT Festival 2018 @ UHØRT

Hvornår: fredag-lørdag, kl. 16:00–02:00 Mønt: Endagsbillet 140 kr. / Partout 175 kr.

Ejer du ikke en bøllehat, kan du i stedet fylde din fredag med musik på UHØRT Festival. Hele 39 nye bands og solister leverer alt fra metal til indie pop. Kom og støt morgendagens store musikstjerner og glæd dig over, at du endelig får status som firstmover en dag. The Minds of 99 spillede der i 2013. Just saying.

 

LØRDAG 25. AUGUST

//Foto: Julie Krogh Thomsen

 

Åbent Hus på Betty @ Betty Nansen Teatret

Hvornår: kl. 16:00 – 00:00 Mønt: Gratis.

Betty Nansen Teatret har fået ny ledelse med Elisa Kragerup og Eva Præstin i spidsen. Fra start af er der lagt en ny kurs, og det skal fejres, når Betty inviterer os alle til åbent hus. Kom med ind i mørket og få en smagsprøve på, hvad der venter os fremover på Frederiksberg Allé 57. Hvis du er påhæng hos din teatertossede veninde, kan du i det mindste glæde dig over argentinsk streetfood og chancen for at drikke dig snalret på Frederiksbergs stolte teater.

 

Badesøen Festival 2018 @ Badesøen Albertslund

Hvornår: kl. 13:00 – 23:00 Mønt: 350 kr.

Åh, tænk at kombinere afslapning i en pool med koncerter. Selvom det umiddelbart lyder som det rene Miami, så er det at finde 25 minutter fra København, når der afholdes Badesøen Festival i Albertslund. Festivalen byder både på internationale navne som Yo La Tengo og danske klassikere som Kasper Winding og Peter Sommer.

SØNDAG 26. AUGUST

// Foto: Ejner Seidelin

 

Louisiana Literature @ Louisiana

Hvornår: torsdag kl. 16:00 – søndag kl. 18:00 Mønt: Entré til museet giver gratis adgang til festivalen.

Skal du pumpe det sidste kulturfiks ud af den weekend, så find vej mod Louisiana. Hele weekenden afholdes der Louisiana Literature, og søndag kan du blandt andet opleve en samtale mellem Merete Pryds Helle og Leonora Christina Skov, såvel som oplæsning af Knud Romer. Festivalen rundes af med koncert af Peter Laugesen og den kosmiske trio.

 

Finders Keepers sommer design marked @ Øksnehallen

Hvornår: lørdag- søndag, kl. 10:45-17:00 Mønt: Dagsbillet/weekendbillet: 40/60 kr.

Søndag står også på det populære designmarked Finders Keepers. Udover at revse markedet for nye, æstetiske dimser til hjemmet, kan du fylde maven på Streetfoodmarkedet foran Øksnehallen. Markedet byder blandt andet på keramik, møbler, smykker og planter, så der skulle være noget for enhver smag. Heldigvis er lønningsdag lige om hjørnet!