Weekendguide – Under åben himmel

Sommerstemning på La Banchina //Foto: Stine Merrild

 

Gennem hele juni og juli skælder vi det omskiftelige sommervejr ud, mens vi lægger al vores tillid til, at solen dukker op til august. Flosklerne om det lunefulde vejr ligger konstant på lur i sommermånederne, mens vi luner os ved minderne om barndommens uendelige somre, hvor solen stod højt på himlen hele sommeren.

Men nu er august her, og nu kommer sommeren! Det håb lever i alle tilfælde i denne uges weekendguide, der udelukkende guider dig til udendørs arrangementer. Så kom med ud under den åbne, blå himmel, mens solen maler fregner på vores næser.

 

HELE WEEKENDEN

//Foto: Strøm Festival

 

Strøm Festival 2017

Hvornår: Onsdag 2. august – fredag 5. august Mønt: Nogle arrangementer er gratis, mens man skal købe billet til andre.

Den elektroniske musikfestival er tilbage for 11. år i træk og fylder byens gader og stræder med sprøde toner. Strøm Festival byder på et hav af gode events i løbet af weekenden. Du kan blandt andet tage forbi Frederiksberg Rådhus og høre solen blive ringet op og ned hver eneste dag under festivalen, når en klokkenist fortolker elektroniske klassikere på rådhustårnets klokkespil. Du kan også smutte forbi Bispeengbuen, hvor Strøm i samarbejde med Politikens Poptillæg hver dag viser film, der alle berører den elektroniske musikkultur. Hver film åbnes af et panel, der taler om filmens tematikker. Torsdag viser de “Save the last dance”, fredag “Paris is burning” og lørdag ruller “Trainspotting” over skærmen.

 

 

TORSDAG 3. AUGUST

 

Open Air Cinema: Faster Pussycat! Kill! Kill! @ Husets biograf

Hvornår: Torsdag kl. 21.30-23.00 Mønt: Gratis.

Husets biograf inviterer til film i det fri, når de forvandler Husets gårdhave til udendørsbiograf. Denne torsdag viser de sexploitation-filmen Faster Pussycat! Kill! Kill! fra 1965, der fortæller historien om tre go-go-danseres hæsblæsende tur gennem den californiske ørken, der byder på både mord og kidnapning.
Hiv vennerne med til øl og gratis film under åben himmel – men I skal komme tidligt, hvis I vil være sikre på siddepladser!

 

 

FREDAG 4. AUGUST

//Foto: LiteraturHaus

 

Lyse nætter #2 @ Møllegade

Hvornår: Fredag kl. 16:00 – 00.00 Mønt: Gratis.

Møllegade er med sit litteraturhus, boghandlere og forlag et mekka for litteraturelskere, og på fredag er du inviteret til en vaskeægte litteraturfest i gaden.

LiteraturHaus, Ark Books og Møllegades Boghandel arrangerer for fjerde år i træk Lyse Nætter, der hylder litteraturen. Der vil både være workshops, seminarer og oplæsninger fra forskellige forfattere.

Nyd den lyse sommernat med kolde øl, lækker mad, dansevenlig musik og litteratur i lange baner! Hvis du befinder dig i Sydens sol eller allerede har andre planer, så fortvivl ej – du kan nå det igen til september, hvor årets tredje og sidste Lyse Nætter finder sted.

 

 

Up Sessions on the Rooftop @ Hotel Danmark

Hvornår: Fredag kl. 16:00 – 21:00 Mønt: Gratis.

Den bedste måde at starte weekenden må absolut være at danse i sommersolens stråler på toppen af København! Det har du mulighed for denne fredag, hvor Up Sessions byder til fest på Hotel Danmarks tagterrasse. Her kan du slænge dig i loungeområdet med kolde drinks eller danse til de sprøde toner fra en af aftenenes DJ’s.

 

 

LØRDAG 5. AUGUST

//Foto: Jazz i sandet

 

Jazz i sandet @ Boblepladsen og URBAN BEACH, Carlsberg Byen

Hvornår: Lørdag kl. 12:00 – 20:00 Mønt: Gratis.

Jazzfestivalens afslutning blev startskuddet til en række jazz-fyldte lørdage i Carlsberg Byen, og denne lørdag er den sidste i rækken. Så tag din mor, niece eller din onkel under armen, når der er jazz i sandet for hele familien. Stik tæerne dybt i sandet, nyd solskinnet og mæsk dig i helstegt pattegris, mens dine øregange forkæles af både danske og udenlandske jazzmusikere.

 

 

Final Moth Copy Cat – afgørelsen @ Pumpehusets Byhave

Hvornår: Lørdag kl. 17:00 – 19:00 Mønt: Gratis.

Afgørelsens time er kommet, når den ubestridte vinder af The Moth Copy Cat skal findes. Som navnet antyder, er arrangementet en københavnsk kopi af det amerikanske storytelling-koncept, The Moth, hvor man ved lodtrækning får fem minutter til at fortælle en personlig fortælling.

Temaet denne aften er sensommer, og vinderne fra årets tidligere The Moth Copy Cat arrangementer er sikret en plads i finalen, men du har også en chance for at komme på scenen! Du skal blot medbringe en tekst, du selv har skrevet under aftenens tema, og krydse fingre for, at dit navn bliver trukket op af hatten. Hvis du ikke bryder dig om rampelyset, kan du også blot dukke op og nyde historierne og den hyggelige stemning i Pumpehusets Byhave.

 

SØNDAG 6. AUGUST

//Foto: Veras Market

 

Veras Market @ Bispeengen 15

Hvornår: Søndag kl. 10:00-15:00 Mønt: Det afhænger af dit shoppebudget, men entréen er gratis.

Der er gode chancer for at gøre et bragende godt kup på søndag, hvor pladsen under Bispeengbuen bliver fyldt med tøj, der skal finde nye ejermænd- og kvinder. Over 70 standholdere sælger ud af deres gaderobe til genbrugstøjmarkedet, Veras Market. Så du kan allerede nu begynde at træne din indre kræmmer, når de gode køb skal i hus.

Når dit shoppebudget er opbrugt, kan du nyde en kop kaffe i chill-out-området, der også byder på snacks og rare toner.

 

 

Stella Polaris @ Frederiksberg Have

Hvornår: Søndag kl. 12:00 – 21:00 Mønt: Gratis.

Nyd den sløve søndag på græsset i Frederiksberg Have, mens Stella Polaris plejer dine tømmermænd. Den lille endagsfestival, der turnerer over hele landet, fejrer i år 20 års jubilæum, og i år gæster blandt andre Lis Sørensen, Mikael Simpson og Lulu Rouge festivalen. Så pak picnickurven, tag vennerne under armen og sæt kurs mod de behagelige toner i Frederiksberg Have!

 

Jeg håber, du får en forrygende weekend i solskinnet!