Weekenden byder på superheltefilm-maraton, queerfest og 1000 liter gratis øl

Hvad er kunst? Og er den med til at ændre vores samfund? En ny generation af kunstnere, forfattere og kritikere opstod i slut 60’erne, og de brugte kunsten som våben til at sætte fokus på mangfoldighed. Vi forbinder perioden med seksualitetens frigørelse, den nye kvindebevægelse og nye radikale strømninger indenfor mode, medier og ungdomskultur. I denne weekend hyldes mangfoldigheden i form af queerfest, eksperimenterende kunst og superheltefilm-maraton – og det hele skylles ned med masser af øl. Byd denne weekend velkommen med åbne arme!

 

TORSDAG D. 9 APRIL

 

THE APARTMENT // Identity collapse on 3 m2

Torsdag eftermiddag kan du opleve en kombination af liveperformance og videoprojektion præsenteret af Atelier Hotel Pro Forma, som består af internationale artists-in-residence og kunsteriske praktikanter. Det er iscenesætteren Julian Maynard Smith, der står i spidsen for projektet ”THE APARTMENT”, som omhandler definitionen af identitet – og hvordan andre mennesker påvirker vores opfattelse af os selv som individer. Der vil være flere performere til stede, som vil indtage rummet, og her vil deres identitet smelte sammen som følge af påvirkningen fra hinanden.

 

Program:

17:00 1. Performance

18:00 Artist talk med Julian Maynard Smith. Moderator: Kirsten Dehlholm.

19:00 2. Performance

 

HVAD: Lounge: THE APARTMENT – identitetskollaps på 3 kvm.

HVOR: Nikolaj Kunsthal, Nikolajs Plads 10, København K.

HVORNÅR: Kl. 17-20.

PORTEMONÆ: Gratis entré.

 

 

Foto: Bakken 

 

Torsdagsklubben BRANDY og burritos

Natklubben Bakken har været under renovering de sidste par uger, og nu er de klar med en ny fast torsdagsklub kaldet ”BRANDY”. Endnu mere nyt og spændende er, at udover det nye lækre design, kan vi forvente, at de smider lettilgængelige mexicanske retter, som ceviche, burrito og nachos over disken. De kalder deres køkken ”El Barrio Cantina” og har åbent fra torsdag – lørdag. Jeg glæder mig til at gå på opdagelse i de nye omgivelser, og der er for alvor dømt fest på BAKKEN på torsdag, når de åbner op for musik, dans og duften af delikate mexicanske retter.

 

HVAD: Torsdagsklub BRANDY på Bakken.

HVOR: Flæsketorvet 19-21, 1711 København V.

HVORNÅR: ”El Barrio Cantina” har åbent torsdag og fredag kl. 17-22 og lørdag fra kl. 12-22.

PORTEMONÆ: Se menu her.

 

 

FREDAG D. 10. APRIL

 

Københavns bedste Báhn Mí

Er du til marineret kød i baguettes tilsat hot mint, frisk chili og masser af koriander? Så er District Tonkin lige noget for dig! District Tonkin laver byens mest velsmagende Báhn Mí i bedste vietnamesisk stil. Stedet rummer en overdådig, hyggelig stemning og indretningen er præget af vietnamesisk stil; farverige plastikstole og -borde, strømledninger i loftet og masser af røgelse. En Báhn Mí vil ikke vælte dit budget denne måned, da du kan få den for en flad 50’er og tilmed få en madoplevelse, du sent vil glemme.

  

HVAD: Spisestedet District Tonkin – Báhn Mí.

HVOR: Dronningens Tværgade 12, 1302 København K.

HVORNÅR: Fra kl. 15:00–00:00.

PORTEMONÆ: 50-56 kr.

 

 

Foto: presse / CPH PIX 

 

bob hund på CPH PIX 

Indierock-bandet, bestående af seks medlemmer, bob hund skyder CPH PIX’s live-program i gang, når de fortolker Dziga Vertovs stumfilmsklassiker ’Manden med kameraet’ på fredag. Det er en oplagt mulighed for at se bob hund i anderledes rammer. Og som noget nyt bliver koncertfilmen #bobhundopera vist som bonusfilm efter stumfilmskoncerten.

 

HVAD: bob hund på CPH PIX.

HVOR: BETTY NANSENS TEATRET – Frederiksberg Alle 57, 1820 Frederiksberg C.

HVORNÅR: Kl. 20:00.

PORTEMONÆ: 170 kr.

 

 

WarPigs åbner ny brygpub med 1000 liter gratis øl og barbecue

Foråret er så småt ved at nærme sig, og når solens første stråler varmer os i ansigtet, er der ikke noget bedre end en kold fadøl i hånden. Varm op til sommeren, når WarPigs lukker dørene op til gratis øl og barbecue. Det populære danske bryghus Mikkeller står sammen med 3 Floyds Brewing Company fra Indiana, USA bag brygpubben WarPigs, som er placeret i en tidligere slagtehal i Kødbyen på Vesterbro. Her vil de skænke friskbrygget amerikansk ale-øl med en stærk smag af humle og servere texas style barbeque. Der skulle efter sigende være 1000 liter gratis øl til rådighed til aftenen, så kom glad (og tørstig)!

 

HVAD: WarPigs Brewpub holder åbningsfest.

HVOR: Flæsketorvet 25-37, 1711 København V.

HVORNÅR: Fra kl. 15:00–00:00.

PORTEMONÆ: Gratis entré.

 

 

LØRDAG D. 11. APRIL

 

Queerfest på Christiania

Den nyopståede klub Mainstream erklærer sig selv som Københavns nye rum for queerfester. Lørdag aften holder de eventet ”MAINSTREAM – reclaim everything!” og de lover bål og darkroom samt to scener; en i haven og en i huset på Christiania. Deres lineup ser lovende ud med både internationale DJ’s heriblandt Jam City og Carma samt de danske DJ’s Djuna Barnes, ENTREE og Esben Weile Kjær. Vi glæder os til at se, hvad aftenen byder på og husk, at du ikke må tage billeder indenfor!

 

HVAD: Queerfest.

HVOR: Refshalevej 2, 1436 København.

HVORNÅR: Kl. 22:00–05:00.

PORTEMONÆ: 40 kr. i entré.

Foto: Ed Fenwick

 

Jam City på V1 Gallery

Er du ikke til queerfest men stadig vild efter at høre Jam City, så har du muligheden for at opleve ham tidligere på aftenen, hvor han giver koncert på V1 Gallery. Jack Latham, der står bag Jam City’s, har netop udgivet et nyt album, som er del anerledes end hans forrige album. Genren spænder sig over Chicago-house til Detroit techno, og Latham beskriver selv de elementer der indgår i hans lyd som ”elegance, vold, vand, marmor, nabosex, trenchcoats, elektricitet og flere af underverdenenes obskure dyder”. Hans nye album ”Dream A Garden” er mere harmonisk opbygget, og hele hans univers rummer et opgør mod internettets æstetiske grundmotiver såsom sexannoncer, dating pop-ups osv. Jam City skal opleves live, men kom tidligt, da han er en populær fyr, og der er begrænset plads på V1 Gallery.

 

HVAD: Oplev Jam City live.

HVOR: V1 Gallery, Flæsketorvet 69, 1711 København.

HVORNÅR: Kl. 20:00.

PORTEMONÆ: Intet forsalg – 80 kr. i døren (kun kontant).

 

 

Superheltefilm-maraton

Har du stadig tømmermænd fra gårdagens festligheder, og trænger du til en aften, som er dedikeret til film og afslapning? Huset på Rådhusstræde holder superheltefilm-maraton, og du kan komme med for 50 kr. Aftenens program består af filmene ”Justice League: Throne of Atlantis” og ”Batman vs. Robin”. Du kan reservere billetterne eller købe dem på aftenen i biografens café. Husk kontanter, da de ikke tager imod dankort.

  

HVAD: Superheltefilm-maraton.

HVOR: Husets Biograf, Rådhusstræde 13, 1466 København.

HVORNÅR: Kl. 19:00.

PORTEMONÆ: 50 kr.

 

  

SØNDAG D. 12. APRIL

 

Foto: presse / SMK 

 

Eksperimenterende kunst

Den 29. maj 1969 gik en nøgen kvinde gennem salen på Børsen i København med et kors i sin hånd. Folket blev forargeret. Ingen mindre end Bjørn Nørgaard og Lene Adler Petersen stod bag denne aktion, hvor Kristus i kvindelig figur konfronterede kapitalismens mandsdominerede hellige haller. Aktionen var, som noget nyt, med til at bruge kunsten som samfundskritiker. Kunsten var ikke kun noget der var i rammer – den blandede sig i dagligdagen, populærkulturen, moden, og seksualitetens frigørelse samt i den nye kvindebevægelse. Kunstens nye rolle i samfundet er temaet i udstillingen What’s Happening, og der stilles skarpt på den eksperimenterende kunst mellem 1965 og 1975.

 

Søndag står i kunstens tegn og SMK er mit bedste bud på, hvor du skal tilbringe din søndag. SMK har netop lanceret et årskort, der giver dig fri entré til alle særudstillinger heriblandt What’s happening. Læs mere om fordelene ved årskortet her.

 

HVAD: What’s Happening?

HVOR: Statens Museum for Kunst.

HVORNÅR: 26 marts – 2. august 2015.

PORTEMONÆ: 110 kr. (unge under 27 år: 85 kr.).

  

 

Fransk film om Yves Saint Laurent

Glem alt om de praktiske og kedelige gøremål, som du havde planlagt at bruge din søndag på. Afslut din weekend med CPH PIX, som inviterer dig til fransk film i Grand Teatret. Du behøver ikke være en modehaj for at kunne lide filmen om den legendariske modeskaber Yves Saint Laurent. Der er blevet lavet flere film om ham, men i ”Saint Laurent” kommer vi helt tæt på sandheden om manden. Filmen skildrer ham, da hans karriere var på sit højeste – men også bagsiden af succesen.

 

 

HVAD: Filmen Saint Laurent.

HVOR: Grand, Mikkel Bryggers Gade 8, 1460 København K.

HVORNÅR: Kl.11:00.

PORTEMONÆ: 85 kr.

 

 

Forsidefoto: Kirsten Justesen