Nynne Thykiers udvalgte

Se byen, hør byen, spis byen – i denne uge er der noget for alle sanser, og jeg vil anbefale at afprøve dem alle.

Kreaindretning. Normann Space er et nyt tiltag af Normann Copenhagen, hvor forskellige kreative personligheder inviteres til at indrette et blankt rum ud fra deres univers // Foto: Normann Copenhagen

Normann Space

Normann space er et nyt tiltag i Normann Copenhagens flagship store på Østerbro, som blev lanceret 24. april. Her bliver forskellige kreative personligheder invitereret til at indrette et “space” i deres univers med Normann Copenhagens produkter. De skal indrette et rum, som består af et blankt lærred af loft, vægge og et gulv på 45m2.

Idéen med tiltaget er at skabe nye rammer for Normann Copenhagens produkter ved at vise forskellige personligheders univers gennem deres indretning. Den første inviterede er moderedaktøren for Costume og skribenten bag bloggen Nouvelle, Maiken Winther, der får fuldstændig frie rammer til at skabe et rum, der afspejler hende.

Det nye tiltag er for mig en spændende og ny måde at se design, møbler og rum i nye sammenhænge. At sidde og bladre gennem tusindvis af boligmagasiner er én ting, men selv at kunne gå rundt i “boligmagasinet” giver helt sikkert en anden fornemmelse. Tiltaget er selvfølgelig også en god mulighed for Normann Copenhagen at blive inspireret og se deres produkter i nye sammenhænge – men jeg er sikker på, at det også er både inspirerende, overraskende og anderledes at se de forskellige personligheders indretninger af rummet for andre end den førende møbeldesigner.

I den første installation af Maiken Winther er produkterne sat i en modemæssig kontekst, der udfordrer produkternes funktion kontra installatioens æstetik, hvilket jeg er sikker på bliver en spændende og ny måde at opleve deres design.

HVAD: Normann Copenhagens produker i nye sammenhænge

HVOR: Normann Copenhagen flagship store, Østerbrogade 70

HVORNÅR: 24. april – 18. maj, herefter indrettes rummet af en anden spændende personlighed.

PRIS: Gratis

Jubilæum. Larica spiller deres koncert nummer 100 på fredag, det bliver helt sikkert festligt. // Foto: Nynne Thykier

 

Larica

Så blev det fredag d. 9. maj – også kendt som dagen, hvor Larica spiller deres koncert nummer 100.

Larica er, som de selv beskriver det, “et alternativt fest-orkester”, hvilket jeg synes er en meget passende beskrivelse. Bandet har eksisteret siden 2007 og består af ni medlemmer, der blandt andet spiller saxofon, clarinet og ukulele. Genremæssigt er det en god blanding af det hele: disco, balkan, ska, techno og gypsy. Der er ikke så meget fokus på genren, mere på at lave musik, der “forfører publikums fødder til at bevæge sig så frit som musikken” – og det må man sige lykkes!

Scenen emmer af energi efter første sekund, og der skal ikke meget længere til før energien er spredt til hele salen. Det er jo ikke nogen hemmelighed, at jeg har hørt dem før, og fredag bliver absolut heller ikke sidste gang.

På fredag spiller Larica sammen med to andre bands “Umti Orkestar” og Belaj Kru”, og en hemmelig “special guest” – det kan kun blive en fest!

HVAD: Larica, koncert nummer 100. Herudover koncert med Umti Orkester og Belaj Kru + special guest.

HVOR: Operaen, Christiania

HVORNÅR: Fredag d. 9. maj, kl 21.00 – 03.00

PRIS: 50 kr. Billetter købes i døren

 

Byhøst

I anledning af Byhøsts lancering af deres nye app, inviteres du og jeg til 3-retters middag i Østre Anlæg. Byhøst er en hjemmeside, der forsøger at få os byboere til at opdage den spiselige natur, der vokser omkring os. På forummet byhøst.dk er det muligt at dele sin viden om, hvor råvarerne kan findes, og hvordan de kan bruges, og dette videreføres nu i en app. På hjemmesiden kan man blandt andet finde lækre opskrifter på, hvordan man bruger skvallerkål, bellis eller ramsløg i sin madlavning. Byhøst prøver at gøre sin del til, at byen kan beplantes med flere brugbare afgrøder, og at byboerne for øjnene op for byens ressourcer.

Byhøst afholder jævnligt forskellige events, hvor de viser, hvor de forskellige råvarer kan findes og hvad de kan bruges til. En af disse events er denne middag den 10. maj.

Her kan man for kun 150 kroner få tre retter serveret, der er baseret på råvarer fra byens natur. Sammen med den vilde middag kan man købe lidt god naturvin eller gran-øl, og i “Bar vild” serveres der kryddersnaps og vild-urtesmagning.

PROGRAM

16.30: åbner “Bar Vild” med velkomstdrinks og vilde snacks ved Pühler Bastion på toppen af Østre Anlæg.

17.30: Maden serveres og kan nydes på Byhøsts medbragte tæpper. Undervejs vil der være udvalgte kunstværker af kunstneren Hartmut Stockter og performance.

19.30: Tak for i aften

Som den altankasse-krydderurte-nørd jeg nu engang er, synes jeg, det lyder som et helt fantastisk koncept. Tænk hvis hele byen var beplantet med spiselig natur – så ville vi alle dele én stor køkkenhave i byen.

Så tag afsted den 10. maj, hvor du kan se, hvordan profesionelle kokke bruger den vilde natur i madlavning og selv blive inspireret. Eller bare pleje tømmermændene fra fredag på et tæppe i solen med selvsamme.

Og hvis du er vegetar er der også mulighed for at få en vegetar ret, men husk at bestille inden. Den kan bestilles her.

HVAD: 3-retters vild skovturs-middag, afhold af Byhøst

HVOR: Østre Anlæg

HVORNÅR: 16.30 – 19.30

PRIS: 150 kr – køb billet via linket her.