Maria Bruun-Schmidts udvalgte

Jeg synes, det er sjovere at lytte til billige upcoming bands og skære 1/3 af prisen, når jeg spiser ude. Derfor Ugens Udvalgte.

 

Kirkekomsammen. Tirsdag og onsdag denne uge undersøger Politikens Boghandel uhøjtideligt, hvad kirken kan i dagene op til St. Bededag. //Foto: Thomas Borberg, Politiken.

 

Kirken kommer!

Vil du også gerne – og for en gang skyld – svinge dig op til St. Bededag? Det kan du gøre i Politikens Boghandel de kommende dage. For at lave noget i helligdagens ånd har Boghandlen arrangeret et såkaldt ‘Forfattertrappe-program’, som i dagene op til bededag uhøjtideligt undersøger, hvad kirken kan. 

I disse dage kan du få svar på, hvilken magi, der ligger i biblen, herunder hvorfor Bibelselskabet har valgt at tykke den samme gamle traver i 200 år.

Du kan også spise gratis spaghetti og høre om et gensyn med folkekirken, hvilket ikke lige umiddelbart er oppe i tiden. Jeg har personligt selv haft lyst til at melde mig ud af folkekirken flere gange for at få flere café latte-penge mellem fingrene. Netop af samme grund kunne jeg da godt tænke mig at høre en god grund til at blive.

Samtidig kan du se Politikens Boghandel indefra, hvor man også kan købe lækker kaffe hos ‘Riccos Kaffebar’, der står mellem farverige bøger og rejseguides. Og er du vaks, kan du også fornemme alle de journalister i huset, som bag Boghandlens glasruder bipper sig ind og ud af sikkerhedssystemerne med deres personalekort og deres forhastede jeg.

Bliver du træt af kirkeprogrammet, er jeg sikker på, de andre gæster vil klappe dig på skuldren for overhovedet at være kommet. 

Ps. Husk at spise varme hveder på St. Bededag. Med smør. Det er altså godt, siger det bare.

Historien bag St. Bededag kan du finde her.

 

HVAD: Kirken kommer!

HVOR: Politikens Boghandel, Rådhuspladsen 37, 1785 København K

HVORNÅR: I morgen den 13. og ondag 14. maj

PRIS: Gratis

 

 

Early Bird

Jeg elsker at spise ude, men finder som regel først ud af, hvad og hvor, det skal være på dagen. Hvis du heller ikke er sådan et struktureret og planlagt menneske, så bør du også kende til konceptet Early Bird, som jeg netop er faldet over og klart skal prøve i løbet af ugen. 

 

Hver dag tilbyder mindst 50 udvalgte restauranter deres sidste ledige borde til de spontane, og det betyder, at du får skåret 1/3 af prisen fra regningen. Udvalget varierer fra dag til dag, nogle gange er det rustikke retter på ‘Nørrebro Bryghus’ og andre gange er det sydlandsk tapas & bobler på en michelin-anbefalet restaurant eller hip mormormad på en dunkel cafébar. Udvalget af restauranterne favner blandt andet Tapasfabrikken, Vesterbro Vinstue, Restaurant Fabio, Dag H, Le Pavé, Tribeca NV og KungFu2 Nørrebro.

Hvis du har lyst til at spise ude i aften, kan du se udvalget af restauranter her. Og Early Bird lover, at der er dækket pænt op, når du kommer.

 

HVAD: Early Bird

HVOR: Udvalgte restauranter i landet

HVORNÅR: Hver aften

PRIS: Mellem 140 kroner og 400 kroner.

 

 

Vokseværk. Den danske elektro-pop-jazz-sangerinde gæster Ideal Bar på onsdag for en håndører. //Foto: Siri Holm, Gaffa.

 

Liv Lykke

Ideal Bar. En del af Vesterbros Vega og rum for upcoming bands, som bliver verdenskendt et par år efter. Det er for mig både billigere og mere unikt at se kunstnere spille, inden de bliver helt store, dyre og forglimrede, og hvis du også har det sådan, var det måske en idé at begynde at tjekke musikprogrammet ud for Ideal Bar, som er en lille og dunkel bar, der ligger gemt i hjørnet af selve musikhuset.

 

Det har jeg netop gjort, og her står, at Liv Lykke er også upcoming og billig i koncertbillet. Mine venner var netop til koncert med hende i lørdags, og de forsikrer, hun har noget at byde på. Til hendes danske, fine stemme kan du nyde en kulørt drink i baren i interiør fra 1950’erne. 

Det synes jeg er en god måde at bruge en onsdag aften på.

 

HVAD: Liv Lykke

HVOR: Ideal Bar, Enghavevej 40, 1674 Kbh. V

HVORNÅR: På onsdag 14. maj

PRIS: Forsalg 70 kroner, entré 80 kroner.