Malene Enøs udvalgte

Kender du det, når man får planlagt for mange ting i sin hverdag? Jeg er storslem til overbookning, men jeg er så bange for at gå glip af noget. København rummer så mange arrangementer hver dag. Ofte er det ’engangsforestillinger’. Andre gange går dagene og ugerne bare så stærkt, at man ikke når tingene, inden det er for sent. Derfor handler det om at være der, mens det sker. Jeg øver mig i at prioritere, og min prioriterede liste for denne uge er her præsenteret for dig

 

CPH PIX

CPH PIX huserer i øjeblikket i København og omegn. Jeg har aldrig deltaget i arrangementet før, men har besluttet mig for, at i år vil jeg bryde med den dårlige vane. I løbet af denne uge har jeg sat mig for at se to film fra det gigantiske program, der rummer 150 film.

 

Foto: //CPH Pix

 

 ♦ Obvious Child

Når virkeligheden slår ned, så kan man ikke længere grine

 

Instruktør: Gillian Robespierre, hovedperson: Jenny Slate (Saturday Night Live 2009-2010)

 

Den første film jeg skal se er Obvious Child. Filmen handler om Donna Stern, der er en ung, hæmningsløs komiker fra Brooklyn. Hun deler på humoristisk vis op- og nedturene fra sin hverdag med sit publikum. Det inkluderer også det følsomme brud med kæresten. I sorg og selvmedlidenhed kaster hun sig ud i en intim nat med Max, hvilket ender i en uønsket graviditet. Pludselig står Donna overfor nogle problemer, der rager ud over hendes egen næse. Ærligheden, som Donna forsøger at gemme, trænger sig på og tvinger hende til at erkende sandheden, både overfor sig selv, overfor Max og overfor publikum.

 

The Guardian sammenligner filmen med Frances Ha og Tv-serien Girls, samtidig siger de dog, at filmen er helt sin egen. Guardian-skribenten rammer mig lige i hjertet, når han nævner netop de referencer. Jeg er så begejstret for Girls-hovedpersonen, Lena Dunham, og hendes skæve, akavede karakter. Jeg har derfor valgt denne film ud blandt de mange; Jeg har ikke et behov for en seriøs og dybsindig oplevelse – nej, jeg vil også underholdes!

 

Hvad: CPH PIX, Obvious Child

Hvor: Cinemateket

Hvornår: 9. april kl.21.30, 12.april kl.16.45

Pris: Billetterne koster 85 kr. Med studie-/seniorrabat: 68 kr.

Desuden har CPH PIX lavet et filmpas, hvor man kan se alle de film, man vil for 680 kr.

Ellers er der et rabatkort, hvor man kan se 5 film for 340 kr.

Billet findes her:http://www.cphpix.dk/film/2211

 

 

 ♦ Copenhagen

Atypiske, indre konflikter i en backpackerromance

 

Instruktør: Mark Raso

 

Den anden film på skemaet er Copenhagen. Her møder vi nemlig den møgirriterende William, der backpacker i Europa med nogle venner. Da de kommer til København sætter William sig for at finde sin danske farfar, men vennerne får for meget af ham, og derfor vælger de at efterlade ham alene. Midt i ensomheden møder han den danske teenager, Effy, og med hende ved sin side fortsætte eftersøgningen af farfaren. William ender overraskende nok med at blive småforelsket i den 14-årige Effy. Nu står han overfor nogle indre konflikter mellem begær og sociale normer for mindreårige.

 

Jeg har primært valgt filmen, fordi jeg er forelsket i København. Alt, der karakteriserer byen og byens ånd, finder jeg spændende. Det bliver interessant at se, hvordan den canadiske instruktør har fortolket byen i filmen. Jeg har aldrig før set en film om København af en udenlandsk instruktør, så det bliver skægt at se byen som en udefrakommende. Derudover har filmen kun én biografvisning, og det var i sidste uge. I denne uge vises filmen Open Air på Nørrebro – det bydel, jeg vil kalde ’min’.

 

Hvad: CPH PIX, Copenhagen

Hvor: På hjørnet mellem Ravnsborggade og Sankt Hans Gade

Hvornår: 13. april kl. 21.30

Pris: I samarbejde med Videomøllen vises filmen Open Air, og det er derfor gratis.

Læs mere om filmen her: http://www.cphpix.dk/film/2303

 

 

Foto: //Tivolis billedgalleri

Tivolis lysfest

Aldrig for gammel til at være barnlig

 

Okay, så jeg fylder faktisk 26 år til sommer. Så meget desto mere en grund til at fejre de dage, hvor man kan få lov til at være barnlig. Og fejres skal det i bedste stil, og hvem ved, hvordan det skal gøres bedre end Tivoli.

 

På onsdag fejrer Tivoli Lysfest. Det er den årlige fest, hvor lyset i Tivoli officielt tændes. Man kan vel kalde det en forpremiere på sæsonen, for Tivoli åbner først for ’dødelige’ på torsdag, 10. april. Lysfesten er for gæster med årskort. I mit tilfælde er det en veninde, der har inviteret mig med. Vi er fire piger, der skal ind og lege fra kl.17 og resten af aftenen. Og det bliver legende let, for alle forlystelserne er gratis, når man har købt en indgangsbillet.

 

Bonusinfo: Da haven officielt åbner torsdag, 10. april, så er der fredagsrock allerede på fredag, og der lægges hårdt ud med 90’er hiphop serveret af Østkyst Hustlers og Rockers By Choice. I kan godt regne med at finde mig foran ’Hustlerne’ og skråle med på ”Han får for lidt”. Det bliver en fest!

 

Hvad: Tivolis Lysfest

Hvor: Tivoli, Vesterbrogade 3, 1630 København

Hvornår: 9. April kl.17

Pris: Billetten koster 50 kr., men kan kun købes, hvis man allerede har købt et årskort.

Billetter kan købes her: http://www.tivoli.dk/da/shop/aarskorttilbud/

 

Foto: frodomikkelsen.dk

Skull Konsentrat

Koncentreret kranieglæde 

 

Forrige fredag skrev Politikens Ibyen-sektion om Frodo Mikkelsen og hans fascination af kranier. Han har åbenbart altid været vild med netop dette fænomen. Og for ti år siden begyndte han sit kunstneriske udtryk med udgangspunkt i kraniet. Nu er han aktuel på MOHS Exhibit med udstillingen Skull Konsentrat. Hans kunst er i, hvad jeg ville kalde, tegneseriestil med en komisk mine. Derfor tror jeg, det kunne være skægt at opleve hans udstilling. Man kan nogle gange godt trænge til kunst, der ikke er seriøs skønhed eller samfundskritiske karikaturer. Nogle gange er noget pudsigt bare for at være pudsigt. Men hvem ved, måske har Frodo Mikkelsen en bagvedliggende agenda, som jeg først oplever på udstillingen.

 

Hvad: Skull Konsentrat af Frodo Mikkelsen

Hvor: Kunstgalleri MOHS Exhibit findes på Sønder Boulevard 98, København V.

Hvornår: Åbningstider: Ons kl.12-17, tors kl. 12-18, fre kl.12-17, lør kl.13-16. 

Skull Konsentrat forløber indtil 19. april.

Pris: Gratis adgang.

 

Kulturentusiasten, der elsker at formidle, dele og skabe kultur i København. Daglig leder på VINK er min primære funktion, men ideudvikling, research og skriblerier lurer altid i skuffen.