WEEKENDGUIDE: Mad i solen

Torsdag 2. maj

Sommer //Foto: Julie Krogh Thomsen

Aftensmad @ Noodle House

Hvornår: 16:00-22:00 Mønt: Forret 48-60 kr. Hovedret 98-128 kr.

Københavns, efter min mening, bedste dim sum. Der er ikke meget plads i den lille restaurant på Vesterbro, men lige nok til god stemning. Parret, som arbejder der sammen, er søde og giver god betjening. Det er lidt svært at bestille bord, men ring til dem, og så skal det nok kunne lade sig gøre. 

Thursdays @ Reffen

Hvornår: 12:00-20:00 Mønt: Ret 60-85 kr.

Hvis du er studerende, kan du om torsdagen få rabatter på udvalgte retter og øl på Reffen. Så skynd dig at smutte en tur ud på Refshaleøen. Snup en pita eller en vegetarisk nudelret og nyd, at du ikke behøver at lave aftensmad.

Hvis du er på ølvognen, kan du tage et par venner med og købe en kande med 2 liters økologisk Royal øl og tage forskud på en begivenhedsrig weekend.   

Fredag 3. maj

Vinhanen //Gif: Freja Kammer

Aftensmad og den første øl @ Chicky Grill

Hvornår: 09:30 – 00:00  Mønt: 70-90 kr. for en ret

Jeg er stor fan af de danske bodegaer, hvor ung som gammel mødes, drikker en øl og skiftes til at spille en sang på jukeboxen. På Chicky grill i kødbyen kan du kombinere bodegastemningen med et godt gammeldags måltid mad, som din farmor laver det. 

Start ud med et stjerneskud eller en omgang biksemad sammen med en øl og bliv der lidt længere med en ekstra øl, inden du skal videre i byen. Her er børnefamilier, håndværkere og unge studerende, og hver gang er der fest.

Program Launch @ Heartland 2019

Hvornår: kl. 17:00-21:00   Mønt: gratis

I samarbejde med Kunsthal Charlottenborg inviterer Heartland festival til afsløring af dette års program. Jeuru Antione og Christian d’Or, som begge spiller på Heartland, spiller også denne aften. 

Der uddeles gratis øl fra Albani, og hvis man kommer tidligt, vil det også være muligt at smage på en rosévin, som er udviklet i samarbejde med Vinhanen. Derudover kan man købe Mikropolis Cocktails, og restaurant Apollo Bar vil også lave specielle serveringer for denne aften. 

Der er både musik, kunst, talks og mad. Så kan man vist ikke ønske sig mere!

Lørdag 4. maj

Kaffe //Illustration: Freja Kammer

Cinco de Mayo 2019 @ Los Vaqueros del Norte

Hvornår: kl. 15:00-04:00   Mønt: gratis

Der er stemning og højt humør, når den mexicanske tradition Cinco de Mayo, der fejrer mexicansk arv og ære, og for at mindes grunden til frihed og demokrati’, løber af stablen i Nørrebroparken. 
Der er mexicansk mad til de sultne og noget at drikke til de tørstige, så det er bare med at svinge forbi og se, hvad der sker.

En kop kaffe i solen @ Kahyt & Kaffe

Hvornår: kl. 12:00-20:00   Mønt: solbærsaft 20 kr.

Jeg cykler fem dage i ugen forbi Kahyt og Kaffe på vej til Søndre Campus, hvor jeg studerer. Det ligger på Skibbroen, hvor der ligger en lille husbåd. Der er både mad og drikke på båden, og det ser så hyggeligt ud at sidde på båden i solen med en kop kaffe.

Hvis man er på date, kan man også profilere sig selv ved at placere sig på kyssespottet, der står lige overfor båden, som en anden form for mistelten.  

Søndag 5. maj

//Foto: Stine Merrild

Morgenmad @ Hart Bageri

Hvornår: 8:00-17:00   Mønt: et af de dyrere bagerier

Jeg har længe fulgt Hart Bageri på Instagram. Især billederne af deres Mortadella sandwich har brændt mig virtuel varm på stedet. Derfor har jeg planer om at tage derned og prøve det af. Når Nomas René Redzepi elsker og samarbejder med bageriet, gør det heller ikke hypen mindre. 

Britiske Richard Hart står bag det meget populære bageri. Han er tidligere kok, nu bager han og har før slået sine folder som chefbager hos det internationalt anerkendte bageri Tartine i San Fransisco.

Gør som jeg, og skynd dig ned, og køb en croissant eller noget andet spændende. 

Ghanian Sunday Dinner @ Dexter’s

Hvornår: 16:00-18:00   Mønt: Buffet 99 kr. takeaway 85 kr.

På Åboulevard 9ab ligger Dexter’s, og søndag afholdes der ghanesisk middag for at fejre den ghanesiske kultur. Middagen starter kl. 16:00. Der vil være en buffet, inklusiv vegetariske retter, og der vil også være specialtilbud på udvalgte drikkevarer for eksempel Ghanian Star Beer.

Hvis man synes, det lyder spændende, skal man lige huske at trykke deltager inde på deres facebookbegivenhed: Ghanian Sunday Dinner.