Katrine Rosenbæks udvalgte

I en tid, hvor det eneste, jeg bliver befalet at tænke på, er sætningssyntagmer, oldtidslitteratur og medialisering, kan det sommetider føles som om, mit hjertes begejstring er gemt væk på den øverste, mest støvede hylde i mit skab, hvor jeg ikke selv kan nå op. Det skal derfor være mit vigtigste foretagende at forsøge at skubbe lidt charme, smag og lattermildhed ind i min eksamenslæsning. Måske har du brug for det samme? Her er nemlig tre bud på, hvad det i denne uge kunne være.

KØBENHAVNS BEDSTE BRUNCH TO GO FRA FRENCHY

Måske læste du min artikel om Frenchy i går? Hvis ikke kan du læse den her. Alt bliver lavet med hjertekraft og fransk charmeenergi fra den lille, hyggelige café i en kælder i Hyskenstræde. Deres brunch er eftertragtet og kaldes endda for Københavns bedste af slagsen. Den er fransk, og det er virkelig en god ting i min bog. Du får gammeldags, fransk yoghurt, blødkogt æg, crêpe de Bretagne med brun farin, croissant, fransk landskinke & ost, to slags brød, fransk smør, nutella og marmelade + et stykke frugt og et stykke kage – og så selvfølgelig en god og dejlig kop kaffe at drikke til. De har netop lanceret et to go-koncept med overstående vidunderbrunch, og det er lige præcis dér, min anbefaling ligger. Så hvis du vågner op på onsdag og tænker, at du falder fra dig selv, hvis du skal læse een til linje om Foucault, Erasmus Montanus eller unges brug af sociale medier, så synes jeg, du skal tage din bedste ven i hånden og bære Frenchys brunchplatte med til et sted, hvor solen skinner – og nyd den så, uden at tænke for meget over sidetal, linjeafstand eller om censor får det forkerte ben ud af sengen. 
Jeg har tænkt mig at gøre det mindst et par gange inden eksamen. 

HVAD: Byens bedste brunch to go hos Frenchy.
HVOR: Frenchy – Hyskenstræde 16, kælderen – 12097 København K. 
HVORNÅR: Tirsdag-lørdag kl. 09:00-21:00, søndag kl. 09:00-16:00. Mandag lukket.
PORTEMONNÆ: 199,- for brunch to go til to personer inklusive kaffe. C’EST PAS CHER!

KØBENHAVNS BEDSTE GADEFEST DISTORTION I KLASSISK STIL 


Selvfølgelig skal Distortion nævnes i denne ugens udvalgte, og jeg behøver vel næppe bruge særlig mange tegn på at udpensle, hvilken størrelse og karakter, Distortion er af. Det er noget med den der uforpligtende, impulsive måde, alting pludselig foregår på – hvor normens restriktioner og grænser for nogle dage bliver opløst, og alt pludselig kan ske. Det er som om, menneskene vokser sig større, og drømmene bliver det sejl, man sejler med. Jeg kunne anbefale mange forskellige fester og ståhej, men der er een ting, der har fundet særlig vej til min opmærksomheds skærpede evner i en eksamenstid, og det er det her arrangement: Klassisk Distortion / Wilhelm Scenen. Og den er god nok. Distortion præsenterer en seks timer lang klassisk koncert midt i alle de lunke dåseøl, elektroniske tungbeats og tabte mobilsignal. Der skal både spilles Carl Nielsen og Bach, og så gæster tyske Nils Frahm også – ham har jeg kun gode ord at skrive hjem om. Det er roligt, rart og særligt. Helt fint som skyfri himmel og en sommer lang, som bare er min.  
Det hele foregår desuden ved Enghave Plads på torsdag d. 5. juni kl. 16, og som mange andre af Distortions koncerter, er det gratis. Du kan dog støtte hele foretagendet ved at købe et gadearmbånd her.
God koncert og god Distortion. 

HVAD: Klassisk Distortion.
HVOR: Enghave Plads.
HVORNÅR: Torsdag d. 5. juni kl. 16:00-22:00.
PORTEMONNÆ: Gratis!

BABY MY HEART AND SOUL THE GIANT IN THE ROOM – AGNES OBEL TIL FREDAGSROCK I TIVOLI 

I april så jeg Agnes Opel i Opearen, og det var så massiv og samtidig spinkelfin en helhedsoplevelse af utroligt velkomponeret musik med harmoni, jeg slet ikke ved, hvad jeg skal sammenligne med. Det var sublimt. Jeg kan stadig mærke bassen runge i mit bryst og føle celloen skære sig ind ved siden af Agnes’ særegne stemmebånd. Så det giver sig selv, at Tivolis plæne selvfølgelig aldrig bliver det samme som Opearens unikke rammer, men lidt har også sin ret, som man siger. Især hvis man sidder i en femdages eksamen, og der er langt til frihed og fadøl. Agnes optræder altid med et lille band bestående af en celloist og violonist. Det er er simpelt, men vanvittigt storslået på samme tid. For mig går alt op i en højere enhed i både komposition, tone og tekstunivers. Du kan måske selv se og lytte med på den her Deezer-session, som jeg efterhånden har hørt en million gange. Jeg har i under alle omstændigheder tænkt mig at tage en pause fredag aften kl. 22:00 og lytte med – og så har jeg hørt rygter om, at øllene kun koster 15 kroner. Behøver jeg sige mere?  

HVAD: Fredagsrock i Tivoli med Agnes Obel.
HVOR: Tivoli – Vesterbrogade 3 – 1630 KBH V.
HVORNÅR: Fredag d. 6. juni kl. 22:00.
PORTEMONNÆ: For et årskort til 290 kroner får du adgang til resten af årets fredagsrockkoncerter – næste fredag er det for eksempel Thomas Dybdahl. Ellers kan du nøjes med en entrebillet til 99 kroner.

Hav en rigtig dejlig uge. Måske ses vi. 
Kærligst Katrine.