Disko, Dronning, Vladimir, vand og vår!

Om Hendes Majestæts nylige politiske udtagelser vedrørende indvandrere var galt eller genialt kan ikke ændre på, at vor Dronning Daisy, den stolte danske monark, på torsdag runder de 75 år. Dronning Margrethes cigaret er stadig tændt, og ligeså er hendes holdning til integration. Hun er klar i spyttet, og bl.a. nytårstalen i 1984 var en opsang til det danske folk om at skrue ned for ”små dumsmarte bemærkninger” og intolerance over for udlændinge. ”Det drejer sig ikke om frikadeller, og de skal kunne gå i moské, når de gerne vil det,” udtalte dronningen for et par dage siden. Hun går lige til grænsen, mener eksperter. Skal hun hyldes, vores kompromisløse dronning? Denne weekends koncerter, bærer i høj grad præg af Københavnernes glæde ved tværkulturelle møder. Italiensk disko og etiopisk folkemusik er nemlig på programmet. Der bliver ikke tid til frikadeller og små dumsmarte bemærkninger, for der skal festes. Have fun! 

 

Torsdag d. 16. april

 

Dronning Margrethe fylder 75 år!

 

Dronning på egne præmisser. // Foto: All over.

 

Vejrudsigten har lovet tørt vejr, og vi kan unægteligt se bort fra, at samtlige af BILLED-BLADETS læsere vil strømme til hhv. Amalienborg og Rådhuspladsen med flag, balloner og campingstole. Så kom i god tid, hvis du vil have plads, udsyn og mulighed for applaus og celebrering af Dronningen. Magter du næppe at stå som sild i en tønde på de store pladser, tager Majestæten naturligvis også en tur i kareten fra Amalienborg mod Rådhuspladsen. Ruten går fra Store Kongensgade, ned af Strøget fra D’Angleterre til endemålet.

 

Program:

 

Kl 12.00: Dronningen og hendes familie kommer til syne på balkonen i Christian Vll’s Palæ på Amalienborg. Her skal der vinkes, klappes og råbes.

 

Kl 12.30: Dronningen kører af førnævnte rute i karet mod Rådhuspladsen.

 

Kl 14.00: For anden gang i dag en folkelig balkonhyldest af Dronningen fra Rådhusets balkon, der er placeret under den gyldne statue af Absalon.

 

HVAD: Hendes Majestæt Dronning Margrethes 75-års fødselsdag.

 

HVOR: Amalienborg, Rådhuspladsen og indre København.

 

HVORNÅR: Torsdag d. 16. april fra kl. 12-14.

 

PORTEMONNÆ: Heldigvis er det gratis at hylde Dronningen ved balkonen. Dine skattekroner har jo betalt for privatfesten senere.

 

 

Trappe Tusind-release

 

//Foto: Trappe Tusind.

 

Trappe Tusind, som er et tidsskrift redigeret af studerende på litteraturvidenskab ved Københavns Universitet, holder på torsdag release på deres 12. nummer. Af dem, der bidrager til tidsskriftet, findes både studerende og ikke-studerende – fællesnævneren er litteraturen og litteraturvidenskaben. Genren såvel som temaet er fri, og som klichéen så ofte lyder, er det kun dig selv, der sætter grænser. Føler du dig fristet til at bidrage til Trappe Tusinds 13. nummer, så besøg deres Facebook-side, hvor du kan få mere information.

På torsdag afholder Trappe Tusind et arrangement i villaen på Krausevej, hvor tre af forfatterne fra bladet vil læse egne tekster op.

 

HVAD: Oplæsning ved tre forfattere fra tidsskriftet Trappe Tusind.

 

HVOR: Krausevej 3, Rummet, 2100 Kbh Ø.

 

HVORNÅR: Torsdag d. 16. april kl. 19-23.

 

PORTMONNÆ: Fri entré.

 

 

Fredag d. 17. april

 

ITALO DISCO

 

Knap skjorten ned og gør klar til fest. //Foto: Ukendt.

 

Frem med gamacherne, pailletterne og benvarmerne, for på fredag har Koncertkirken på Nørrebro italiensk disko på programmet – og det er natten lang! Den italienske bogcafé Italo Librihar med deres kærlighed til gak og glimmer arrangeret en nat med – efter deres mening – den ultimativt fedeste genre fra 80’erne, Italo disco. Tonerne bliver leveret af en række DJ’s, der hver skal få gulvet til at glinse af sved og smeltet hårlak. Det bliver en dansefest uden lige og en uundværlig chance til alle os, der ulykkeligvis ikke var unge i de glade 80’ere.

 

HVAD: All-nighter diskofest med italiensk disko.

 

HVOR: Koncertkirken, Blågårds Plads 6a, 2.200 Kbh N.

 

HVORNÅR: Fredag d. 17. april kl. 23.

 

PORTEMONNÆ: Billetter koster en flad 50’er.

 

 

Late Night Cook Off

 

//Foto: Kenneth Søndergaard.

 

Det er nærmest ikke til at huske, hvad man oprindeligt kender Timm Vladimir fra. Han har taget utallige karriereskift i sin tid som kendis, og nu er tiden altså kommet til gastronomien – denne gang med et twist af konkurrence à la Masterchef og Den store bagedyst. Reglerne er simple: To kokke konkurrerer mod hinanden. De modtager tre hemmelige ingredienser og skal forvandle dem til minimum to retter. Et dommerpanel bestående af Timm Vladimir himself, en madanmelder og en souschef skal slutteligt udpege en vinder. Der er bar fra kl. 21.30 med billige cocktails, en såkaldt signaturburger kaldet The Timmster og ej at forglemme en nervepirrende kulinarisk gadekamp. Som Timm selv udtrykker det, what’s not to like. Bedøm selv!

 

HVAD: Kulinarisk gadekamp mellem to kokke i Timm Vladimirs køkken.

 

HVOR: Skolegade 9, bygning 5, 2500 Valby.

 

HVORNÅR: Fredag d. 17. april kl. 22.

 

PORTMONNÆ: Gratis, kvit og frit.

 

 

Lørdag d. 18. april

 

På besøg under jorden hos udstillingen ”H”

 

Bevæg dig ind i det ukendte mørke. //Foto: Christina Capetillo.

 

Under Søndermarken ligger det 4.320 kvadratmeter store vandreservoir uberørt af byens travlhed. Kunstneren Ingvar Cronhammar har skabt et værk, der i samspil med lys, luft, mørke og spejling resulterer i en kraftig og magisk oplevelse. Komponisten og multiinstrumentalisten Martin Hall medvirker til, at det ikke blot er det visuelle, men ligeledes det musikalske, der endegyldigt skaber helhedsindtrykket. Tag din mor eller ven med og oplev, hvordan lyset, vandet og fugten langt nede under jorden indhyller og efterlader dig i en ukendt lune.

 

HVAD: ”H” af Ingvar Cronhammar, der kan opleves i Cisternerne under Søndermarken.

 

HVOR: Indgangen til Cisterne finder du i de karakteristiske glaspyramider på græsplænen overforFrederiksberg Slot.

 

HVORNÅR: 3. marts – 29. november, tirsdag-søndag fra kl. 11-17.

 

PORTMONNÆ: For de arbejdende voksne 50 kr., for de studerende voksne 40 kr. Under 18 kommer gratis ind.

 

 

Etiopisk folkemusik – FENDIKA

 

Giv slip og lad dig blive ført bort til ukendte verdenshjørner. // Foto: Gary Eckstein.

 

Fendika, som gruppen hedder, er en etiopisk musiker- og dansegruppe fra Etiopiens hovedstad, Addis Ababa. Med danseren Melaku Belay i spidsen river de publikum op med rødderne og fører dem med sig på en kulturel rejse for at vise alle hjørner af de etiopiske musiktraditioner. Gruppen blev dannet af Belay og har hovedsæde i en klub beliggende i Addis Ababa, hvor publikum kommer for at blive underholdt, oplyst og spøgefult provokeret af musikken. Sidst gruppen var i Danmark var på Roskilde Festival sidste år. Der lykkedes det gruppen med dynamiske trommer, strenginstrumenter og skarpe højtsvingende vokalpræstationer at drage publikum med på en åndelig kulturrejse til det fjerne østafrikanske land. Nu har du chancen igen! Global har som altid et fænomenalt program til dig, der ønsker at bevæge dig lidt længere ud end voldene.

 

HVAD: Koncert med Fendika – etiopisk folkemusik.

 

HVOR: Global Copenhagen, Nørre Allé 7, 2200 Kbh N.

 

HVORNÅR: Lørdag d. 18. april kl. 22. Dørene åbner kl. 21.

 

PORTMONNÆ: 100 kr. voksen og 80 kr. for studerende.

 

 

Søndag d. 19. april

Lopp-lopp-loppemarked!

 

Vejret bliver godt på søndag! Tag en dukkert efter shoppng. //Foto: Kulturhuset Islands Brygge.

 

Søndag med tømmermænd betyder shopping på loppemarked! Du stener rundt blandt Bryggens over hundrede boder, gør pludselig et godt kup, og måske får du ovenikøbet mod på at hoppe i vandet og mærke det kolde gys? Søndag uden tømmermænd betyder stand på loppemarked! Du kan stadig nå at booke, hvis du tilfældigvis ligger inde med ti kilo gammelt kluns og anden slags habengut, du tror, kan være interessant. Gør noget godt for dit loftsrum og køb en stand!

 

HVAD: Loppemarked på Bryggen.

 

HVOR: Islands Brygge 18, 2300 Amagerbro.

 

HVORNÅR: Søndag d. 19. april fra kl. 10-17.

 

PORTMONNÆ: 150 kr. for en stand. Prisen stiger, alt efter hvad end du beslutter dig for at købe.

 

 

 Kirsebærtræerne blomstrer

 

En vandretur gennem den romantiske tunnel. //Foto: Kobenhavnergront.dk.

 

Er det upassende at kalde døden for smuk? Ikke når man besøger Bispebjerg Kirkegård i Nordvest en forårsdag! Folk strømmer til fra fjerne egne for at nyde synet af de japanske kirsebærtræer i flor, der i rækker står placeret langs alléen og lukker sig sammen som én lang lyserød tunnel. Tag dit gode kamera med og påbegynd nogle for alvor æstetiske fotosessions. Bispebjerg Kirkegård er et besøg værd, hvis man efterhånden er ved at være træt af Andersen, Kierkegaard, Natascha og de andre rødder, der ligger begravet bag de gule mure på Nørrebro. Pak en madkurv og tag turen ned af Poppelallén fra Grundtvigs Kirke mod Utterslev Mose. 

 

HVAD: De japanske kirsebærtræer i fuld flor.

 

HVOR: Bispebjerg kirkegård, Frederiksborgvej 125, 2400 København NV.

 

HVORNÅR: Kirkegården har åbent kl. 07-22 fra april til september.

 

PORTMONNÆ: Gratis

 

//Forsidefoto: All Over