Din alternative Sankt Hans weekend

WEEKENDGUIDE: En herlig midsommerweekend nærmer sig med hastige skridt. Der er dømt hygge, grillmad og fællessang omkring Sankt Hans bålet. Troede du… Har det mulige bålforbud imidlertid sat en stopper for dine Sankt Hans planer? Bare rolig. I denne weekendguide finder du ni alternative arrangementer til din Sankt Hans Weekend, der sikrer hyggen, fællesskabet og sommerstemningen med eller uden bål.

 

TORSDAG 21.JUNI

// Foto: Sille Arendt

 

MARATON SANG @ VARTOVS GRØNNEGÅRD

Hvornår: 07:00-21:30 Mønt: Gratis

For 9. år i træk vil tonerne fra Højskolesangbogen lyde fra den gamle grønnegård, når Vartovkollegiet inviterer til fællessang fra morgen til aften. Her synges Højskolesangbogens temaer igennem fra ende til anden hjulpet godt på vej af spændende sangværter og dygtige pianister. Du kan for eksempel synge om temaet ”Morgen” med Jens Rosendal, om ”Frihed og Fællesskab” med Magrethe Auken eller om ”Kærlighed” med Abdel Aziz Mahmoud. Der er sange for enhver smag, og hygge og fællesskab nok til at fylde reserverne op hos selv de mest højskolehungrende.

 

REJSEHOLDET – RESTEN – LIVESHOW @ TEATER V

Hvornår: 20:00-21:20 Mønt: 95 kr

Sad du klinet til skærmen uge efter uge for at følge Ingrid, La Cour, Fischer og alle de andre fra Rejseholdet? Nu har du chancen for at genopleve spændingen og hylde 00’ernes helt store hitserie, når de to rejseholdsnørder Mathias Bundsgaard og Emil Bach sammen med et skarpt panel dissekerer sæsonafslutningen i afsnit 16. Det foregår live på Teater V, og der er lagt i kakkelovnen til en aften, der bliver både sjov, spændende og nørdet på den rigtig gode måde.

 

FREDAG 22. JUNI

// Foto: Anna Tybjerg Funder

 

STELLA POLARIS MUSIC PRESENTS: RED MOON RITUAL + BANDINA IÉ @ PUMPEHUSETS BYHAVE

Hvornår: 15:00-23:30 Mønt: Gratis

Skyd weekenden i gang i Pumpehusets Byhave, hvor du denne aften kan opleve hele to forrygende koncerter under åben himmel. Kom i feststemning til de livlige og dansable beats fra det eksperimenterende instrumental-orkester Bandana ié, eller lad dig forføre af Red Moon Rituals lækre elektroniske lydunivers. Sult og tørst kan også slukkes i haven, hvor du finder udendørs bar og sydamerikanske specialiteter.

CABARET SING-ALONG @ CINEMATEKET

Hvornår: 20:00-22:00 (baren er åben fra kl. 19:00) Mønt: 95 kr.

Musicals er allerbedst, når man får lov at synge med. Og det er netop, hvad du får mulighed for denne fredag til Cabaret sing-along i Cinemateket. I Bob Fosses dekadente musicalfilm mødes englænderen Brian (Michael York) og amerikaneren Sally (Liza Minelli) i 1930’ernes Berlin. Filmen emmer af kærlighed, sex og glamour, men er samtidig en skræmmende påmindelse om nazismens opblomstring i Tyskland. Før du synger, skråler og nynner dig igennem musicalen, kan du varme op i Asta bar, hvor aftenens speciale er ’GT on ice’.

 

LØRDAG 23. JUNI

//Foto: 1969 The WITCH Protest Chicago

 

DIT LOKALE SANKT HANS ARRANGEMENT @ I HELE KØBENHAVN

Hvornår: Hele dagen Mønt: Gratis

Her skal lyde en opfordring til at tage din bedste ven eller din nabo under armen og komme afsted til dit lokale Sankt Hans arrangement. Hvad enten der bliver bål eller ej, så er Sankt Hans en aften i fællesskabets tegn. Båltalen, sangen og grillmaden er trods alt den samme. Søg på nettet eller på din lokale opslagstavle for at finde et arrangement nær dig.

LYSE NÆTTER – LITTERÆR GADEFESTIVAL @ MØLLERGADE, NØRREBRO

Hvornår: 12:30 Mønt: Gratis

Denne lørdag bliver den hyggelige Møllegade lukket for trafik, så litteraturen kan fylde det hele. ”Lyse Nætter” er en frivillig drevet festival organiseret af de tre litterære institutioner i Møllegade: LitteraturHaus, ark books og Møllegades Boghandel. Festivalen byder på mad, musik og vigtigst af alt: Litteratur i lange baner. Gå en langsom lørdagstur og lad ord, lyd og sommerstemning beruse dig.

SANKT HENDES BÅLSANG @ ALLÉGADE, FREDERIKSBERG

Hvornår: 20:00-21:00 og 21:15-21:45 Mønt: Gratis

Oplev heksehylet på en helt ny måde! Nu hvor du ikke får mulighed for at sende heksen til Bloksbjerg i år, hvad så med at hylde hende i stedet? Det er lige præcis, hvad Teater og kulturkompagniet clapclap og forlaget URO har i sinde at gøre denne Sankt Hendes aften. Lad midsommerstemningen indfinde sig med ritual, heksekor og en ny version af midsommervisen – og så helt uden hekseafbrænding.

 

SØNDAG 24. JUNI

// Foto: Akro yoga VINK Live

 

MOVE PICNIC M. AKRO YOGA @ ØSTRE ANLÆG

Hvornår: 16:00-20:00 Mønt: Gratis

Slut weekenden af med at udfordre din idé om den klassiske picnic i parken, når Move Copenhagen inviterer til en alternativ søndagsudflugt. Her kan du prøve kræfter med Akro yoga, før der er fri leg og bevægelse på græsset. Workshoppen er for alle, så her er en glimrende mulighed for at prøve Akro yoga for første gang. Medbring dig selv, et tæppe og måske en flaske rosé, og slå dig løs på græsset.

KØR PÅ AMAGERBANEN @ AMAGERBANENS VENNER

Hvornår: 12:00-16:00 Mønt: Gratis (med mulighed for at donere en skilling)

Er du træt af sporarbejde og forsinkelser, så kan du denne søndag kaste dig ud i lidt selvterapi på Københavns nok mindst befærdede togstrækning: Amagerbanen. Den gamle banestrækning fra 1907 er åben for besøg hver anden søndag hele sommeren. Her kan du hoppe ombord på en skinnecykel eller klare dagens workout på en tur med pumpedræsinen, der drives fremad ved håndkraft. Nyd en hyggelig tur på den gamle banestrækning, velvidende at enhver forsinkelse på turen udelukkende skyldes dine egne armkræfter.

 

Teaterskribent og dramaturg med forkærlighed for gode historier og finurlige blandingsformer ( sidstnævnte gælder både teater og bagværk).