STÅHEJ. Debat om Frederiksbergs spillesteder.

Med tekst af Cille Holm Højvang og alle fotografier af Mie Laurenberg

Findes et mere passende sted til en koncert med hårdtslående kvinder end i et autoværksted? Næppe. Det er lige nøjagtigt målet med det nye musikalske initiativ, STÅHEJ: At finde skæve locations rundt omkring på Frederiksberg, der understreger musikkens udtryk. Samtidig skal koncerterne understrege manglen på et etableret spillested i kommunen.

 

Hver måned i 2014 vil de fire kvinder bag STÅHEJ, Katrine Harder, Sarah Staalhøj, Maria Holst Petersen og Maria Blichfeldt stå for at afholde koncerter for at skabe rum for debat og musik på Frederiksberg. Hver måned vil jeg følge arrangementerne tæt med mit kamera.

STÅHEJ’s allerførste koncert løb af stablen i midten af marts i autoværkstedet ‘Automester på Thurøvej’ under navnet “Grrrlz n’ Gasoline”.

Her slog tre kvindelige navne tonerne an i et mandsdomineret univers, det gjaldt den unge upcoming r’n’b sangerinde Rebekah Christel efterfulgt af elektropop-smeden Lydmor og til slut rocktrioen Nelson Can.

Anden koncert ’’Fremtidens Spillested’’ fandt sted i midten af april i  Frederiksbergs kulturhus Borgen, som til hverdag bruges til amatørteater. Her fik kulturhuset besøg af kulturarrangører fra Pumpehuset, Stella Polaris og Vanguard samt en lokal politiker og andre nysgerrige borgere som debatterede fremtidens spillested på Frederiksberg.

Atli Brix Kamban lod det samtidig flyde med skandinavisk folkemusik og herefter spillede Xolo Island op til dans. Det var fantastisk. Du kan læse VINKkbh’s portræt af XO her.

 

 

Kom med. Næste koncert finder sted den 16. maj kl. 21 i Brøndsalens aristokratiske rammer. To fremadstormende hiphop/RnB-kollektiver fra Aarhus og Aalborg har i anledningen slået sig sammen og kommer til Frederiksberg for at gi’ den op og samtidig understrege manglen på et etableret spillested i kommunen.

HVAD? STÅHEJ

HVOR? Brøndsalen, Runddel 1, 2000 Frederiksberg.

HVORNÅR? Fredag 16. maj fra kl. 21:00-03:00.
MØNT: 80 kr / billetter http://billetto.dk/hukaos-x-hvadevigt

Følg med på STÅHEJs facebookside her for at holde dig opfateret om kommende koncerter.

 

Kom i stemning til Hukaos X Hvadevigt-koncerten, lyt lyt lyt: