Om Københavns nye radio, Mmh Radio

 

14517395_1691277651193243_132603192496210116_n

Mmh Radio’s logo. //Illustration: Mmh Radio.

 

“Det er lidt sexet.. Men jeg ved ikke, om jeg skal bruge den her endnu,” siger Malika om den jingle, hun har lavet til Mmh Radio. Et a capella-klip med Diana Ross, der nynner “mmmh”, efterfulgt af Malikas stemme “Radiooo”.
Vi er i en baggård på Blegdamsvej, i det studie Malika deler med en, der hedder Holger. De har en guldfisk sammen. Den svømmer rundt i en bowle ved siden af alt Mmh Radios udstyr. To pladespillere, en mixer og en computer, men lige nu mangler der faktisk både en mikrofon og forskelligt andet. Det kommer inden på torsdag, hvor vi begynder, forsikrer hun. Men tilføjer bagefter, “håber jeg”, og griner stort.

Mmh Radio er Københavns nye internetradio. Det er Malika, der er grundlægger og “tovholder”, som hun selv kalder det. Konceptet er således: Forskellige DJ’s spiller et live-set, der bliver sendt på hjemmesiden. Der er altså ingen værter, men residents i form af de DJ’s, der har faste shows i løbet af ugen. Det er et koncept, der er meget udbredt rundt om i verden, men Mmh Radio er den første danske pendant til det. Idéen til Mmh Radio opstod, da Malika var i praktik på NTS Radio i London:

“Det [NTS Radio, red.] er en internetradio som også repræsenterer rigtig mange forskellige genrer – det er der meget af i London, men NTS er bare rigtig fedt. De inviterer vildt mange cool mennesker ind, folk der ved noget om musik. Og så er det frivilligt, hvilket også gør det mega svedigt, fordi de folk der er der, de har lyst til at være der.”

p1020042

Malika i studiet. //Fotografi: Emma Marie Bruun

 

Mmh Radio kommer til at dække rigtig mange forskellige musikgenrer, alt fra afro-beat, hiphop, dub-musik, r’n’b, reggae, disco, house og meget mere. Måske lige bortset fra dét, der bliver spillet på f.eks. P3. I det lille baggårdsstudie er en vinyl med Major Lazer stillet frem side om side med en vinyl med Miles Davis. Det fortæller lidt om genrespændet, som Mmh Radio kommer til at favne.

I fremtiden skal Mmh Radio også lave live-sessions, events og fester – hvor DJ-settet filmes, a lá Boiler Room. “For jeg synes nogen gange det bliver lidt ærgerligt, at hvis der er en eller anden god dj, der spiller, og man ikke kan den dag – så er det bare ærgerligt! Så kan du ikke høre det. Men tanken er, at man på den her måde kan downloade showet som podcast, efter det er blevet broadcastet live på hjemmesiden … Det er virkelig en måde at høre alt det her musik uden at tage i byen, og det mangler der virkelig. Og hvad med alle dem der er under 18? Hvor skal de tage hen og høre det?”

Mmh Radio launcher i aften og har deres første show klokken 20.00 – du kan høre det her. Hvis du er blevet nysgerrig på, hvilke andre internetradioer, der findes rundt omkring i verden, har Malika anbefalet tre styks, som hun selv lytter til.

A N B E F A L I N G E R :
NTS Radio
Har base i London og er en af de store spillere i radio-gamet.
Radioooooo
Har base i Frankrig. Her kan man oprette en konto, klikke på verdenskortet og bare lytte til     eller selv uploade sange fra det pågældende land. Som en ekstra feature skal man vælge     årti. Hjemmesiden er altså et kæmpe musikarkiv, hvor man kan opdage musik fra alle verdens lande gennem tiderne.
Berlin Community Radio
Har base i Berlin og dækker mere end bare musik. BCR har shows, der beskæftiger sig med alt fra kunst, diskussioner om køn, litteratur, internet fænomener, kultur og meget mere.

p1020049

//Fotografi: Emma Marie Bruun.