#WHATIEATINADAY

Mad

ANBEFALING: I en tid hvor mad, billeder af mad, videoer om mad fylder ekstremt meget, bliver interessen for hvad andre spiser, hvor de spiser og hvornår de spiser intensiveret. Jeg har selv oplevet, hvor draget jeg er af YouTube-videoer, der helt kedeligt omhandler, hvad YouTuberen har spist på en dag. Jeg finder det vanvittigt vanedannende, og jeg er nærmest mættet, når jeg ser videoerne. Jeg har derfor besluttet mig for at udleve #whatieatinaday med udgangspunkt i mig selv.

For hvad spiser jeg egentlig på en dag, og ikke mindst; hvor spiser jeg, hvis jeg helt selv skulle vælge? Hvis du vil vide hvilken grøn smoothie, jeg foretrækker til morgenmad, vil du kun blive skuffet af at læse denne tekst, for jeg blender sjældent grønne ting. Jeg vil derimod præsentere dig for min morgenmads-, frokost- og aftensmadsfavorit i København på en rigtig god dag, når jeg helt selv bestemmer – selvfølgelig med den økonomi, jeg har som studerende med stor appetit.

Illustrationer: Freja Krammer

 

Mirabelle #todiefor bolle med smør og ost

Morgenmad er for mange dagens vigtigste måltid, og det forstår jeg virkelig godt. Derfor er morgenmaden på mange måder et valg, vi tager i forhold til, hvordan vi vil starte vores dag. Jeg er faktisk typen, tro det eller ej, der spiser avocado og spinat til morgenmad, da jeg har fundet ud af, at det fungerer bedst for mig. Jeg har dog også fundet ud af, at hvis jeg virkelig vil forkæle mig selv om morgenen, er der ingen tvivl om, hvad jeg har allermest lyst til. Min ultimative morgenmadsfavorit indeholder ikke noget grønt. Tværtimod. Den indeholder gluten.

I mit univers finder der ikke noget bedre end en bolle med smør og ost. Hvis jeg selv kunne bage, ville projektet nok gå ud på at mestre den perfekte bolle. Men da mig og ovne ikke fungerer fantastisk sammen, spiser jeg altid min bolle med ost og smør ude. Jeg har virkelig været igennem nogle (hundrede) stykker i mit 25-årige liv, og der er nærmest gået sport i den. Og venner: Jeg har nu endelig fundet den! I min yndlings gastrogyde på Guldbergsgade ligger Mirabelle. De laver fantastiske croissanter, som mange Københavnere har en holdning til, men jeg kommer der altså udelukkende for at sætte mine tænder i byens bedste surdejsbirkesbolle, der kan få min mund til at løbe i vand bare ved tanken om den.

Hvor: Guldbergsgade 29, 2200 København N
Hvornår: Hele ugen fra 07:00-22:00
Mønt: 25 kr. for dette vidunder af en morgenbolle

 

Estin Madbutik #healthyliving

Frokost er for mig et måltid, hvor jeg hurtigt kan crashe efterfølgende, hvis jeg ikke spiser noget ordentligt. Da jeg elsker gode salater, men har en fobi for de såkaldte salatbarer, hvor halvdelen af kølemontren består af jalapenos, pesto og fetaost, har jeg virkelig svært ved at vælge salater, når jeg er ude. Dog har jeg endelig fundet et sted, der formår at få salater til at vinde over alt andet frokost i byen, og så kan man blive helt vildt mæt i gode råvarer for 75 kroner. Det lyder måske en smule dyrt, men i forhold til hvor godt jeg har det efter dette måltid, er det alle pengene værd.

Estin ligger i Lille Strandstræde og har siden 1993 lavet vegetariske salater. Jeg forstår virkelig godt, hvorfor de stadig eksisterer, og det er tydeligt at smage den omtanke, de har for råvarerne. Maden er rustik og ”clean”, og de opererer ikke med foodprocessorer eller lignende køkkenredskaber, der ikke behandler råvarerne, som de vil have dem. Alle deres grøntsager bliver skrællet, skåret og revet ved håndkraft, og dette giver salaterne en ekstrem velsmag. Hvis jeg havde råd til at spise her flere gange i ugen, ville jeg gøre det. Jeg er vild med deres måde at håndtere rødbeder på, de laver en himmelsk hummus, og alle deres grønne salater går man aldrig galt i byen med. Jeg elsker kombinationen af det syltede, det krydrede og det sprøde, og som kronen på værket laver Estin den bedste chilitopping, der ikke kan undværes på min salat. Der er nogle få siddepladser udenfor, men jeg tager normalt min salat med mig og sætter mig ned ved Ofelia Beach, hvor jeg nyder udsigten ud over vandet.

Hvor: Lille Strandstræde 13, 1254 København K
Hvornår: Mandag-fredag 10:00-15:00.
Mønt: 75 kr. for en stor, mættende, farverig salat

 

Slurp Ramen #slurpreme

Efteråret er kommet til København, og for mig betyder det trang til suppe og allerhelst nudelsuppe. Jeg har faktisk næsten altid lyst til ramen, uanset årstiden, da det for mig er et meget komplet måltid, når det kommer til smag. Den japanske nudelsuppe udfordrer mig til tider, da jeg ikke er den store kødspiser og de fleste ramen, man kan få i København, er baseret på en form for kødfond. Til min store overraskelse har jeg dog fundet en vegetarisk version, der slår de kødbaserede på alle tænkelige måder. Slurp Ramen har en svampebaseret Veggieramen, der er så overlegent smagssammensat, at det nærmest kilder i maven, når jeg indtager den. Og så er svampe tilberedt på den helt rigtige måde en efterårsfavorit for mig.

Jeg elsker Slurp Ramen, fordi det er super uhøjtideligt og effektivt, men samtidig serverer de mad med mange nuancer. Det er kvalitetsfastfood med hårdt arbejde, og man kan smage, at der er en ordentlig portion kærlighed lagt i hver keramikskål. Jeg elsker konceptet, da ramen passer til alle situationer. Man kan nyde en skål ramen alene, slupre den i sig hurtigt, eller man kan sidde i timevis og snakke over den varme suppe med dem, man holder af. Ligesom hos de fleste ramen-yas i Japan kan du ikke reservere plads på Slurp. I stedet ankommer man og bliver skrevet på en liste, hvis ikke der er plads. De har ofte travlt, og ventetiden til at få en plads ved de høje langborde kan være op til hele 40 minutter på de travleste dage, men det er ventetiden værd! Så husk sweateren og den varme jakke i vintermånederne, da ventetiden foregår udenfor. Til gengæld får du varmen helt ind i kroppen, når du tager første, andet og sidste slurp af din ramen.

Hvor: Nansensgade 90, 1366 København K
Hvornår: Tirsdag-lørdag 17:00-21:00.
Mønt: 130 kr. for deres Veggie ramen og 135 kr. for en Shoyu eller en Shio ramen

Danskstuderende ved Københavns Universitet. Jeg tror ikke på kostreligioner, men spiser alt(!!) med måde. Mit hjerte banker for bedre, bæredygtig kaffe. Instagram er min foretrukne gastroguide og jeg elsker alt, der kan spises af en skål.