Top 5: Cocktailsteder i København

Cocktailguide - Jonas Milton

Du behøver ikke gå på kompromis i København – og slet ikke med stemningsfulde cocktailsteder. Der er interiør for enhver smag, stemninger til enhver lejlighed og cocktails med de mest mærkværdige ingredienser. Her er mine fem favoritsteder at indtage farverige og smagsfulde cocktails!

Smagsløgsforvirrende cocktails

The Barking Dog ligger i et kælderlokale på det hippe Nørrebro. Baren har skakternet gulv, hyggelige kroge med hårde sofaer og nyplukkede buketter på bordene. Med den aparte og laid back stemning kunne The Barking Dog snildt have haft både Hemingway og Fitzgerald siddende med en cocktail. Baren har et uformelt udtryk og huser både backgammon og spillet kaste gris. Her kan du få en enkelt cocktail en hverdagsaften, men også give den hele armen i weekenden.

Menukortet indeholder nogle aldeles interessante beskrivelser af deres cocktails, som for nogle er mere fancy end gode. Jeg fik deres Space Daiquiri, i den naive tro, at den nok mindede om en strawberry daiquiri. Jeg blev klogere. Den var gul, lidt sur og meget frisk! Hvis du ikke er til gul, sur og frisk, men i stedet til lakrids, vil cocktailen The Last Hipster være et valg af kaliber.

 

Hvad: The Barking Dog.

Hvor: Sankt Hans Gade 17, 2200 Nørrebro.

Hvornår: Søndag-mandag: kl. 16-24. Tirsdag-torsdag: kl. 16-01. Fredag-lørdag: kl. 16-02.

Portemonnæ: Den omtalte The Last Hipster koster 85 kr.

 

Pejs, skumfiduser og nyfortolkede cocktails

Når du udforsker Københavns cocktailbarer, kan du ikke komme udenom Balderdash. Balderdash er en kombineret cocktailbar, spirituslaboratorium og galleri, som ligger et stenkast fra Gråbrødretorv i en smuk, gammel bygning fra 1732. Væggene er prydet med bindingsværk, baren er svingende og gylden, og møblerne er et miks af dansk design og mormors klunkestole. Baren har en fantastisk stor diskokugle, grønne retrolamper mellem sprutflaskerne og en vintageglobus med lys i.

På Balderdash kan du ikke undgå at rocke med til de bløde jazztoner, føle dig lidt halvsmart og hurtigt også halvfuld, da cocktailsene er for gode til kun at snuppe en enkelt. Der er nogle spændende nyfortolkninger af de klassiske cocktails, men også nogle spritnye af slagsen de selv tager patent på. Deriblandt cocktailen The Gorilla med kakao-nibs, citron, ingefær og skumfiduser!

Med et lækkert miks af nyt og gammelt, en indbygget pejs og en tilhørende brændestabel, skaber Balderdash en indbydende og hjemlig atmosfære. Hvis du er heldig,  deler de skumfiduser ud, som du kan riste ved pejsen. Desuden har jeg hørt rygter om, at baren har en Narniadør bag et spejl. Jeg fik dog ikke selv syn for sagn, men det er vel et lidt for pirrende tip til ikke at smutte forbi selv.

 

Hvad: Balderdash.
Hvor:
 Valkendorfsgade 11, 1151 København K.

Hvornår: Onsdag: kl. 17-01. Torsdag-lørdag: kl. 17-02.

Portemonnæ: 110 – 120 kr. for cocktails.

  

Fabelagtig udsigt og lækre cocktails

Lige over Dronnings Louises bro, til højre ved Sliders, selvom det kan være svært blot at køre forbi, og så er du der. Nyeste skud på stammen i en lang række af Madklubben-initiativer ligger her. Bar Next Door hedder stedet, og når du træder ind, bliver du mødt af et blåt neonskilt, som hurtigt bliver overtaget af udsigten mod søerne, industrielle lamper og sprøde toner fra Jimmi Hendrix. På de rå betonvægge hænger et gammelt medicinskab, og i hver en krog bærer baren præg af kaktusmodens indtog.

Bartenderens klæder tendere mellem at være inspireret af Fifty Shades of Grey og De Grønne Slagtere. Men han er forfærdeligt sød, og vil med glæde hjælpe dig gennem menukortet. Cocktailbarens menukort rummer adskillelige varianter, men nr. 7 kan jeg især anbefale. Cocktailen er lavet af gin af mærket Beefeater, appelsin, kardemomme, ingefær og rødbedejuice. Lige i øjet! Bar Next Door er anbefalelsesværdig på både smag og udsigt.

 

Hvad: Bar Next Door.

Hvor:  Sortedam Dossering 3, 2200 Nørrebro.

Hvornår: Tirsdag-onsdag: kl. 16:30-24. Torsdag-lørdag: kl. 16:30-02.

Portemonnæ: Priser fra 75-95 kr. for en cocktail.

 

Cocktail serveret i chinabox med spisepinde og fortune cookie

På det smarte Vesterbro ligger Konfusion, som er en kombineret tapas- og cocktailbar. Om det var cykelturen, tjenerens søde velkomst eller Konfusion er jeg ikke sikker på, men jeg blev overvældet af en varm brise, ligeså snart jeg trådte ind. Baren oser af hygge med et væld af stearinlys, spise- og cocktailkroge i forskellige højder og sjove kufferter på de rå murstensvægge. Der er blød pop i højtalerne, hyggeligt lys fra de forskelligformede og frithængende pærer og backgammon til fri afbenyttelse. Der hænger en enkelt diskret diskokugle, og der er et glas bobler til 25 kr.

På Konfusion er der ta’ selv-vinbar, som skaber en afslappet og utraditionel stemning. Men det bedste af det hele er deres top-seje lakrids-cocktail Kung-Fu, som er serveret i en china box med tilhørende spisepinde og fortune cookies.

 

Hvad: Konfusion.
Hvor:
 Sundevedsgade 5, 1751 Vesterbro.

Hvornår: Søndag til tirsdag: lukket. Onsdag og torsdag: kl. 16-23. Fredag og lørdag: kl. 16-02 (tidligst).

Portemonnæ: 100 kr. for en Kung-Fu og 25 kr. for et glas bobler.

 

Studievenlige, klassiske cocktails

Jeg kommer fra en provinsby, hvor alle cocktailbarer og diskoteker minder om hinanden. Man kan få de samme klassiske cocktails, der er de samme læderlignende stole, og musikken er fra The Voice. Hvis du pludselig står og savner den stemning, og er blevet træt af alle de nymoderne og nogle gange for specielle cocktails, der bliver serveret rundt omkring i København, er Kant Bar et sted for dig. På Kant Bar kan du få en kæmpe strawberry daiquiri og den altid gode mojito. Der er sorte vægge prydet med spejle, pærer med forskelligfarvede fatninger hængende fra loftet, og 10 sjusser for 100 kr.

På menukortet er der lækre, klassiske cocktails med friske frugter og bær til studievenlige priser. Ved pulten er der en smart dj, der spiller en god blanding af pop og elektronisk musik. Og på døren står deres lange åbningstider.

Kant Bar ligger på Højbro Plads i København K, og er lettere gemt under en Baresso.

 

Hvad: Kant Bar.

Hvor: Højbro Plads 3, 1200 København K.

Hvornår: Torsdag-lørdag: kl. 20-05.

Portemonnæ: Cocktails 75 kr. (Til dem der er store i slaget koster flasker 750 kr.

 

//Illustration: Jonas Milton Kim Olsen

 

 

Jeg studerer dansk på Københavns Universitet, smider ofte billeder på instagram og er udpræget fan af indisk mad. Det fascinerer mig, når politiet beslaglægger digtsamlinger. Jeg er mest produktiv om morgenen. Og jeg drømmer om at deltage i billige keramikkurser.