Guide: Copenhagen Cooking 2015

Med Københavns madscene, som spirer og vokser, følger en perlerække af events og festivaler, hvor lige netop maden er i fokus. Måske nød du godt af vinterens Dining Week, måske købte du dig fattig under Chokoladefestivallen i marts, måske når du aldrig at deltage i det ene, før du hører om det andet. Og det stopper (heldigvis) aldrig. Lige rundt om hjørnet venter endnu en festival, du kan glæde dig til, nemlig Copenhagen Cooking. Spørger du folkene bag, er det en madfestival med ti dages hyldest til det nordiske køkken, sæsonens råvarer og den gode spiseoplevelse. Dét kan vi ikke sige nej til. Festivalen finder sted fra d. 21. til d. 30. august, og her er mit bud på seks cool events, som ikke behøver koste hele din SU.

 

Make honey not war

Hvad enhver madentusiast ved er, at bien har fået renæssance. Især de såkaldte bybier stjæler en del opmærksomhed. Det lader Copenhagen Cooking sig selvfølgelig rive med af, og på lørdag kan du snuse til livet som biavler. På en rundtur i København vil du blive præsenteret for to forskellige bigårde og en honningfabrik. Undervejs får du lov til at smage og si frisk honning, som du selvfølgelig kan tage med hjem og spise på din morgenyoghurt eller en sommersalat. Du kan tjekke dig selv ud i bidragt og høre eksperter fortælle om, hvorfor lige netop bybier er noget særligt. Alle disse herligheder sker, imens du nyder en iskold honningøl eller -is.

 

Hvad: En dag med bisnak, bidragt og honningøl.
Hvornår: Lørdag d. 22. august kl. 10-13.
Hvor: Sundholmsvej 34, 2300 København S.
Portemonnæ: 130 kr.

 

 

// Foto: Copenhagen Cooking. 

Peder Oxes øko-okse

Gør snakken om bier og honning dig sulten? Så frygt ikke! Økologien har 25 års jubilæum, og det skal fejres med manér. Derfor stiller kokkene fra restaurant Peder Oxe op med en langtidsstegt øko-okse, som får lov at stege i godt et døgn. Din lørdagsfrokost bliver bestemt ikke kedelig, hvis du møder op og forkæler dig selv med en del af denne veltilberedte okse i selskab med sommerlig perlebygsalat, brød og jazzmusik. Festmåltidet finder sted ved langborde på Gråbrødretorv i indre København.

 

Hvad: Et billigt, langtidsstegt og solidt måltid i økologiens tegn.
Hvor: Gråbrødretorv, 1154 København K.
Hvornår: Lørdag d. 22. august kl. 11.30-15.
Portemonnæ: 95 kr.

 

Vinsmagning under åben himmel

Ingen københavnsk madfestival uden en nørrebrosk vinsmagning. Drømmer du om at kunne imponere din omgangskreds med ekspertise i naturvin og propsmag? Det vil Copenhagen Cooking selvfølgelig hellere end gerne hjælpe dig med. I anledningen af at Jægersborgsgades Michelin-restaurant Relæ har fødselsdag, bliver en del af Nørrebroparken forvandlet til en spraglet gadefest. Relæs vinimportører, Vinikultur, har fået fløjet økologiske og biodynamiske certificerede vinbønder fra både Italien og Frankrig til København for at byde dig velkommen i vinens sofistikerede univers. Der skulle altså være god chance for at blive vinklog (og beruset).

 

Hvad: Gadefest og vinsmagning: bliv klog og fuld på naturvin.
Hvor: ”Den Gule Markedshal”, Nørrebroparken.
Hvornår: Lørdag d. 22. august kl. 13-17.
Portemonnæ: 245 kr.

 

// Foto: John Leffmann

Mediter dig mæt

Har du nogensinde tænkt over, hvad en madoplevelse gør ved dig og dit sind? Ambrosia Yogarestaurant har skræddersyet en aften til dig, der er hoppet med på bølgen med yoga og meditation – nu i samspil med mad. Her ser de mad som livsenergi og derfor som en essentiel faktor for vores velbefindende. Aftenen byder på en vegetarisk treretters gourmetmiddag, og to værter vil undervejs guide dig igennem maden på ægte yogi-manér. Drikkevarer er inkluderede og alkoholfri, og skoene skal smides, når du træder ind på Ambrosia yogarestaurant.

 

Hvad: Vegetargourmet i spirituelle omgivelser.
Hvor:
Nordre Fasanvej 230, 2200 København N.
Hvornår:
Fredag d. 28 august og lørdag d. 29. august kl. 18.30.
Portemonnæ: 285 kr. for en treretters inklusiv drikkevarer.

 

Æblerov og smagsprøver

Hvis der er noget, jeg aldrig bliver træt af, så er det madmarkeder. Den lune stemning, de svævende dufte og alle de forskellige madentusiaster, der forelsker sig i hver deres mad. Selvfølgelig byder Copenhagen Cooking på flere af den slags markeder. Var du til meditationsmåltid på yogarestauranten dagen inden, trænger du måske til at komme ned på jorden igen og spise en syndig flæskestegssandwich. Sæt kursen mod Frederiksberg, hvor Fødevaremarkedet i samarbejde med Meyers vil diske op med både flæskestegssandwiches og live pizzabagning. Flere fødevareproducenter vil være der til at fortælle om hver deres speciale, og du har mulighed for at smage nogle af de allerførste, danske æbler. Markedet er selvfølgelig gratis at deltage i, og der vil være smagsprøver og farverige øl fra Nørrebro Bryghus.

 

Hvad: Diverse stande med fødevarer, smagsprøver og livebagning.
Hvor:
Gl. Kongevej 107, 1850 Frederiksberg.
Hvornår:
29. august kl. 11-15.
Portemonnæ: Gratis.
 

// Foto: Copenhagen Cooking.

Californisk skaldyrsfest på havnekajen

… lyder for mig indbydende på alle måder. Dette fænomenale tiltag, hvor du med de bare næver fedter dig ind i dampede rejer, muslinger, grillet chorizo, sprøde majskolber og cremet aioli, finder sted hver dag under festivallen. Det er eftersigende i stil med ægte californisk beach party-tradition, og du og dine madglade venner vil få plader ved langborde under åben himmel og betragte de store dampende gryder, som tømmes ud over bordet, inden de nydes. Yummy! For at deltage i en så eksotisk aften er det bare med at bestille billet her og hoppe op på cyklen for at ramme Kayak Bar, som vi tidligere har talt med (læs artiklen her).

 

Hvad: Sommermad på havnekajen.
Hvor:
Kayak Bar, Børskaj 12, 1221 København K.
Hvornår: Hver dag under festivallen, du kan enten bestille bord til kl. 18 eller kl. 20.
Portemonnæ: 150 kr.
Tjek de mange andre indbydende arrangementer under Copenhagen Cooking ud her. Vi ses derude, og vi glæder os!