Copenhagen Cooking 2014

Mad

Det kan umuligt have gået stadens madører forbi, at Copenhagen Cooking er skudt i gang. Men vidste du, at du kan prøve en frokost uden lyd eller se på VM i risotto under madfestivalen? Næppe. Derfor guider jeg dig til ugens skæve men skønne smagsoplevelser under dette års Copenhagen Cooking.

 

Fredag 22. august

 

Okay, så du tager på ferie, lige så snart Copenhagen Cooking begynder? Helt fint. I Københavns lufthavn kan du nemlig nyde en fabelagtig treretters menu, når den geniale catering-duo I’m a KOMBO laver Terminal 2 om til en restaurant. Under navnet HALLO HELLO (international vibe i lufthavnen) kokkerer Bo Lindegaard og Lasse Askov for dig og de andre rejsende – men også for dem uden boardingpas, der blot kigger forbi til mad. I’m a KOMBO, der før har lavet pop-up restauranter på blandt andet Islands Brygge, prøver i denne omgang kræfter med en anden type social dining, der forhåbentlig vil tiltrække en masse forskellige nationaliteter. Og dig.

 

Hvad: Pop-up trerettersmenu i lufthavnens omgivelser leveret af I’m a KOMBO.

Hvor: Terminal 2, Lufthavnsboulevarden 6, 2770 Kastrup.

Hvornår: 19. august til 14. september fra 11.30 til 20.30.

Portemonnæ: Tre retter for 250 kr. og øl, vin eller limonade for en halvtreller.

 

Lørdag 23. august

Du kender måske det lidt for stille middagsbord til farmors 80-års fødselsdag; men har du nogensinde spist i et fuldstændig lydløst selskab? Du er inviteret til lydløs frokost på lørdag, når venue’et Smag Verden stikker dig et par hørebøffer og en frokost til den nette sum af 40 kroner. Hvad skal vi så have at spise? Det ved vi ikke endnu. Men tager du med til frokost uden lyd på, garanterer jeg en oplevelsesrig eftermiddag og ultimativ afprøvning af de madvaner, du er vant til. Personligt glæder jeg mig mest til smalltalk-delen med de andre deltagere. Hvordan det så end kommer til at foregå.

 

Hvad: Lydløs frokost på et langbord. Det skal nok blive sjovt.

Hvor: Prags Boulevard, 2300 København S.

Hvornår: Lørdag 23. august fra 12.00 til 13.30.

Portemonnæ: 40 kroner.

 

Søndag 24. august

 

Der er DM, og der er EM. Og så er der VM. I risotto. Det går alt sammen ned på søndag, når GRØD og Torvehallerne arrangerer en dyst i verdensklasserisotto. Fire kokke fra fire verdenshjørner får hver 30 minutter til at bikse en kick-ass risotto sammen. Det bliver intenst, når de deltagende kokke får din yndlingsrisotto til at blegne. Jeg ser mest af alt frem til Restaurant 1.th’s kok Jesper Emil Gøtz og hans lovende bud på en risotto med foie gras. Derudover er otte udvalgte amatørkokke inviteret til at deltage i mesterskabet. Nyd en bygotto (jep, risotto lavet på fiberrig byg!) fra GRØD, mens du ser evolutionen af risotto i en helt særlig klasse.

 

Hvad: VM i risotto i Torvehallerne. Se på, hep og nyd din egen bagefter.

Hvor: Torvehallernes udendørsplads, Frederiksborggade 21, 1360 København K.

Hvornår: Søndag 24. august fra 12.00 til 16.00.

Portemonnæ: Helt gratis.

 

IL MAESTRO di risotto var sidste år kokken Alessandro Jacoponis med en risotto på kantareller og vild fennikelblomst. Ku’ godt. //Foto: Gonzales Photo/Martin Fält. 

 

Tirsdag 26. august

Ohøj hipsters, her er jeres event. Slip din ydre sailor løs med en sejltur fuld af røverhistorier fra Nyhavn. Venue’et Pigen og Sømanden hylder Copenhagen Cooking med vind i håret gennem Københavns kanaler. På sejlturen, der varer omkring en time, får du ægte skipperføde til at fordøje de mange historier fra havnen; skagentoast med rejer og löjrom, Nyhavnsøl og lakridspiber til dessert. Jeg har allerede fundet sweateren frem – har du?

 

Hvad: Skip ohøj og madpakke om bord – Pigen og Sømanden fortæller røverhistorier, mens du sejles rundt i Københavns kanaler.

Hvor: Nyhavn 37, København K.

Hvornår: Tirsdag 27. august fra 19.00 til 21.00.

Portemonnæ: 139 kroner.

 

 

Onsdag 27. august

 

Vinaigrettes til salaten. Skilte saucer. Sautering af grøntsager. Der er nærmest ikke noget, jeg ikke bruger eddike til i madlavningen for tiden. Syrlighed, forklædt som eddike eller citrusfrugter, er uundgåelig i det nordiske køkken, og det kommer eddikebrygger Andreas Harder til at fortælle dig meget mere om under eddikesmagning på Copenhagen Cooking festivalen. Jeg ser allermest fem til at suge Bezzerwizzer-facts om lagring og fremstilling til mig. Sammen med nye idéer til, hvordan jeg bruger eddike i maden. Det, og en usammenlignelig stor viden om eddike, får du, hvis du tager med til eddikesmagning i Nordhavn på onsdag.

 

Hvad: Surt show aka. the grand eddiketour. Nørd helt ned med eddikesmagning på et vaskeægte eddikebryggeri (ja, de findes).

Hvor: Nordhavn Eddikebryggeri. Kattegatvej 53, 2150 Nordhavn.

Hvornår: Onsdag 27. august fra 17.00 til 18.30.

Portemonnæ: 150 kroner.

 

//Forsidefoto: Christian Lindgren.