Restaurant Bazaar – Hip eller hummus?

Mad

INDTRYK: Bazaar er her og nu og lige på. En sprudlende aktivitet. Det slås op som en hyldest til det mauriske køkken. Men det er ingen hyldest til den mauriske kultur. Ude er godt forstås på maden, men københavnske rammer er nu bedst.

Bazaar
//Foto: Anna T. Huynh

Det mauriske køkken er i centrum hos Restaurant Bazaar, Madklubbens nyeste skud på stammen. Men her er både råt og sterilt, som det vel hører sig til i år 2018. Det fremmede mauriske er ikke rigtigt lokket med ind i rummet. Ej heller i højtaleren. Poppen ruller behageligt. Play that funky music, white boy!

Lukker man øjnene lidt i og bare nyder sansebilledet, kunne man føle at være mange steder på den københavnske madscene. Mange fantastisk dejlige steder. Stemningen er i top, atmosfæren er skøn og det hele luller af fornemmelsen af at alting går både meget stærkt og meget langsomt omkring én. Egentlig en behagelig kortvarig rus. Men hvor er man egentlig?

//Foto: Anna T. Huynh

På restaurantens webhjem sættes stemningen med et gammelt citat om et endeløst festmåltid. Da jeg var forbi, var der heldigvis en ende på aftenen. Ikke at det ikke var godt. Det var det skam, helt bestemt. Men det var ingen oplevelse. Det føltes ikke som et fuldgjort forsøg. Dejligt sted at fordrive et par rare timer. Men ingen egentlig oplevelse. Vel nærmest definitionen på Madklubbens koncept?

Når det er sagt, er hummus jo heldigvis altid meget rart. Med friskbagte fladbrød, baba ganoush og falafel er der sikret god stemning omkring hvert et bord. Farverige eksotiske cocktails på jasmin og dadler pirrer yderligere. Der er helt klart gode ting at komme efter.

Den evigt populære tartar er også her at finde. Hvis man skal være hip, må man jo lege med. Her byder den op til samspil mellem det hjemlige og det fremmede. Det trygge møde mellem det rene kød og den smagfulde tahin. Det fremmede får endelig lov at løbe med lidt opmærksomhed.

//Foto: Anna T. Huynh

Bazaar søger at skabe en smuk fortælling. De byder ind på den krydrede mad, mens de pænt holder den tilhørende kultur udenfor. Kulturen er åbenbart lidt for spændende at få med til fest. Og fest må der jo være. Med en gåde af et halvt sandt og halvt falsk udsagn slutter teamet bag Bazaar, ”Vi har respekt for traditionerne og sans for nye strømninger”.

Hvad: Restaurant Bazaar

Hvor: Dronningens Tværgade 21, 1302 Kbh K 

Hvornår: tirs-tors 17:30-00:00, mad til kl. 22, fre-lør 17:30-02:00, mad til kl. 23.

Mønt: 30-125 kr. pr. ret

LÆS FLERE ARTIKLER AF FILIP HÉR

Skriv en kommentar

kommentarer

Med troen på det gode liv følger troen på den gode mad. Den spændende mad, den skæve vinkel, det funky koncept. Patriotisk århusiansk madskribent på afveje i københavnerland.