Pincho Nation – Fremtidens restaurant?

Mad

Den første app-baserede restaurant har ramt Danmark. Her optjener du bonuspoint ved at klare dig selv frem for at få hjælp hos en tjener. Er restaurantbesøg på app mon en form, vi skal vænne os til i fremtiden?

Pincho Nation Danmark

Foto:// Nanna Rylander

Tapasrestaurantkæden Pincho Nation har 45 restauranter i Skandinavien, og fredag den 2. marts fik Danmark sin første, som er åbnet i Fiolstræde i Indre By. Pincho Nation er den første af sin slags i verden – en restaurant som kører rundt via en app på din smartphone.

Når du træder ind ad døren hos Pincho Nation, kommer der ingen tjener og placerer dig. Der kommer ingen og tager dine bestillinger, og der er ingen, der bringer maden til bordet. I stedet foregår det hele på deres app. Her kan du booke bord, scrolle gennem menukortet, og når du har placeret din bestilling, vil du få en notifikation, når din mad er klar til afhentning i enten baren eller køkkenet.

Pincho Nation sætter dit indre legebarn fri 

Et besøg på Pincho Nation kan lyde meget upersonligt og besynderligt, men det var en god oplevelse. For Pincho Nation er et univers for sig selv – et cirkusinspireret miljø, hvor der er højt humør hos de tjenere, kokke og gøglere, man støder på. En blanding af store smil, dårlige jokes og jonglering med ild – hvilket åbnede op for mit indre legebarn.

Det legende bliver fuldendt i menukortet, som tager dig en tur jorden rundt. Her finder du ting som risotto, burgere, dumplings og fisketacos. Listen er lang. Du finder forresten også veganske og vegetariske retter. Her er noget i alle størrelser og for enhver smag. Typisk bestiller man 4-6 retter af priser mellem 30-50 kroner, men når legen først er i gang, er det svært at beherske sig selv. Heldigvis er der altid mulighed for kun at bestille 1-2 retter ad gangen gennem appen, for derefter at vurdere hvad næste træk skal være. Deres drikkevarer er en hel legestue for sig selv. Menukortet rummer et mangfoldigt udvalg af farverige drinks med/uden alkohol, som er baseret på ens yndlingsslik fra barndommen. Bestil fx en drink med søde ferskener, lakridsdødningehoveder eller sure, blå sodapops. Får du æren af at gå en tur på toilettet, stiger dit restaurantbesøg til nye underholdende højder – men det som sker på toilettet, lader jeg være en hemmelighed, så du kan blive glædeligt overrasket.

Teknologi mindsker hyggen

Selvom jeg havde en god oplevelse hos Pincho Nation, kunne jeg ikke lade være med at tænke på, hvad der foregik på restauranten. For er det fremtiden, at vores restaurantbesøg foregår udelukkende teknologisk? Kan den personlige betjening blive erstattet helt? Det er en skræmmende og ikke særlig rar tanke. Der er også et andet problem. Når alting foregår på telefonen, kan den komme til at ligge for meget fremme på bordet. For mig er det ærgerligt, at man skal opfordres til konstant at se på sin telefon frem for at være til stede i nuet og hygge sig med dem, man har valgt at spise middag med. På mange punkter tager telefonen for meget af vores tid og opmærksomhed i forvejen, og netop derfor er jeg også skeptisk for, at et så intimt, hyggeligt og ekstraordinært rum, som et restaurantbesøg kan være, nu også skal baseres på telefonen.

For at Pincho Nation skal være en god oplevelse er mit bedste råd, at man skal kunne kontrollere sin ubrydelige lyst og bekæmpe den fristelse, det er, at bladre rundt i app’en, for ellers kan man hurtigt komme til at blive fortabt i den. Benyt kun telefonen, når der er brug for den. Eller pak den væk og vær til stede med dem, du holder af.

Hvad: Restaurant Pincho Nation

Hvor: Fiolstræde 44, 1171 Kbh K 

Hvornår: man-tors 17-22, fredag 17-22:30, lørdag 12-22:30, søndag 16-21:30 

Mønt: 30-50 kr pr. ret

LÆS FLERE ARTIKLER AF MARIE HÉR