Natten på Maccen

Mad

McDonalds //Foto: Anna Huynh

Cheeseburger, en ristet med det hele, durum med chilisauce, pizza med dressing og nuggets badet i sursødsovs. Natmad er en sær størrelse, som vi er mange, der tyr til. Ligeså mange forskellige former for føde, der kan indtages efter midnat, ligeså mange holdninger er der til, hvad man skal spise. Tag med mig mod Den Gyldne Måges gule neonskær en fredag nat for at se, hvad der sker, når alkoholen flyder i årene, øjnene er trætte og kroppen kræver orange smelteost, usaltede bøffer og masseproduceret friture.

 

Klokken er 04:00 på McDonald’s på Kongens Nytorv. Synet af trætte, kække og fulde mennesker i køen foran kassen overvælder mig. Ligesom alle andre føler jeg en trang til at spise alt i det øjeblik, jeg træder ind. Men selvom der er et kæmpe udvalg, ender de fleste alligevel med den velkendte cheeseburger.

Da jeg var barn, fik jeg altid Happy Meal med cheeseburger, men det var kun, indtil jeg blev klogere. Den lille osteburgers popularitet er derfor et mysterium for mig. Bollen er tør, osten er som plastik og bøffen smagsløs. Alligevel er det den, jeg kender flest, som hungrer efter. Det må undersøges, men jeg får hurtigt samme svar fra alle.

 

Du er næsten sikret ingen ventetid på burgeren, og den billige pris muliggør, at du snildt kan købe tre. Mange ville egentlig hellere spise noget andet end den lille osteburger, men de ender alligevel med den gang efter gang. Andre opgraderer den billige sag med ti ekstra pickles eller Chili Cheese Tops.

Der bestilles også et hav af andre mere eller mindre mærkelige ting. Nogle laver deres egne kombinationer og fylder deres burgere med fritter, nuggets eller andre burgere. Det gør de både for at videreudvikle smagen, men også for konkurrencens skyld. For det er da væsentligt at vide, hvor hurtigt man kan spise en dobbelt Big Mac.

Mærkelige og sjove madvaner bliver der ikke lagt skjul på, og jeg er da også selv en af dem, som står og har mest lyst til en Chicken Salsa uden salsa, hvilket mange har stillet spørgsmålstegn ved.

 

 

McDonalds

McDonalds //Foto: Anna Huynh

 

Det virker ikke til, at der bliver gået meget op i sundhed, når først alkoholen er i blodet. Tværtimod. Jo større, jo mere, jo bedre. Alligevel ser jeg flere, som vælger at købe vand i stedet for den obligatoriske sodavand. De forsøger at spare på kalorierne og komme tømmermændene i forkøbet. Måske skulle jeg overveje samme plan. Andre har anderledes tømmermændsteorier. Chokolademilkshake, nuggets eller en Filet-O-Fish er for nogle vidundermidlet mod tømmermænd. Det burde undersøges, om teorierne holder eller ej. For en burgermenu som garanterer at man bliver tømmermændsfri, ville sælge godt.

Endelig er det blevet min tur, og jeg bestiller efter mange overvejelser en Chicken Salsa uden salsa og Chili Cheese Tops , som jeg plejer. Jeg kaster et sidste blik ud på alle menneskerne på McDonald’s på Kongens Nytorv. Der er grupper, som sidder og evaluerer nattens forløb, imens andre er ved at falde i søvn med hovedet i deres mad. Nogle køber glædeligt mad til nye venner, hvorimod en anden, omringet af fedtet mad og fulde mennesker, har gang i flirteri og kærlighedserklæringer.

 

Om det er alene eller sammen med andre, så er det for mange hverken den første eller sidste gang, de står i køen. Den gyldne og lysende måge lokker ofte med sit velkendte bud på din natmad.

I nat vil jeg forsøge at spise den fedtede natmad færdig, inden jeg rammer dynen. Det er nemlig lidt svært til tider, og jeg vil da også vove at påstå, at jeg ikke er den eneste, som er vågnet i ske med en halv Big Tasty og to Chili Cheese Tops.

SEO-nørd med en kæmpe svaghed for alt der har med fisk, ost eller kolde øl at gøre - måske også sammen. Jeg løber København rundt i min fritid og er afhængig af DR. Jeg kan ikke lide oliven, men får aldrig nok af det asiatiske køkken.