MADREDAKTIONEN ANBEFALER: COPENHAGEN COOKING & FOOD FESTIVAL

Fra d. 18.-27. august vil byen flyde med mad, drikke og god stemning. Det er nemlig Copenhagen Cooking & Food Festival. Det betyder samvær, beruselse og udvidelse af den gastronomiske horisont. Og tømmermænd, selvfølgelig. Ergo en komplet tilfredsstillelse af sanserne. Madredaktionen anbefaler en håndfuld arrangementer, vi bestemt mener, du bør overveje at deltage i. God fornøjelse.

 

Denne guide er skrevet af Sigrid Duekilde, Kathrine Karlshøj, Erik Meincke Thøgersen og Line Stibinsky.

 

Illustration//: Amalie Ingeborg Hjelm 

 

LIKØR & LTTERATUR @DET VAR ZITTANS

Hvornår: 18. august kl. 18:00-20:00 Mønt: 125 kr. Køb billet hér.

 

Det kan sagtens være, at det er min nørdede person som danskstuderende, der finder dette event lækkert. Ellers er det bare tanken om likør, der vækker min interesse. Fordi likør lidt er sådan en mormorting. Noget der minder mig om tunge klunkemøbler og kaffe på store røde termokander. Men som med så mange andre madtendenser med rødder i fortiden, fornyes og fortolkes der konstant, og det gamle bliver hipt, når Det Hemmelige Likørselskab og boghandlen Det var Zittans på Amager slår sig sammen om højtlæsning af den svenske bog ”Med kup og kaffelikør”, imens der serveres økologisk likør. Udover højtlæsning bliver du selvfølgelig præsenteret for likørerne, og får serveret en dessert til. Læn dig tilbage, slå ørerne ud, og lad svælget bade i procenter.

 

KREBSEGILDE @VINSKABET

Hvornår: 19. august kl. 14:00-22:00 Mønt: 50-350 kr. Køb billet hér.

 

Sommer i Danmark betyder for mange pil-selv rejer, krebs, muslinger og fisk. Vi er ret begejstrede for mad fra havet, ligeså snart solen rammer vores små ansigter, og vi kan skåle i kølig rosé. Vinskabet, som vi er vilde med, sørger i år for at stille dette behov. Mæsk dig i krebs og skalddyr serveret med aioli, mayo og salat ved langborde. Efter det overdådige måltid vil der blive serveret svensk ost og knækbrød. I baren bliver der langet øl og naturvin over til fornuftige priser, og under hele middagen vil gypsy jazz bandet Alaska Blonde spille. Jeg har efterhånden besøgt Vinskabet en del gange, og både nydt vin, øl og diverse anretninger af fisk og charcuteri, og tør derfor love at både smagsløg, halse, ører og hjerte vil føle sig forkælet denne aften.

 

SEED EXCHANGE – EN FEST FOR GASTRONOMI OG LANDBRUG @FARM OF IDEAS

Hvornår: 19. august – d. 20. august kl. 12:00-21:00 Mønt: Gratis, men du kan købe billetter til spændende workshops hér.

 

Lej en bil på GoMore, og tag en tur på landet. Okay, jeg ved godt, der er langt til Kirke Såby, men jeg lover dig, at hele Københavns madscene kommer til at være der. Du kan møde Nørrebros BÆST og deltage i deres workshop. Du kan købe picnickurv med Bonderøvens hjemmekærnede smør på Mirabelle brød. Og du kan møde manden bag Amass; Matt Orlando og mange flere stjernekokke. Jeg tiltales især af mødet mellem gastronomi og landbrug – for det er lige der, at jeg synes maden bliver allermest interessant. Det hele foregår på en mark med glade grise i baggrunden og natur og udsigt så langt øjet rækker. Og med den danske sommers kærlighed for regn vil jeg anbefale at medbringe gummistøvler og regnjakke.

 

EATALYS PIZZAWORKSHOP @ISRAELS PLADS

Hvornår: 20. august kl. 10:00-19:45 Mønt: Voksne: 130 kr. inkl. gebyr, børn under 15 år: 100 kr. inkl. gebyr. Køb billet hér.

 

Kombinationen af tomatsauce og smeltet ost leder straks mine tanker hen på min ultimative yndlingsspise. Pizza. Der findes INGEN dårlige pizzaer. Kun super-gode pizzaer. Og det er lige, hvad du kan lære at lave på denne søndag til Eatalys pizzaworkshop. Lær at form din egen pizza og vælge den rigtige topping. Så kan din hjemmelavede pizza sende dig fluks tilbage til den italienske stemning i Roms gader. Kan du også høre anslaget til Bella Notte?

 

Illustration//: Amalie Ingeborg Hjelm 

 

TOP DOG CHARITY @ISRAELS PLADS

Hvornår: 21. august kl. 17:00-19:00 Mønt: Gratis adgang, 100 kr. pr. hotdog.

 

Top Dog Charity må siges at være lidt af en klassiker under Copenhagen Cooking & Food Festival , og det er intet under, når tidligere udgaver bl.a. har budt på Paul Cunninghams stormtrooper klædte kokke, Rasmus Munks (a.k.a. The Alchemist) eksperimenter, og Restaurant Brors leg med ofte oversete udskæringer (deres pølse var sidste år bl.a. baseret på kokusse og tyretestikler)

I år samles kendte kokke fra hele verdenen, for at konkurrere om hvem der kan skabe den bedste hotdog. Deres værker vil bliver bedømt af prominente navne som Rasmus Kofoed og Ole Troelsø, og det bedste ved det hele er, at hele overskuddet går til et godt formål.

 

DANMARK VS. SVERIGE – GASTRONOMISK LANDSHOLDSKAMP @CROWN PLAZA COPENHAGEN

Hvornår: 21. august 18:00-22:00 Mønt: 1.500 kr. Køb billet hér.

 

Det går sjældent stille for sig når Danmark og Sverige tørner sammen. Om det så er i fodbold, curling eller som nu gastronomi. Der er ingen Christian Eriksen eller Zlatan Ibrahimovic på banen, men det er alligevel en dyst mellem landshold, når der inviteres på middag hos Crown Plaza. De to kokkelandshold vil dyste om, hvem der kan lave den bedste tre-retters menu, ud fra nogle forudbestemte råvarer. Det er en sjælden mulighed for at opleve de danske kokketropper på tæt hold, og rygterne siger, at Prins Joachim, som er protektor for det danske kokkelandshold, kommer og spiser med.

 

SØNDERJYSK DESSERTMIDDAG @TORVEHALLERNE

Hvornår: 22. august kl. 17:00-18:00 eller 19:00-20:00 Mønt: 300 kr. inkl. Gebyr. Køb billet hér.

 

Jeg har længe drømt om et aftensmadsmåltid kun bestående af desserter. Søllerød Kros dessertteam er taget til København i forbindelse med Copenhagen Cooking & Food Festival, og her lader det til, at min drøm kommer til at gå i opfyldelse. Her bliver der serveret en tre-retters menu – kun bestående af desserter – og dertilhørende Cold Hand Winerys prisvindende frugtvine. Jeg glæder mig til at se, om en dessertmiddag følger samme udvikling, som en klassisk suppe, steg og is-middag, der normalt starter i det lette, for derefter at gå over i det salte og mere tunge og så slutte i det søde hjørne. Jeg glæder mig!

 

3 DIAGNOSER – 6 RETTER @RESTAURANT INVO

Hvornår: 24. august kl. 18:00-23:00 Mønt: 670 kr. (1.140 kr. inkl. vinmenu). Køb billet hér.

 

Kan mad være et talerør? På Restaurant INVO mener de, at gastronomi er et værktøj til at formidle svære emner og gøre dem spiselige (bogstavelig talt). Til Copenhagen Cooking & Food Festival vil de iscenesætte tre sygdomme med seks retter mad i en nyfortolkning af måltidet. Det er en ny måde at indtage middagen og blive klogere samtidig. Efter aftenens stimulering af alle sanser skulle gæsterne gerne gå derfra med en dybere indlevelse og forståelse for sygdommen. Det er ikke blot en personlig forklaring om livet med sygdomme, men en helhedsoplevelse, som giver langt mere end kolde fakta og tørre tal, som vi normalt udsættes for.

 

SWISS ALPINE MARKET @ DEN SCHWEIZISKE AMBASSADE

Hvornår: 25. august kl. 14:00-18:00 Mønt: 60 kr. Køb billet hér.

 

I Schweiz kan de lave ure og schweizerknive og ost. Så langt rækker de flestes viden typisk om Schweiz men heller ikke ret meget længere. Hvis din viden er begrænset til dét, og du er nysgerrig på det schweiziske køkken eller bare godt kan lide ost, så sving forbi ambassaden i Hellerup. Her vil være masser af ost og pølse, vin fra alperne, som dårligt kan opdrives i Danmark, og grillmad tilberedt på schweizisk manér. At smage på fremmede køkkener er altid en god ide. I vesten har vi efterhånden næsten et fælles køkken, hvor de samme retter kan fås i alle byer, så du altid kan finde din favoritmad og dårligt nok ved, hvad der er lokal mad for hvert land. Det er da faktisk lidt ærgerligt. Der vil også være konditorkager til dessert – det er nemlig også lokalt for Schweiz.

 

Velbekomme, bunden i vejret og skål.

Kærligst, Madredaktionen.

Madredaktør med hang til gin, snackpølser og store følelser. Skriver meget poesi og squatter tungt. Har lært at elske koriander. Har ikke lært at elske østers.