En festival gjort op i måltider

Over de seneste år er den gastronomiske scene på Roskilde Festival, i takt med den almene danskers interesse for mad, vokset en del. Vi taler ikke længere bare om fedtede burgerjoints og Gringos Nachos (bevares – det ér et must), men om decideret madkultur. En Foodcourt hvor restauranter, vi kender fra det københavnske bybillede, laver små boder og  sælger deres signaturretter. Det brede udvalg behager både den almindlige festivalgænger, men også en sulten, ung dame som mig, der godt kan lide variation og udvalg. Kan du ligesom jeg spise flere fuldvoksne måltider om dagen, især efter en masse øl, så læs med og bliv inspireret til dine kommende festivalmåltider.

 

//Foto: Gorm’s Instagram

 

Den til din morgenbrandert

Vi kender det alle sammen, vi vågner, og vi fortryder at vi vågnede. Enten fordi man er ædru og morgenfrisk, hvorefter man møder synet af en hærget camp og en eksplosion af affald og tomme dåser. Ellers vågner man, som de fleste af os, med en hæs stemme, et dunkende hoved og erindringen om ens solooptræden i twerking fremført for hele West aftenen inden. Uanset hvilket et af de mennesker du er, så er du helt sikkert sulten.

 

Hos Gorms Bornholmer Biks kan du få ”Good morning Bornholm”, som indeholder fuldkornsbrød, smør, æg, sprød gris og bønnesalsa, til i alt 40 kr. Herligheden kan passende skylles ned med en most fra Bornholms Mosteri til en flad 20’er.

HVOR: Foodcourt, musikområdet.

 

Dit morgenmåltid parrer du selvfølgelig med en kaffe fra en af Peter Larsen kaffeboderne som er at finde flere steder. En stor kop friskbrygget for 30 kr.

HVOR: Flere steder på både musik- og campingområde.

 

 

//Foto: Ganeoggaffel.dk, taget hos Foodjam

 

Den til din middagsrus

Timerne går, og du får det bedre. Solbrillerne sidder, hvor de skal, du har allerede røget 10 cigaretter og er blevet udnævnt som konge eller dronning af ølbowling. Musikken spiller, solen skinner, og du er ovenpå. Jo flere øl du får drukket, des mere kan du mærke sulten rumstere i dine indre organer. Du skal have noget at spise, og det skal være let, hurtigt og lækkert.

 

Hos Foodjam laver du din egen mad ud af udvalgte, økologiske råvarer, som stilles til rådighed. Her er alt fra grøntsager til frugt og fisk. Det koster en 50’er, og du kan drikke øl med dine venner, imens I kokkerer.

HVOR: Campingområde P, ved bycentret i øst.

 

Hvis du er til en mere klassisk, dansk frokostanretning, kan du hos Aamanns få traditionelt, veltilberedt smørrebrød. Du kan få en med hjemmerørt hønsesalat, og en med lækre danske kartofler, hver til en pris af 55 kr.

HVOR: Musikområdet, nær Pavillionscenen.

 

Det er sommer, og selvom man er på en festival, skal man have is. Det er faktisk noget nær det bedste middel mod tømmermænd. Hansens Isbil, som normalt holder til på Islandsbrygge, er også at finde på festivalpladsen. Hos den fine pastelblå bil kan du få iscreme og iskugler. Et bæger med 3 kugler koster 45 kr.

HVOR: Musikområdet, Urban Zonen.

 

//Foto: Christian Hjorth

 

Den til din aftensmadsfest

 

Nu peaker det. Livet har aldrig føltes så let. Du er formegentlig fuld, men på den der eminente måde hvor hele livet lige pludselig giver mening. Du har bevæget dig væk fra campen og ind på musikområdet. Nu kommer det; dagens næstvigtigste måltid. Måltidet der skal sørge for, at du kan holde dig oprejst og velfungerende indtil kl 04. Måltidet der måske definerer, hvor meget du kan huske i morgen. Det skal være mættende, fyldigt og gerne kunne indtages med én hånd, så du kan have en drink i den anden.

 

Ingen Roskilde Festival uden Meyers flæskestegssandwich. Du har uden tvivl hørt om ølandshvedebollen spækket med saftig gris, hjemmelavet rødkål, pickles og sennepsdressing. Hvis du ikke har smagt den endnu, så må dette være året, du tager chancen. Tro mig; du vil ikke fortryde at have brugt de 75 kr., den koster.

HVOR: Musikområdet, Urban Zonen.

 

Hvis ovenstående på mystisk vis ikke frister, kan du hos Barburrito få en gang mexikærlighed. Her serveres både tacos med kylling og gris og diverse lækre burritos. Barburrito har vundet mange hjerter på sin Take Away og Diner på Gothersgade og restauranten på Skindergade i København. Mon ikke det også bliver tilfældet på festivalen i år? Prisen er endnu ukendt.

HVOR: Foodcourt, musikområdet.

 

Når du er ved at køre død i de lunkne dåseøl, kan du hos Sauna Bar få læskende drinks. Bestil en ”easy going” og du får rom, limejuice, sirup og gingerale til 65 kr.

HVOR: Foodcourt, musikområdet.

//Foto: Anne-Sofie Bau Madsen

 

Den inden du går kold

 

Her kommer måltidet, som jeg vil definere som værende det vigtigste. Det er i hvert fald det måltid, jeg personligt altid glæder mig mest til, og når jeg får det serveret, er jeg på randen til tårer af taknemmelighed. Det er natmaden. Maden du spiser øjeblikket inden, du falder i søvn, nogle gange imens du falder i søvn. Dette måltid må på ingen måde have noget at gøre med palæo, LCHF (low carb high fat) eller andre foruroligende madtiltag. Det skal være high fat, high carb, high everything.

 

Folkekøkkenet serverer måltidet, du søger, og de har åbent til kl 04, så du kan lige akkurat nå det, inden du går kold. Her får du en omgang fuldfed stegt flæsk, med tyk persillesovs og hvide danske kartofler til 69 kr. Det perfekte grundlag for at dæmpe dine kommende tømmermænd.

HVOR: Gloriazonen, musikområdet.

 

 

 

 

 

 

 

Madredaktør med hang til gin, snackpølser og store følelser. Skriver meget poesi og squatter tungt. Har lært at elske koriander. Har ikke lært at elske østers.