Mad About Copenhagen bringer madness på tryk

Mad

//Foto: Mad About Copenhagen

INDTRYK: Instagramfænomenet Mad About Copenhagen forbereder et spring fra sociale medier til print. I en ny bog, vil de skildre den københavnske madscene ved at dykke ned i 50 forskellige spisesteder, der alle er med til at give farve og smag til vores lille hovedstad. 

I København er det ingen hemmelighed, at madscenen omfavner meget bredt. Her er der noget for næsten enhver. Men i et hav på hundredvis af restauranter og endnu flere caféer, barer og takeaway-steder kan det være svært at vide, hvor man skal gå hen. Heldigvis har holdet  på Mad About Copenhagen finkæmmet fortovene i byen og gjort det til deres formål at finde juvelerne og præsentere nogle af dem for dig.

 

Mad About Copenhagen og pigen fra England

En af hjernerne bag konceptet Mad About Copenhagen hedder Hazel Evans, og hun kommer oprindeligt fra de britiske øer. For fire år siden landede hun i Danmark og var klar til at slubre og spise alt det bedste fra den københavnske madscene. Hun lærte dog hurtigt, at de turistguides, hun læste på internettet ikke ligefrem mødte hendes forventninger. Derfor trak hun et par gode sko på, og begav sig selv ud i det grå, danske vejr. Og da frøken Evans først havde sat det lange ben forrest, udviklede det sig hurtigt der fra. I sin udforskning af København opdagede hun, at byen indeholdt meget mere end blot Michelin-restauranter og gravad laks på fuldkornsbrød. De bedste steder anbefalede hun videre igennem instagramkontoen @madaboutcopenhagen, som hurtigt tiltrak en masse folk, der kom alle mulige steder fra. Idag har Mad About Copenhagen over 70.000 følgere, og Hazel er ikke længere den eneste, der arbejder på kontoen. Med sig har hun nu sine to partnere Marie Abildhauge Olesen og Antonio Rosado. Som seneste skridt på rejsen, har de besluttet at lave Mad About Copenhagen – The Book, og det er lykkedes dem, på under en måned, at crowdfunde over 100.000 kroner til udgivelsen af deres egen bog.

 

Fucking toast og nitrogen-is

Tidlig formiddag, torsdag d. 5 april, blev der rystet en stor champagne åben på Villa Kulturs balkon på Østerbro. Det var netop blevet officielt, at det var lykkedes at indsamle penge nok til, at der ville komme en bog fra Mad About Copenhagen. Bogen, der får samme titel, er kulminationen af alt det, Mad teamet har prøvet og oplevet hen over de sidste fire år. Bogen udkommer på engelsk og i den, vil man kunne opleve en masse skæve og finurlige steder i København.

Læs  for eksempel om der, hvor kokke gror svampe ud af gammelt kaffegrums. Eller der, hvor der laves is uden frysere. Eller der, hvor en enkelt pølsemand formår at gøre den traditionelle danske hotdog-oplevelse til noget helt særligt. Kom bag om scenerne på steder som Noma, Fætter Fætter og Vinhanen, og bladr dig igennem umulige opskrifter, interviews, stemninger og selvfølgelig masser af skarpe billeder af overdådig mad

Ingen af de steder, du finder i bogen har kunnet købe sig adgang, og alle stederne er udvalgt så de tilsammen repræsenterer en bred vifte af de køkkener, der findes i København. Hazel Evans fremhæver selv, at deres formål med bogen er at åbne den københavnske madscene for alle, der har en interesse i byen, eller som føler sig som en københavner. Der skal være noget nyt, både for dem der besøger byen for første gang, men også for dem, der har boet her i 20 år.

Mad About Copenhagen – The Book udkommer først til oktober, men det er muligt allerede at forudbestille den og desuden få nogle lækre vouchers til nogle af de 50 steder. Dette kan du gøre indtil d. 12 april via deres kickstarter, som du finder her.

Madredaktør, økonomistuderende og illustrator. Er typisk den gæst, der spiser alle dine kanapéer, hvis du ikke holder øje med mig. Kan heller ikke holde fingrene fra frisk pasta, friskbagt brød og flødeskum.