En personlig guide til Copenhagen Cooking & Food Festival

Mad

Den årligt tilbagevendende københavnske festival, Copenhagen Cooking & Food Festival, løber af stablen i slutningen af august, og jeg skal med denne gang. I programmet kan man finde et væld af kulinariske muligheder i både lave og høje prisklasser, og det kan være svært at finde rundt i madjunglen. Derfor tilbyder jeg her min personlige guide til, hvad der især har fanget min opmærksomhed.

//Foto: Copenhagen Cooking & Food Festival

Fredag 24. august til søndag 2. september vender Copenhagen Cooking & Food Festival tilbage med festivalcentrum på Israels plads. Her hyldes den københavnske gastro-scene og det fantastiske madland, som København er blevet til.

Det er en festival, der desværre har undsluppet mig tidligere – men i år skal jeg være der.

Jeg vil være en del af de 90.000 madinteresserede gæster, som alle har entusiasme for mad tilfælles. Jeg skal være med til at hylde det nordiske køkken, sæsonens råvarer og den gode, hyggelige spiseoplevelse.

Men i løbet af festivalen bliver der udbudt mere end 100 events og arrangementer. Det kan blive et rent madeventyr, men også et eventyr, som kan blive svært både at overskue og at planlægge (og have råd til – især efter en sommer med lidt for store spenderbukser på).

Men i år er året, hvor jeg skal prøve festivalen af og præsenteres for de nyeste tendenser inden for den verden, jeg holder mest af.

Jeg har derfor lagt en plan for min jomfrutur på Copenhagen Cooking & Food Festival, som du kan lade dig inspirere af.

//Foto: Syltet

Sylteworkshop med Syltet

Fra første gang de syltede rødløg og jeg mødte hinanden, har jeg aldrig kunnet slippe dem igen. De er på alle måder en nødvendighed mit køleskab, og jeg kan bruge dem i tæt på alle køkkener.Men mon ikke man kan sylte andet end rødløg?

For at få svaret tager jeg til sylteworkshop med Syltet, hvor de har lovet, at man kan udforske alle de uendelige muligheder, der er inden for sylteverdenen. Syltet ønsker at ruske op i syltekategorien og vise, at det syltede køkken både kan være sprødt, smage virkelig godt og være langt mere end rødbeder på tørre rugbrødsmadder.

Der bliver syltet dagen lang, så der er rig mulighed for at nå forbi og få et par tricks. Måske lykkes det mig endda også at finde det lille glas af syltede sager, som kan revolutionere mit køkken endnu en gang.

Hvor: Israels plads

Hvornår: søndag 26. august kl. 10.00-17.00

Pris: 10 kr.

Bæredygtig Bingo og Boder på torvet

Hvem er ikke vild med en omgang bingo? I hvert fald er jeg pjattet med at mærke bingorusen. Spændingen når tallene bliver råbt op og glæden ved at vinde noget, som man ikke vidste, man havde brug for. Derfor skal jeg på Gråbrødretorv til årets bingo under festivalen.

Når bingokampen tærer på alle mine kræfter, vil der være boder fyldt med fisk, skaldyr, kød og kolde drikkevarer til at køle mig ned og give mig pusten igen. Og så bliver alt overskudsmad fra arrangementet givet videre, så intet går tabt – hvilket jeg synes, er et helt fantastisk tiltag.

En bingoplade koster kun en 10’er, så der er ingen undskyldning for ikke at hive alle du kender med til bingoaften. Men husk at reservere jeres bingoplader inden.

Hvor: Gråbrødretorv

Hvornår: fredag 24. august 16.00-23.00

Pris: 10 kr

//Foto: Kasper Karup / www.nuna.life / Vegetarisk Festival

 

Vegetarisk Festival

Er du fuldstændig med på beatet i forhold til plantebaseret mad, eller er du stadigvæk en smule skeptisk, ligesom jeg selv?

Hvad end du hælder mest til, kan du tage et smut ud på Tiøren ved Amager Strandpark til Vegetarisk Festival, hvor der vil være noget for enhver smag fra det grønne og planterige køkken.

Jeg selv vil tage et smut derud i løbet af fredag til søndag for at opleve de 30 madboder og 20 boder med salg af produkter, som er 100% plantebaseret. Der vil desuden være tre store telte med masser af spændende foredrag, politiske debatter og inspirerende madlavningsworkshops. Måske jeg kan blive klogere og mere begejstret for den grønne verden?

Festivalen er gratis, og der vil være rig mulighed for at spise i grønne omgivelser, stifte bekendtskab med nye vegetariske retter eller få et kærligt gensyn med ens favoritter.

Hvor: Tiøren, Amager Strandpark.

Hvornår: fredag 24. – søndag 26. august kl. 12.00-00.00

Pris: Madboder, stande og en del af aktiviteterne er gratis. Andet kræver billet.

 

Snaps’n’Disco

Som de selv skriver: “Snapsecocktails, diskomusik & aftensol – what’s not to love?” – og jeg giver dem ret.

Snaps er for mange et element, der skal overstås til den årlige julefrokost, og jeg selv har haft det præcis på samme måde. Men for et par år siden stiftede jeg bekendtskab med snapsecocktails, og det kan uden tvivl anbefales. For forenes snapsen med nøje udvalgte ingredienser, kan den komme op i et højere luftlag, som alle bør opleve.

Men husk at spise hjemmefra, for der er ikke mad til arrangementet. Til gengæld er der masser af læskende drikke og fart på dansegulvet til disko, hvilket er en sikker opskrift på en god aften, når maven er fyldt.

Bag arrangementet står den moderne akvavitbar Rastløs, som på Nørrebro skaber harmoni mellem smagfulde snapsedrinks og god stemning. Så jeg siger bare: ”What’s not to love?”

Hvor: Israels plads

Hvornår: lørdag 1. september kl. 18.30-22.00

Pris: Gratis

 

Smag på Vietnam under den danske sommerhimmel

Jeg har en kæmpe svaghed for vietnametisk mad – men også for området ved cykelslangen på Havneholmen. Og begge dele i samspil med musik, kunst og langbord kan jeg få, når Lé Lé Street Kitchen afholder vietnametisk arrangement.

Lé Lé Street Kitchen har længe serveret vietnametiske street food-klassikere i de københavnske gader, men til tider bliver det – for en erfaren Vietnamrejsende som mig – en smule for ’poppet’ og nordisk.

Derfor håber jeg på at få lov til at smage på det mere autentiske vietnametiske køkken denne aften, og forhåbentlig få tilfredsstillet alle mine sanser. For det er det køkken, som uden tvivl varmer mit madglade hjerte mest, og som jeg vil anbefale alle at stifte bekendtskab med.

Hvor: Fisketorvet

Hvornår: lørdag 25. august kl. 19.00-21.00

Pris: 250 kr.

//Foto: Rasmus Flindt Pedersen / Copenhagen Cooking & Food Festival

 

Danskstuderende på KU med en kæmpe svaghed for alt der har med chokolade, ost og kolde øl at gøre. Jeg løber København rundt i min fritid, og er afhængig af Instagram og grød til morgenmad. Kan ikke lide oliven, men kan aldrig få nok af asiatisk mad.