Romankoncert rummer hjertesorg og lyserøde lamper

I begyndelse af december var VINK, inden alt igen lukkede ned, til en romankoncert med forfatter Tine Høeg og musiker Simon Brinck. Koncerten var en kunstnerisk sammensmeltning af guitarens bløde toner og ungdomspoesi fra Høegs nyeste udgivelse Tour de Chambre

På det nye kulturhus i Tingbjerg optrådte Tine Høeg og musiker Simon Brinck med deres fælles udviklede koncept romankoncerten Tour de Chambre. Her blev publikum inviteret ind til en times oplæsning af Tine Høegs seneste roman af samme titel kombineret med tonerne af Simon Brincks guitar.

Romanen Tour de Chambre blev i maj udgivet på det 2020-opstartede Gutkind forlag. Tour de Chambre er en kærlighedsfortælling fra start tyverne, hvor hovedpersonen Asta forelsker sig i August, der bor på samme kollegie som hende selv. Dette spor blandes med et nutidsspor, hvor Asta er ti år ældre og i forbindelse med en mindehøjtidelighed ser tilbage på ungdommens første store forelskelse. Det er netop dette forelskelsespor, der til aftenens romankoncert bliver oplæst og fortolket. “Et musikalsk heartbreak” kalder arrangørerne det selv.

Romankoncert
Forfatter Tine Høeg og musiker Simon Brinck i Tingbjerg kulturhus
// Foto: Line Caroline Møller Christensen

Et lydunivers i pangfarver

I et lysviolet, rosa og pink lys står Tine Høeg på scenen i en ekstravagant pangblålilla kjole med guldblomster og pufærmer. Hun er som altid én, man lægger mærke til. Scenen her i Tingbjerg er sat teatralsk og stemningsdannede og skaber med succes et intimt og omsluttende rum. Her bliver lytteren trukket ind i Tour de Chambres univers og ungdommens forvirrende og hjerteskærende forelskelse.

Romankoncerten er en spændende hybridgenre mellem oplæsning og koncert, et barn af mødet mellem litteratur og musik. Et ganske særligt lydunivers bliver skabt i dette krydsfelt. Her er der mange ting, der fungerer, og samtidig potentiale til at udvikle på konceptet. Intimiteten af rummet virker afgørende for oplevelsen, og det fungerer særligt godt, at den litterære substans, selve fortællingen, er intens og knugende. Musikken skifter tempo, og netop disse forskellige tempi vejleder lytteren, som på forløsende vis kan give sig hen til fortællingen.

Forfatter Tine Høeg og musiker Simon Brinck i Tingbjerg kulturhus.
//Foto: Line Caroline Møller Christensen
Skiftende nuancer af rosa og lyserødt lys prydede romankoncerten
// Foto: Line Caroline Møller Christensen

En forfriskende litterær oplevelse

Uanset om man har læst romanen på forhånd eller ej, bliver man trukket ind i Tine Høegs ungdomsunivers til denne romankoncert. Hybridgenren føles ny, og koncerten var på mange måder en forfriskende litterær oplevelse. Tilmed en oplevelse, som måske vil kunne trække nye publikum til den oplæste litteratur. Netop fordi man som lytter bliver stimuleret på forskellige vis af mere end ordenes betydningsdannelse, nemlig også af den følelse som stemme, guitar og et rosalilla lys i samskabelse kan fremtrylle.

.

Tine Høeg og Simon Brincks romankoncert Tour de Chambre er på turné og kan, hvis kulturlivet får lov at åbne igen, opleves en række forskellige steder i løbet af vinteren.

Fremtidige koncerter:

16. januar: Empire Bio (Kbh) – find billetter her.

3. februar: Snurretoppen (Stevns) – find billetter her

14. februar: Teater Republique (Kbh) – find billetter her.

3. marts: Ba’Ryhl (Møn)

LÆS FLERE ARTIKLER AF LINE HÉR