DEN POET HAR PELS

I morgen, lørdag, udgiver forlaget Ekbatana e-bogsantologien M/S Oehlenschläger – Den poet har pels. Etablerede navne som Rasmus Nikolajsen, Ursula Andkjær Olsen og så en håndfuld håbefulde forfatterspirer. Det hele fejres med oplæsning på Hofteatret og releasefest på Galathea Kroen.

En majdag sidste år havde jeg pakket tasken med print fra min allerbedste og fineste prosahånd. Jeg tog vejen ud til Islands Brygges Kulturhus, og jeg kan huske, at det regnede lidt; men på den milde og gode forsommermåde, hvor regnen kort tid efter er erstattet af en sol, der brænder igennem og brænder dagen varm.

Jeg skulle læse op til arrangementet M/S Oehlenschläger, arrangeret af Lars Emil Foder og Christel Sunesen. To søde mennesker jeg siden hen er blevet glad for, at jeg har lært at kende.
Det er meget specielt at læse sine ting op – det vil alle vide, som har prøvet at vise og lægge noget frem, som de holder allersærligst og kærligst for sig selv. Sådan er min tekst for mig.
Udover jeg selv læste Victor Boy Lindholm, Eva Rode Obelitz, Mette Moestrup og Rasmus Nikolajsen også op. Mette Moestrup har været et kendt forfatternavn i Danmark i rigtig mange år, og Rasmus Nikolajsen ligeså. Måske kender du hans Socialdemokratisk Digt? Hvis ikke, skal du læse det, for det er tekst som honning og varm hjertebanken.
Men Victor, Eva og jeg derimod var med som spirer – vi er unge, håbefulde og kan bare godt lide at skrive med vores pen. Og det er en fornøjelse, når der er folk, der på frivillig basis gider bruge deres energi og tid på at give os lov at læse op af den også. Det kan og vil M/S Oehlenschläger.

I løbet af 2013 arrangerede de således adskillige oplæsninger, der nu har resulteret i udgivelsen af e-bogen M/S Oehlenschläger – Den poet har pels. Den udgives på forlaget Ekbatana, som desuden ejes af Christel, og er ærligt talt, hvis jeg selv skal sige, et rigtig fint stykke litteraturantologi – du kan selv læse en prøve derfra her. Det skinner meget tydeligt og umiddelbart igennem, at de, der har lavet redigeringsarbejdet, Christel & Lars Emil, har nydt det og også har gjort sig ekstremt umage. Behøver jeg sige, at jeg elsker, når folk gør sig umage?
Derudover rummer antologien en ekstremt spændende spændbredde i dens indhold; det er både sødmepoetisk og højteknologisk, lækkererotisk og behageligt morsomt.

I morgen fejres det hele med oplæsning af Jens Blendstrup, Birgitte Krogsbøll, Rasmus Varnich Blumensaat og Niels Henning Falk Jensby. Alle medskriver de selvfølgelig i antologien. Det foregår i de superfine rammer på Teatermuseet i Hofteatret kl. 15-17. Efterfølgende er der releasefest på Galathea Kroen fra kl. 17 til eternity. Ekbatana er vært ved en gratis snack og drikke og derudover er der billige øl.

Så hermed er min allerstørste lørdagsopfordring og anbefaling videregivet. Jeg håber, vi ses i morgen. Vejrudsigten siger endda høj sol.

HVOR: Oplæsning på Teatermuseet i Hofteatret, efterfølgende relasefest på Galathea Kroen.
HVORNÅR: Lørdag 17. maj. Oplæsningen foregår kl. 15-17, releasefesten bagefter fra kl. 17 til eternity. Se Facebook event her.
Portemonnæ: Gratis! Gratis! Gratis!