Postkort: Marmor på tredje sal

Postkort fra Kim
Der var fernisering på galleriet Værelset i fredags. VINKs fotograf Kim vil gerne dele sine billeder og sin oplevelse derfra.


Lea Guldditte Hestelund (tv) og Nanna Stjernholm Jepsen (th), Somebody put baby in a corner (2016), Værelset. //Alle fotos: Kim Jasper.


Lea Guldditte Hestelund, Somebody put baby in a corner (2016), Værelset.


Lea Guldditte Hestelund, Somebody put baby in a corner (2016), Værelset.


Lea Guldditte Hestelund, Somebody put baby in a corner (2016), Værelset.

Lea Guldditte Hestelund udstiller sit værk “Somebody put baby in a corner” på galleriet Værelset, Matthæusgade 36, 3. tv. Billederne stammer fra udstillingsåbningen den 1. april. Galleriet er i virkeligheden et værelse i en lejlighed, og det er ikke helt til at finde ud af, hvor galleriet holder op, og kunstværket begynder.

Ligesom i sit spektakulære afgangsværk fra 2015 bruger Lea Guldditte Hestelund marmor som materiale, her i form af en cirka en meter høj rektangulær søjle. Den enkle form giver plads til, at man kan opleve betagelsen af marmoret og processen med at omdanne materialet til en form, som kan nydes på helt tæt hold i galleriet.

Rummet er en del af værket. Når søjlen står der i det rektangulære rum med blåmalede vægge og hvidmalet loft, kommer man let til at tænke på et antikt, græsk tempel. Denne aften var templet fyldt med glade mennesker, hvor nydelsen af kunst, samtale, samvær og sjov smeltede sammen i en gæstfri og imødekommende atmosfære. Jeg kan kun anbefale at tage forbi åbninger af udstillinger.

// Kim Jasper

Hvor: Matthæusgade 36, 3.tv, 1666 kbh V
Hvornår: Udstillingen kan ses den 9. april kl. 12-16, den 17. april kl. 12-16 samt efter aftale. Den 17. april er der performance ved Pia Eikaas.

Forsidefoto: David Stjernholm